Anilist özellikleri ve liste taşıma

Anilistin en sevdiğim özelliği tagları, bolca tag kullanılıyor ve kendiniz tagları oylayıp gerekiyorsa yeni tag ekleyebiliyorsunuz. Bir animenin sayfasına girdiğiniz zaman sol altta taglar var, üstüne gelince tagın açıklaması da görünüyor, bunlar anime seçmede yardımcı oluyor, bu taglarla arama da yapabilirsiniz.

Bir de buçuklu puan verebilmeyi seviyorum, puan verme şekli olarak yelpaze geniş; isterseniz 100 üzerinden, 5 üzerinden veya 3 farklı smile kullanarak puan verebilirsiniz.
Ayrıca isterseniz kendinize imdb’de olduğu gibi farklı listeler oluşturabilirsiniz mesala ben maybe one day adını verdiğim bir liste oluşturdum.

Liste Taşıma:

mal’da listeye girin export liste tıklayın, oradan gelecek .xml dosyasını alın.

export

Sonra o dosyayı, anilist hesabından settingse (sağ üstte) girip importa tıklayıp yükleyin.

Ayrıca sitenin de forumunun da kullanıcı dostu, minimalist bir ara yüzü var, kayıprıhtıma benziyor.
forumda m.a.l forumu gibi rahatsız edici kişiler de yok. Anilistte hentai de yok.

6 Beğeni

Hakkını vermem gereken bir konu var. Duyurulan Anime’leri MAL’den çok daha hızlı şekilde veritabanına işliyorlar. (Bu örnekte de görülebileceği üzere)

Bu haftasonu hesabımı Anilist’e taşıyacağım şahsen.

3 Beğeni

Allah affetsin ben hala anidb kullanıyorum :confused:. Arayüzü çok kötü, top x listelerinin hesaplanışı sıkıntılı falan ama lazım olan olabilecek her şey var, bu kapsamlılık hoşuma gidiyor şahsen :roll_eyes:

2 Beğeni

Dün kullanmaya başladım. Bir tek favorileri tek tek girmek gerekiyor ama onun dışında MAL entegrasyonu sayesinde listeler anlık taşınabiliyor ve navigasyon nispeten daha rahat. Skorları stediğin gibi belirleyebiliyorsun ve Anime/Manga’nın default olarak görüntülenecek isminin Romanji yada İngilizce olmasını da seçebiliyorsun. Şimdilik herşey güzel gitmekte.

edit: Her sayfada ayrı kapak resmi olması güzel görüntü vermiş. Bir diğer güzel özellik de People kısmındaki insanların işlerinin yıla göre sıraya dizilmiş olması.

https://anilist.co/user/akumablade/

2 Beğeni

Özellik çok ya, 1 yıldır kullandığım halde bugün fark ettim; Stats kısmında hangi seiyuudan ve studyodan kaç tane anime izlediğinizi bile görebiliyorsunuz. Studio Pierrotu hiç fark etmemiştim, favorim Production I.G

https://anilist.co/user/Chikyujin/

2 Beğeni

Gelelim eksilere:

1- Bence çıktığı ay Japonca dublajı yapılmamış yapımlarla stüdyosu Japonya’da olmayan seriler Anime sayılamazlar. Anilist ise burada görülebildiği gibi benim asla Anime saymayacağım yapımları listesine eklemiş.

2- Serinin hikayesinde en kilit konumdaki karakterlere listesinde yer vermediği oluyor. Örneğin Iron-Blooded Orphans serisinin 2. sezon hikayesini ve finalini Rustal Elion karakterinden bahsetmeden anlatabilmek mümkün değilken arkadaşlar bu karakteri eklememiş bile.

3- Seri bağlantıları kısmı MyAnimeList kadar olmasa da yer yer hatalı ve yanıltıcı bilgiler içerebiliyor. Örneğin Gundam Thunderbolt : December Sky’nin Gundam Thunderbolt ONA versiyonunun alternatif versiyonu değil “tamamlanmış” hali olarak listelenmiş olması gerekirdi, zira tüm ONA sahnelerinin üzerine kaynak materyal olan Manga’da bile olmayan ek sahneleri var.

Bu üç nokta Anilist kulllanmaktan beni alıkoyacak ölçüde sıkıntılar değiller. Öte yandan insan böyle bir site site projesinden çok ince eleyip sık dokunulmuş bir çalışma bekliyor.

1 Beğeni

İlgili animenin sayfasında sol alttaki “Edit” butonuna tıklayıp Characters ve Relations sekmelerinden kendiniz düzenleyebiliriniz, “Submission sources & notes” yazan yere de neyi neden değiştirdiğinizi veya eklediğinizi açıklamanız gerekiyor.

Daha sonra moderator onayına gidecek ve kendi profilinizde sağda “Submissions” yazan yerden onay durumunu takip edebilirsiniz.

2 Beğeni

Myanimelist’teki verilerimi buraya aktardım. Şimdilik ikisini birlikte kullanmayı düşünüyorum.
https://anilist.co/user/Tobizume/

1 Beğeni