Alice in Paganland

Öykü Seçkisi'nde okumak için: Alice in Paganland – Aylık Öykü Seçkisi

image

Sesi kısılmış bir karga şarkı söylüyordu. Rüzgâr dalını titretiyor, ağacın kökleri bile endişe içindeydi. Fakat şarkının bir türlü sonu gelmiyordu. “Uzak tepelerden yeşil diyara Diyarda bir prenses la la la la.” Zamanın nasıl ilerlediği güneşin doğup batışından belliydi. Bir de ayın döngülerinden… Her dolunayda karga şarkısını tüm gücüyle daha coşkulu söylerdi. Sebebi sizce neydi? Devam… (DEVAMI…)

1 Beğeni

Olaylar ilk başlarda karışık ve anlamsız gelse de öykünüz sonlara doğru daha bir anlamlı oldu. Ayrıca seçkinin adına uygun bir öykü kaleme almışsınız. Diğer yandan Sandman’in etkisi de öykünüzde hissediliyor diyebilirim.

Kaleminize sağlık.

Alice in Wonderland’dan spiritüel bir pagan uyarlaması yaparak yazdım. Alice’in pagan inancını benimsemesi ve bu süreçte “paganlarla ilgili yanlış düşüncelerden dolayı” hissettiği arada kalmışlık ve özgür hissedememesine odaklandım. Çünkü bu paganların yaşadığı ciddi bir sorun. Sandman’i anımsatması spiritüel inançlara göre “lucid rüyalar” a benzemesi. Yorumunuz için teşekkür ederim :purple_heart:

1 Beğeni

Elinize sağlık, çok güzeldi. Özellikle tatlı mizahı (270 derece) ve masalsılığıma bayıldım. Öykü için teşekkürler size.

1 Beğeni

Beğenmenize çok sevindim, teşekkür ederim :purple_heart::woman_mage: