Anatoli

Öykü Seçkisi'nde okumak için: https://oykuseckisi.com/anatolituba-ozturk/

image

Güzel bir cuma sabahına gözlerimi açmış, güneşin kavurduğu şehri Göldağı’ndan izliyorum. Sıcak olması ve manzaranın bozuk baltalıktan ibaretmiş gibi görünmesi, hissettiğim muhteşem seziyi değiştirmiyor. Sıradan bir yeri bu kadar mükemmel yapan bir şeyler olmalı diyorum ölmüş meşe ağaçlarına bakarken. Uzun süre alamıyorum gözlerimi içime ürperti veren bu soyutluktan. Buranın Arapgir ve Arguvan arasında olan en… (DEVAMI…)

İyi bir hikaye olmuş, kaleminize sağlık. İlk giriş konuyu biraz dağıtır gibi olsa da sonra Manav Mehmet Beyin oğlu Ali durumu toparlamış. Sahi Ali’nin neden bu kadar güzel bir Türkçesiyle bizi şaşırttığını da öğrenmek isterdim. Yine de öğretmenimizin bu öyküden nasıl etkilendiğini belirten bir kaç cümle duysaydık iyi olurdu diye düşünüyorum. Tekrar elinize sağlık…

Öykümü okuyup,değerlendirdikten sonra yaptığınız yorum için çok teşekkür ederim. Ali’nin güzel Türkçesiyle ilgili merakınız da haklısınız daha iyi bir anlam için sebep-sonuç çok önemli olabiliyor. Ben bazen öykü de ayrıntıları kendime saklıyorum.Son olarak aslında öğretmen, öykümün ilk cümlesiyle başlayıp okula girene kadar destanda yer verdiğim Anatoli’den Anadolu’ya dönüşün sihrini derinden hissediyor ve bize aktarıyor. Sonda duymak istediğiniz fikri aslında giriş cümlesinden destanın başlangıcına kadar vermeye çalıştım.
Tasarlama yaparken yapılan olumlu ve olumsuz eleştirilerin önemi çok büyük. Tekrar çok teşekkür ederim.