Amerika Nasıl Bir Süper Güç?

Bugün Apple 2 trilyon dolar olmaya doğru gidem ilk şirket oldu. Amerikada Apple gibi binlerce teknoloji şirketi ve yolda olan startuplar da var. Bunları düşününce Amerika’nın nasıl bir süpergüce sahip olduğuna kafam basmıyor. Sizce nasıl bir yer Amerika? Bir gidip görmek mi lazım dersiniz?

2 Beğeni

Geçtiğimiz yüzyılın süper gücü. Hala da onun ekmeğini yiyor. Gelecekte ki çok uzun sürmeyecek şirketler devletlerin yerini alacak.

4 Beğeni

Apple gibi şirketler ileride birleşirse bence de o yönde bir atılım olabilir.

1 Beğeni

Artık devletler değil şirketler süper güç olma yolunda.

2 Beğeni

Birleşmelerine gerek yok. Apple kullanıcısı değilim ancak google ve facebook’a gönüllü olarak birçok bilgimi kendim verdim en basitinden. Muhtemelen siz de aynı şekilde. Kendi devletimden daha iyi anıyorlar beni. Ve dijital çağda en önemli şey bilgi. Topla tüfekle savaş kazanılmıyor ya da insanları korkutamıyorsunuz.

2 Beğeni

Bilgilerimizle bizi çok daha iyi korkutabilirler ama. En basitinden önemli bir yere geldiğimizde ifşa edilsek icloudumuz (depoladığımız bilgiler) hacklense hepimiz rezil rüsva oluruz. En büyük savaş da bu bence ve bütün bu önemli şirketlerin hepsi ABD’den çıkıyor veya ABD satın alıyor. Örneğin: Tiktok. Trump 45 gün süre biçmiş Tiktok’a ABD’ye satılması için.

3 Beğeni

Bilmediğimiz şeyler var mı merak ediyorum.Filmlerde gördüğümüz gibi insanlardan saklanan şeyler gibi mesela.Uzayla ilgili şeyler olabilir.Çok düşündüğüm bir konu.

5 Beğeni

Yalnız değilsin.:slightly_smiling_face::upside_down_face: (20 karakter)

3 Beğeni

Bilmediğimiz o kadar çok şey var ki bilmemek korkutuyor insanı.

4 Beğeni

Ay’a gidilmedi mesela, ayrıca dünyayı reptilian’lar yönetiyor. Oyun çok büyük yeğen.