Anime Yapımlarında İzleyiciye Kendini Sevdiren 15 Anti Kahraman [Anket]

Kayıp Rıhtım'da tamamını okumak için: https://kayiprihtim.com/poll/anime-anti-kahraman-anket/

image

Animeler iyi ve kötü karakterlerle doludur. Ama en çok sevdiklerimiz ikisinin arasında olanlar belki de anti kahramanlardır. İşte onlardan bazıları! Anime yapımlarında anti kahraman tabımı pek çok asil niteliğe sahip olmayan karakterleri niteler. Genellikle şiddete meyilli, kaba ve bencildirler. Hedeflerine ulaşmak için kötü yöntemler kullanırlar ya da klişe olarak “amaçlar araçları haklı çıkarır” fikrini kullanırlar.… (DEVAMI…)

1 Beğeni

Bence Monster animesinden Johan Liebert.

1 Beğeni

bu listede ben olmalıydım tabiki, Ryunosuke Akutagawabc3e4e381f2c1101eb27caddaa9593bdc2cc8288_hq

1 Beğeni

Saitama :slight_smile:

Beruche (Ay Savaşçısı)

image
Kaname abimizi de unutmamak lazım.Kendisi ve Yuki için insanından,vampirinden,vampir avcısına kumpaslar kurdu,hayatlarını derbeder etti ama bunun sebepleri onu tamamen bir anti-hero yapıyor.

Anime tarihinin ilk 3 büyük anti kahramanının şıklarda olmaması beni üzdü diyelim.

https://kahramangiller.com/animasyon/yanliz-bir-adamin-savasi-abelt-dessler/

Char Aznable

Casval Deikun adındaki bir çocuk, babasının Zeon Cumhuriyeti’ni ele geçirerek bir diktatörlük kurmak isteyen Zabi ailesi tarafından zehirletilip ardından da bir sürek avının hedefi olduğunda, ailesine bunu yapanları cezalandıracağına dair kendine söz vermişti. Bu uğurda kendi kişiliğini söküp atar ve hızla artan popülaritesine rağmen hedeflediği an gelene dek niyetlerini yıllar boyunca sessiz ve derinden sürdürür. Öte yandan sadece intikam arayışına girmenin, babasının düşlediği Newtype ütopyasını gerçekleştirmenin yanında bir hiç olduğunu da farketmiştir. Bu onu önce yozlaşmış Federasyon’u düzeltmek için ortaya çıkan bir devrimci haline getirecek, ardından onu milyarlarca insanı harcamaktan çekinmeyeceği bir başka savaşın içine sürükleyecektir.

Harlock

Bilimsel gelişmelerin konformist bir yapı oluşturduğu 2977 yılında Dünya üzerindeki okyanuslar kurumuştur. Popülasyonun 5 milyona kadar düştüğü ve kaynakların tükenmek üzere olduğu Dünya, başka gezegenlerin kaynaklarını araştırması için uzaya yollanan robotlardan medet ummaktadır.Her ihtiyaçları hükümet tarafından karşılanmakta olan vatandaşların çalışmasına gerek kalmamıştır. Olası bir isyandan korkan hükümet, izledikleriyle yetinsinler diye insanlara içinde sübliminal mesajlar bulunan programlar izlettirir. Dolayısıyla günün birinde gezegene inen, üstüne tuhaf yazılar işlenmiş uzay gemisi, bir korsan olan Harlock dışında kimsede şüphe uyandırmaz. Dahası, dünyadaki birçok rasathane sahibi faili meçhul cinayetlere kurban gitmektedir. Harlock bu olayların, bir istilanın ilk dalgaları olduğunu sezer ve hem onu tarihin en tehlikeli suçlusu/teröristi ilan eden Dünya Federasyonu ‘na hem de meçhul işgalcilere karşı yalnızca gemisi Arcadia ile savaşacağı, sonu görünmeyen bir savaşlar silsilesine girer. Bu savaşa girmeden, insanlığın bilincini özgürleştirmek ve onlara ne pahasına olursa olsun, umudu taşımak için ant içmiş, üzerine konan idam cezası bile onu yolundan bir adım geri döndürmemiştir. Zira o “ birisinin yapması gerekeni yapan” kişi olmayı seçmiştir. Hedefine ulaşana dek ne olursa olsun ayakta kalmaya ve pes etmemeye kararlıdır. Öte yandan, bu savaş sadece insanlık için değil “içinde bir kalp taşıyan herkes” içindir ve bu kadar büyük bir savaşta o ellerini kirletmeyi en baştan göze almıştır.

Bu üçünden sonra çıkmış olmasına karşın aralarına bir dördüncü eklemek gerekseydi, bu kesinlikle Chirico Cuvie olmalıdır.

100 yıllık savaşın biteceği günün şafağında düşmanlara ait olduğu söylenen bir üsse baskına gönderilen Chirico, önce üssün kendi ordusuna ait olduğunu farkeder, ardından şaşırtıcı bir karşılaşmanın hemen sonrasında ölüme terkedildikten sonra hayatta kalmayı başarır. Fakat kendi ordusu tarafından esir alınır ve işkence edilir. Bir yolunu bulup kurtulduktan sonra tutulduğu üssü kurşun yağmuruna tutup bir jet çalarak firar eder. Sokakları çeteler ve polis terörü yüzünden savaş alanından farksız durumdaki, dibine kadar yozlaşmış bir endüstriyel cehennem olan Uoodo şehrine sığınmak zorunda kalır. Öte yandan bulanık zihni karmakarışıktır. Ya o bu savaşı sandığından çok daha uzun süredir yaşıyorsa, onu gölgelerin ardından gözleyen esrarengiz takipçisiyle yüzleşmesi için ne kadar ileri gitmesi gerekecektir? Yolu onu bir cangıl cehennemine, yörüngede savrulup gitmiş bir uzay gemisine, nefes bile alınamaz bir çöle, kadimlerin yasak gezegenine, nihayet tüm sorularının yanıtlanacağı yere götürdüğünde, o hangi kaderi kabullenecek, hangi kaderden vazgeçecektir?

Miyazaki’nin bütün kötüleri.

Ve bu arkadaş…

resim

Alucard ve Yagami adamdır.

İchimaru Gin’in yeri ayrıdır bende…

1 Beğeni