Aynen ya, çok zor ve masraflı bir süreç. Aylardır kyk borcum bile bekliyor ödenmek üzere. 
Alım gücünden dolayı kitap yetiştirememek bir sorun.
Yüksek hızdan dolayı kitap yetiştirememek bir ideal.
Yaklaşık 1 aydır sadece halk kütüphanesinden kitap ödünç aldığım için para yetiştirememek gibi bir sorunum yok şu an,ne kadar yüksek okuma hızım olsada illa okuyacak bir kitap buluyorum kütüphanede.1 ayda kütüphaneden yaklaşık 10 kitap okudum ve 0 maliyet olduğu için rahatım.okuduğum kitapları toplasan yaklaşık 200 lira maliyeti var sıfırlarının.ama çoğu yeni çıkan kitap yok haliyle her aradığın kitabı bulamıyorsun bu sorunun dışında bir sıkıntı yok.alım gücünü biraz rahatlatmak için kütüphane kullanımı gayet iyi bir çözüm.
Zaten okuma hızımın üstünde kitap aldığım için uzun bir süre yaptığım stok beni idare eder. Benim için sorun kitapsız kalmak değil almak istediğim kitapların baskısının tükenmesi korkusu. Aslında kitapları stok yapmamın sebebi bu.
Konuyu hortlatayım.
Ters orantılıdır. Alım gücünüz varken okumaya pek vakit yoktur, vakit olunca da yeni kitaplar almaya, deneyimlerime göre bu böyle. Ben oldukça iyi bir kitaplık yüklemesi yaptım, vaktimi kazanmaya çalışıyorum. Şu aralar, param da olmadığından, sadece ilginç kitapları topluyorum, bir daha bulmamın zor olacağı yerli bilimkurgular ve dergiler. Sıkı bir sahafçı olmama rağmen neyi “bunu kaçırmayayım” diyorsam almaya çalışıyorum. Yine de, elime biraz para geçince almayı düşündüğüm, ağırlıklı olarak Türkiye tarihi olmak üzere 100 kadar kitap var.
Püh bana, ne pis yazmışım öyle.
Aradan geçen beş sene fikrimi ve alım gücümü bir ölçüde değiştirse de davranışlarımı çok değiştirmedi. İlgimi çeken kitabı anında indirebilip okuyabiliyor olmak büyük rahatlık.
Okuma hızı ise okuduğum kitaba bağlı; kitap öncelik sıralamamda üst sıralara çıkabiliyorsa başka işlerden feragat edip zaman ayırabilirim.
Konu fena hortlamış, 50 liralık kitap alımları falan yazıyor hey gidi
Şimdi etiketlerde 1000 liralara çıktık
.
Başlığın açıldığı yılda önüme geleni alırken son 1-2 yılda bende kitap alımını azalttım. Fiyatların uçması da ana etmenlerden ama beni asıl dizginleyen okuma hızı sanırım. Son 2-3 yıldır okuduklarımı sayıp dikkat etmeye başlayınca yıl içi okuduğum kitap sayısının aldığımdan 5 kat falan az olması, bir mantık insanı olarak dizgini vurdurdu kendime.
Evde okunmayı bekleyen yüzlerce kitabı, çok beğenilip tekrar okunmak için gözümün içine bakanları falan hesaba katınca artık sadece seçici kitap alışverişi diyorum. Zaten alım gücümüz de düştüğünden okuma hızım ile eğrisi bu sene çakışır gibi
.
Yine de kenarda okuyacak kitabım olmasa, dolduracak bol boş vaktim olsa acımam bam güm alırım muhtemelen
Şu an sadece rasyonalitem tutuyor bu kitap açgözlülüğümü.