Amatörler için Teleskop önerisi

Başlıktada bahsettiğim gibi evimizin terasında gece gökyüzünü incelemek için Teleskop almak istiyorum.

Bu ilan dikkatimi çekti. Anlayanlar biraz yardımcı olabilir mi?

2 Beğeni

Benim bir fikrim yok ama kayıt alabilmek açısından filan olsun çoğu kişi kamera kullanıyor şu an sanırım. Mesela bu teleskop fiyatına bundan daha uzağı daha net gösteren kameralar olabilir. Benim bir fikrim yok dediğim gibi ama onuda göz önüne alarak araştırırsınız belki diye dedim.

2 Beğeni

Hocam yıllar önce kendi teleskobumu yapmıştım. Ankara’da kursu vardı (ilkteleskobum ismi ama kapandı), mercekleri kendim yontmuştum. Kendi teleskobun ile gözlem yapmak ayrı keyifli. Özellikle satürn halkalarına ve ayın kraterlerine bakmak çok heyecan verici. Mekanizmasında ufak bir problem var diye tamire vermiştim, henüz geri almadım. Ama ortadakinin aynısı idi.

Yalnız gözlemler böyle süper net olmuyor, özellikle jüpiter ve satürn uzak oldukları için hafif bulanık görünüyor. Hele internetten alacağın ve kalitesini bilmediğin bir teleskop ne kadar faydalı olur bilemiyorum.

Bir de bir süre sonra heves kaçabilir. Kendinize teleskop almak yerine bazen gözlem günleri düzenleniyor(du eskiden), onlara katılıp tecrübe etmek daha iyi olabilir.

Son olarak güneşe kesinlikle doğrudan bakmamak lazım, direkt kör eder. Gönderdiğin linkte özel filtre var diyor ama dikkat etmek lazım. Ayrıca elini filan da koymazsan iyi olabilir. :slight_smile:

3 Beğeni