Amatör Dune Yeni Kapak Tasarımım

Dune serisini okumaya başlayınca bu serinin daha önce başka bir seriler içinde yaptığım gibi bir kapak tasarımını hakkettiğini düşündüm. İthaki’nin gerek kapak kağıt kalitesi gerekse görseli hoşuma gitmedi ve kendi zevkime göre amatör olarak aşağıdaki örnekleri tasarladım.

Uyguladığım örnek benim hoşuma gitti oradan yürüyebilirim işlerim dolayısı ile iyi bir print center a gidemedim şimdilik şirketin yanındaki kırtasiyeden çıktı alabildim o yüzden biraz ölçü sorunum oluştu ve bazı yazıların belirginliğini arttırmam gerekiyor sanırım.

Düzelttikçe güncellerim konuyu. Görüşleriniz için şimdiden teşekkürler iyi forumlar.

Bu arada serinin kitabı çok iyiymiş daha önce oyunlarını oynamıştım beni tekrar o günlere götürdü.

48 Beğeni

Harika görünüyor. Bu tasarımlar ilk kitap için birden fazla seçenek şekilde mi?

Evet halen birinci kitaptayım o yüzden önce birinci kitap için kafamda oluşturduğum dizaynların elene elene son kalanları. Teşekkürederim :slight_smile:

1 Beğeni

Hepsi güzel, ben beğendim. Ben şu Folio Society cover’ı (mavi göz) da çok beğeniyorum aslında. :slight_smile:

Peki 6 kitap sırtı bir araya gelince ithaki ciltli set gibi bir şekil olacak mı?

2 Beğeni

Ben çok beğendim. Özellikle eğer yaparsanız 4. kitap için tasarımızı merak ediyorum.

2 Beğeni

iş yoğunluğumdan ve diğer kitapları daha alamadığım için 6 kitaplık tek tasarım düşüncesini ileriki bir zamana ertelemek zorunda kaldım keza 6 kitabın sırt ölçülerini gerekiyordu :blush:

@Lezek teşekkürederim, bakalım okudukça tasarımları buraya ekleyeceğim inşallah.

1 Beğeni

Eğer iki iş olmasın derseniz ve nasıl ölçü aldığınızı gösterirseniz (belki trick vardır), ben 6 ölçüyü de alırım, ona göre ilerleriz. Hele şunu bir halledelim de sonrasına bakarız derseniz o da OK. :slight_smile:

1 Beğeni

İkinci foto hariç, diğer ikisini çok beğendim. Özellikle üçüncü foto enfes. Kesinlikle İthaki kapaklarından çok daha iyi. İthaki yetkilisi olsam size iş teklif ederdim.

Belki (özellikle yazar adı) yazı tipini daha farklı seçebilirsiniz. Özellikle 70’li yıllar bilimkurgu kitaplarında yazar isimleri için çok güzel yazı tipleri kullanılmış. O tür kitaplara bir göz atmanızı tavsiye ederim.

2 Beğeni

Katılıyorum. 1 ve 3 gerçekten iyi. 2 biraz daha genç yetişkin kapağıymış gibi duruyor :smile: Yine arkadaşın dediği gibi font da daha iyi olabilirmiş. @yates232 Dune filminin logosu çok iyi mesela, onu çalıp rengini değiştirebilirsin belki :slight_smile:

2 Beğeni

Bugün gelen Kabalcı basım 3 Dune kitabının kapaklarını görünce bu 3 kapak müthiş göründü gözüme. Dijital baskı dedikleri sanırım bu gelen kitaplar.

1 Beğeni

Gayet güzel ama -sadece yazı fontu konusunda, biraz daha karakteristik olabilir bence :innocent: mesela

renkler rasgele oldu biraz :sweat_smile: Ya da tamamen özel bir font.

Şu yazı tipi de güzel bence. Özellikle kum efekti oldukça hoş durmuş.

2 Beğeni

Güzel kapak ama çöl ve solucan figürleri olmazsa olmaz bence ilk kitabın kapağında.

1 Beğeni

Ben de okuduğum ve sevdiğim kitapların kapaklarını sevmediysem kendi kapak tasarımımı yapıyorum bazen :slight_smile: ama senin gibi yazdırıp sarmayı düşünmemiştim. Ayrıca çok güzel olmuş, ellerine sağlık.

1 Beğeni

@isos81 kitapları okumadan tasarım yapma taraftarı değilim o zaman tasarımı yaparken çok hissetmiyorum, yavan geliyor bana, yapmış olmak için yapmışım gibi.

@Blackheart teşekkür ederim güzel yorumlarınız için, detaylı bir araştırmaya giremedim maalesef iş yoğunluğundan dolayı biraz daha zamanım olsa belki daha iyileri de çıkabilirdi. Okudukça hikayenin de içine girdikçe daha iyi olmasını planlıyorum, tavsiyenizi dikkate alacağım.
Evet gönderdiğiniz yazı tipi, kum efekti ile güzelmiş.

@Kvasir hımm denemek lazım :slight_smile:

@yazı fontu konusunda yukarıda da belirttiğim gibi çok araştırma yapamadım ama aklımda söylediğiniz gibi daha Dune a özel bir font oluşturmak var.

@Emrys teşekkür ederim :slight_smile:

2 Beğeni