Amatör Yazarlar İçin Çalışmalarını Yayınlayabilecekleri Site Önerisi

1. Archive of Our Own

Archive of Our Own yazarlar tarafından oluşturulmuş ve kâr amacı gütmeyen, ticari olmayan bir arşiv sitesidir. Sansürleme yoktur ve kurgularınızı yayınlamak ücretsizdir ayrıca reklam da yoktur. Tonlarca kaliteli ve iyi yazılmış eseriyle tanınan bir sitedir. Sıralama, etiketleme ve arama sistemi, denediğim diğer tüm hayran kurgu web sitelerinden daha verimli ve kullanıcı dostudur.

Site: Home | Archive of Our Own

1647523065468.png

2. Fanfiction net

Fanfiction net dünyanın en büyük hayran kurgu arşivi ve forumudur. Site on ana kategoriye ayrılmıştır: anime/manga, kitaplar, çizgi filmler, çeşitli, oyunlar, çizgi romanlar, filmler, oyunlar/müzikaller, TV şovları gibi bölümlere ayrılırlar. Hikayeleri çok popüler. Web sitesinde de çok iyi yazılmış kurgular vardır. Genel olarak, sitede gezinmek kolaydır. Ayrıca diğer hayran kurgu sitelerinde olmayan basit bir mesajlaşma sistemine sahiptir.

Site: Home Fanfiction.net

1647523173108.png

8 Beğeni

Paylaşım için teşekkür ederim.

Türkiye’de amatör yazarların eserlerini yayınlayabilecekleri platform denildiğinde akla ilk önce Wattpad geliyor ama orayı da pek sevmiyorum. Wattpad daha önce pek çok başlıkta tartışıldı zaten.

Bazı kişilerin Google Play Store’un kitaplar bölümünde eserlerini yayınladıklarını da gördüm. Hatta arada bir satın alan da oluyormuş.

Bence Kayıp Rıhtım da amatör yazarların çalışmalarını yayınlayabilmeleri için iyi bir yer. Hem forum olsun hem de Öykü Seçkisi olsun bu konuda pek çok imkân tanıyor. Belki yayınevlerinin dikkatini de çekiyordur.

2 Beğeni

Wattpad’tı ben de bıraktım uzun zaman önce oldukça problemli bir kitlesi var. Google Play Store iyi bir seçenek dediğiniz gibi ama orada birkaç kez ben kitap yayınlamaya çalışmıştım sebepsiz yere reddedilmişti kitaplarım. Diğer taraftan çok fazla prosedürleri var ve ilk defa yaptığınız zaman uzun ve gereksiz bir süre bekletiyorlar. Kayıp Rıhtım diğer iyi bir seçenek paylaşmak için doğru.

1 Beğeni

Hiper Tales

htlogored

Hiper Tales Nedir?
Hiper Tales aslen kendi paylaşımlarım için bir blog olarak başladı. Yeterli bilgi birikimi ve elime geçen imkanlar sayesinde benzer tutkuları paylaşan herkese açıldı.

Şimdi Hiper Tales; yerli yazar, çizer ve çevirmenlere açık, ister kendi orijinal çalışmalarınızı isterseniz de gönüllülük esasıyla yaptığınız çevirileri yayınlayabileceğiniz naçizane bir içerik paylaşım ve topluluk sitesidir.

Buradaki Wattpad, AO3 ya da Fanfiction gibi diğer örneklerle kıyaslanamaz tabiki. Sadece çalışmalarını paylaşmak ve fikir alışverişi yapmak isteyenler için bir blog olarak düşünebilirsiniz.

Hiper Tales’da Ne Paylaşabilirim?
Sitede edebiyattan, günlük olaylara kadar kendi bloğunuzu oluşturabilir; incelemeler, listeler ve haber yazıları yazabilirsiniz. Bizim daha çok novel dediğimiz web romanlarınızı, kısa hikayelerinizi, manga/çizgi roman ve hatta video(youtube) türü hikayelerinizi de yükleyebilirsiniz. Daha sonra hikaye öğeleri ekleyerek, içeriklerinizin dünyasını okuyucularınıza tanıtabilir, kendi küçük topluluğunuzu kurabilirsiniz.

Adreslerimiz
Site Linki: https://hipertales.com/

Discord Kanalımız: Hiper Tales

4 Beğeni

Merhaba. İyi bir site tebrik ederim. Lâkin adınıza ek olan “.ml” uzantısı nedir veya neresidir? Açıklamanız mümkün mü?

1 Beğeni

Yorumunuz için teşekkürler. Siteyi beğendiyseniz, içeriklerinizi bekliyorum artık :slight_smile:

Uzantı için “masal” anlamına geliyor demek isterdim ama inanır mısınız bilmiyorum :sweat_smile:

Zamanında siteyi açtığımda bulabildiğim en ucuz uzantıydı(bedava). Ben de 50 tl gibi bi paraya 5 yıllık kapattıydım hala da kullanıyorum. Sanırım Mali ülkesinin alan adı.

Ama ben genellikle ilk açıklamayı tercih ediyorum :slight_smile:

1 Beğeni

Güzel site. Daha fazla kişi görür ve aktiflik artar umarım.

1 Beğeni