Anime Efsanesi Bleach, Yıllar Sonra "Thousand-Year Blood War" ile Geri Döndü

Kayıp Rıhtım'da tamamını okumak için: https://kayiprihtim.com/haberler/anime-cizgi/bleach-thousand-year-blood-war/

image

Bleach: Thousand-Year Blood War animesi sonunda ilk bölümü ile macerasına başladı. Yıllar sonra bir kez daha ekranlara dönen anime, sosyal medyada da büyük yankı uyandırdı. Tüm zamanların en popüler anime serilerinden biri olan Bleach, ilk olarak 2004 yılında yayınlanmaya başlamış ve toplamda 366 bölüm sonunda Mart 2012’de sona ermiştir. Tite Kubo’nun aynı adlı manga serisinden… (DEVAMI…)

5 Beğeni

Tüylerim diken diken oldu be! Birkaç yıl önce Bleach’ in tüm bölümlerini izleyip bitirmiştim ve bayılmıştım. Hatta mangada devamı olduğunu ve çekilmediğini öğrenince de hüsrana falan uğramıştım. İlk sezonun tamamı Türkiye’ de Disney+ aracılığıyla yayına girerse Disney+ alıp kesin izleyeceğim. Bu arada sondaki bıyıklı eleman bana Gol D. Roger’ ı anımsattı. :smile:

Benzemiyorlar bile yav Roger ile. :rofl: Ancak ben de hypelandım tekrar Yhwach’a mangada ne olacağını bilmeme rağmen.

Vay anam vay, 10 yıl ardından Biliç community tekrar canlandı ve seri zirveye oturdu.

1 Beğeni

Gerçekten benim de tüylerim diken diken oldu. Fairy Tail ilk başladığım animedir. Fakat Bleach, tamamladığım ilk animedir. Çok çok farklı duygular hissettim. Açıkçası mangadaki son arc’ı beğenmemiştim ama tarihte Bleach üzerine daha iyi dövüş sahnelerine sahip olan bir başka anime yoktur zannımca. İzlenir.

Çok özlemişiz be… Animenin ne olduğunu bilerek izlediğim ilk animedir ve bende yeri ayrıdır. 2005 gibi yurttaki arkadaşım överek anlatırdı ama çok takılmamıştım. Birkaç dövüş sahnesini izletmişti hatta. 1-2 sene sonra ise anime izlemeye karar verdim ve arkadaşımın önerisi aklıma gelince Bleach ile başlamıştım. Animeyi sonlandırdıklarında mecburen mangadan devam ettim ama geri döneceğinden de emindim. 10 sene beklememiz gerekse de değdi buna. Başka bir çok anime de izledim ve çok daha iyi olanlar vardı ama Bleach ile olan bağım her zaman ayrı oldu. Özellikle Shounen’ler içinde izlediklerimden ana karakter olarak farkı beni asıl çeken taraf olabilir.

1 Beğeni

Benimde anime olduğunun bilincinde izlediğim ilk animeydi. Hatta başladığım dönem Avatar’ı yeni bitirmiştim ve ardından arkadaşımın tavsiyesiyle Bleach’e başlamıştım.
Avatar’ın ardından başlayınca hem çizimleri, hem dili hem de tarzı hiç hoşuma gitmemişti cidden sevmemiştim :d
Arkadaşımın hatrına izlemeye devam ettikten sonra acayip sarmıştı. Hala en sevdiğim ve yeri bende ayrı olan animelerdendir.
Yeni sezonunun ilk bölümünü henüz izlemedim haftasonuna saklıyorum😇

1 Beğeni

Ichirin no hanna daha kulaklarımdadır. Müzikleri savaş sahneleri hikayesi ve her seferinde daha büyüyen düşmanlarıyla Bleach candır.

1 Beğeni

Ben de öveyim biraz. Bleach’in filmleri de ayrı güzeldir. Özellikle Memories of Nobody benim favorimdir. En favori Espadam ise 6 numara Grimmjow’dur ama 4 numara Ulquiorra’u da ayrıca severim.

Umarım 2024 yılında Hunter x Hunter animesinin devamını da görürüz. 8 yıl oldu son bölüm yayınlanalı, 10’a bir şey kalmamış :grin::grin:.

Mangasına göre biraz hızlı başladı. Stüdyo animeyi hızlandırıp, gereksiz uzatmaları kaldıracağız demişti fakat samimi sahneler de arada kaynamış. Umarım bu olay her bölüm gürültü, patırtı bulamacına dönmez.