Androidler Elektrikli Koyun Düşler mi? Benzeri Kitap ve Film Önerisi

Selam herkese, Androidler Elektrikli Koyun Düşler Mi? kitabını yeni bitirdim. Blade Runner zaten uzun zamandır çok sevdiğim bir film, hatta benim için yeri ayrıdır diyebilirim. Kitabı da hep merak ediyordum, sonunda okuyunca fark ettim ki filmle aynı kökten gelseler de bambaşka hisler bırakıyorlar. Kitap çok daha felsefi, daha karanlık ve sorgulayıcı geldi bana. İnsan olmak ne demek, empati gerçekten var mı, hafıza ve kimlik dediğimiz şey ne kadar bize ait… Bu sorular hep kafamın içinde dolandı okurken. Bazı yerlerde kafam karıştı, bazı yerlerde durup düşünmek istedim ama tam da bu yüzden sevdim sanırım. Bu tarz konulara ayrı ilgim var zaten — yapay zekâ, gerçeklik, toplum düzeni gibi konular beni her zaman içine çeker. Androidler’de de hepsinden bir şey vardı. Bir yandan geleceğe dair bir korku yaratıyor, ama bir yandan da bugünün içine ince ince sızıyor gibi. Bu yüzden şimdi benzer kitaplar ya da filmler arıyorum. Cyberpunk havası olan, distopik bir evrende geçen, biraz karanlık ama boş olmayan yapımlar. Teşekkürler
image

1 Beğeni

İlk aklıma gelen bu eserler oldu. Tavsiye ederim.

3 Beğeni

Teşekkür ederim okuma ve izleme listelerime ekliyorum.

Animlerden

Akira
Ghost in the shell
Cyberpunk
Film

Upgrade

Dizi

Altered Carbon

3 Beğeni

Akira ve Ghost in the shell bu ikisini çok kez gördüm ama hiç izleyesim gelmiyor genel olarak animelere karşı bir önyargım var :confused: ama Cyberpunk’ı izleyip sevmiştim

Filmi ilk çıktığı zamanlarda izlemiştim 2018-2019 falandı sanırım. Fena değildi hoşuma gitmişti film

Diziye 2 kere başladım hep 2.-3. bölümde bıraktım. :face_with_peeking_eye:

1 Beğeni

Ghost in the Shell’in live action filmi de var, tavsiye ederim. Ayrıca Colin Farell’li Total Recall’i de öneririm.

1 Beğeni

Ghost in the Shell’in live action filmini bilmiyordum, Total Recall’in eskisini izlemişitim (bahsettiğin devam filmi mi ya da tekrar çekim mi bilmiyorum) 90lı yıllarda çıkanı izlemiştim epey önce ama iki filmi listeme ekledim. Teşekkürler.

1 Beğeni

Devam filmi değil. Tekrar çekilmiş. Ben eskisini de yenisini de seviyorum.

1 Beğeni