Amatör

Öykü Seçkisi'nde okumak için: Amatör – Aylık Öykü Seçkisi

image

Gözlemci, stratosferin yukarısındaki özel alaşım kaplı uçan balon şeklindeki zeplinindeydi. Pis kokulu karargâhından dünyadaki besili damızlık insan çocuklarının hayati değerlerini an be an takip ediyordu. Gök kubbedeki dumansız alevle yanarak asılı kalmaya devam eden zifir renkli süzülen balondanlardan, olmazsa yaşayamayacakları beslenme konağı talihsiz insan yavrularını daha doğumdan itibaren izlemeye başlıyorlar ve gerekli durumda gerekli müdahaleleri… (DEVAMI…)

Merhaba:
Öykünüzü okudum ve karanlık bir geleceği anlattığı için pek beğenmedim (!) Elinize sağlık. Ama dikkatimi çeken bir kaç noktayı iddiasızca belirtmek istiyorum. Öncelikle aceleye gelmiş gibi, bana bir roman veya bir film özeti gibi geldi. yada şöyle mi demeliydim. Size birileri “bize anlatmak istediğini 2 dakikada anlat denilmişte sizde kafanızdakileri acele acele anlatmışsınız” gibi bir tarzda yazmışsınız. Felsefi alt yapınızın ve kültür birikiminizin oldukça zengin olduğunu gördüm. Bu ben dahil pek çok kişinin özeneceği bir birikim. Hani biraz daha özen olsa veya olayın tamamını değil de içinden bir bölümünü anlatsaydınız daha mı iyi olurdu.
Olayın İzmir’de geçiyor olması daha bir mutlu etti beni. Tekrar kaleminize sağlık…

1 Beğeni

Merhaba,

Evet dediğiniz gibi öykülerde can alıcı yerlere çabuk gelip ayrıntıları atlamaya biraz meyilliyim çok doğru bir gözlem. Yorumunuz beni mutlu etti teşekkür ederim :slight_smile:

Daha ilk paragraftan uzun, ahenkli ve anlamlı cümlelerle kalbimi çalan öykü, karanlık altyapısıyla ve başarılı tasvirleriyle okuttu kendini. Kaleminize sağlık. :slight_smile: Üstteki yoruma katılıyorum. Roman olabilecek genişlikte bir kurgu.

teşekkür ederim ! yorumunuz iyi hissettirdi :slight_smile:

2 Beğeni