Ankara'da Sahaf Önerisi

Öncelikle herkese merhaba, umarım güzel bir gün geçiriyorsunuzdur. Bu konunun açılacağı yer burası mı veya önceden açıldı da ben mi bulamadım, bilemiyorum. O yüzden eğer yanlış yere açtıysam veya önceden açıldıysa kusura bakmayın.

Sorum net, haftaya biraz sahaf gezmek istiyorum. Ankara’da olan kişilerden sahaf önerisi alabilir miyim?

Şimdiden teşekkür ederim.

Çizgi roman meraklısı iseniz Kavaklıdere’de ki
Devr-i Alem sahafa uğrayabilirsiniz. Çizgi roman meraklıları için bir cennettir. Ama fiyatları biraz pahalıdır onu da söyleyeyim.

Bunun dışında kitap arıyorsanız sahafların çoğu
Kızılay civarındadır. Adil Han, Bayındır sokak, Olgunlar Sokak buraları gezebilirsiniz.
Kitap için özellikle tavsiye edebileceğim bir sahaf yok.

Kızılay’daki sahafların yüzde sekseni internete bakarak gaza gelip sürekli kitap fiyatlarını arttıran kazanç odaklı tiplerdir.

Çoğu da ders ve sınav kitaplarına odaklanmıştır. Biraz olumsuz bir cevap oldu ama maalesef Ankara’da durum böyle.

4 Beğeni

Bende tam bu sebepten dolayı buraya konu açarak danışmak istedim. Hangi sahafa gitsem ders kitapları dolu, kitap içeriği gerçekten az. Çok üzücü bir durum.

Cevabınız içinde ayrıyeten teşekkür ederim.

1 Beğeni

Ankara’da sahaflar kitap beğenmez.Çok çok ucuza alıp,kitaba sıfırından yüksek fiyat çekerler.

3 Beğeni

Ankara’da değilim ve pek bilmiyorum ama birkaç sene önce Tunalı’da -hani o uzun kalabalık, boğucu caddede, bana göre yukarı ama size göre aşağı mı acaba?:joy:- hanların içinde bir yerde güzel birkaç sahaf vardı. Hâlâ var mı bilmiyorum ama ben genelde gezerek bulduğumdan öyle çok konuma takılmıyorum. Eşim Ankaralı olduğundan genelde beni bir yere bırakır, ben de orayı dolanırım. Acayip güzel tarif ettim bence. :face_with_hand_over_mouth:

3 Beğeni

Eskiden zafer çarşısının hemen üst tarafında çok güzel sahaflar vardı ama sanırım onlar da arkadaşların dediği gibi ya kapandı yada ders kitapçısı oldu

1 Beğeni

İki binli yılların başında Ankara’da sahaflar çok iyiydi. Arayıp da bulamadığınız kitap yada dergi olmazdı. Devasa büyüklükte sahaflar vardı.
Sınav ve ders kitapçılığı bu kadar yaygın değildi.

Maalesef zamanla bugünkü hallerine geldiler.

Tunalı Hilmi caddesi bana göre yukarıdadır. Bu cadde de benim için iki müstesna iki dükkan vardır. Sahaf olarak Devr-i Alem Sahaf ve müzik meraklıları bilirler Shades Süleyman’ın yeri.

2 Beğeni

Ankara’ya ilk geldiğimde 2005 yılıydı. Narkotik suçlar ve uyuşturucu ile alakalı bir seminere katılmıştım. Ondan sonra da kimya alanında başka bir seminere katılmıştım. Sonra da ODTÜ’de tam hatırlamadığım bir sebepten dekanlarla yemeğe gitmiştim. Her zaman olduğu gibi kaybolmuştum. Nasıl oldu tam hatırlamıyorum ama genel komutanlığa da girmiştim. :thinking: Üç gün kaldım ve görülmemesi gereken her yeri gördüm. :sweat_smile: Şimdi düşündüm de çok acayip bir etkinlikmiş. :thinking: Neyse, tarif edebileceğim tek sahafları tarif etmeye çalıştım. Başka da var ama semt filan bilmiyorum. :slight_smile:

2 Beğeni