Din Dni Din!
İşte aranan kan. Tebrikler Dönem dönem içimizde depreşen özlem dolu senelere tanıklık etmiş ruh…
Ama Nedjima ile sınırlı kalmamalı. Gölge diyelim, Garaj diyelim… İf diyelim…
Din Dni Din!
İşte aranan kan. Tebrikler Dönem dönem içimizde depreşen özlem dolu senelere tanıklık etmiş ruh…
Ama Nedjima ile sınırlı kalmamalı. Gölge diyelim, Garaj diyelim… İf diyelim…
Dost Kitabevi’ni bilen mutlaka Hosta’yı da bilir.
Burası kesinlikle siyasî bir konuya girilecek başlık değil ama benim çok şaşırdığım bir şey var, o aklıma geldi. Bu Hosta Döner, yıllarca Kızılay’ın en çok satış yapan dönercilerinden birisi olmuştur, belki de birincisidir. Fakat buranın sahibinin Fetullahçı olduğu ancak 2016 yılından sonra açığa çıktı, anlaşıldı. Yani, daha evvel halk arasında hiç dedikodusunun yapıldığını ben duymamıştım. Bu herif nasıl gizlemiş kendisini, nasıl hiç renk vermemiş, hayret ederim. Ankara’da Kızılay’a inmiş neredeyse her insandan, (her kesim insandan) cayır cayır para kazandı bu adam yani, düşünün…
Buranın sahibi olan Verdal Hosta, 2018 yılında, fetö üyesi olmak suçundan 10 yıl hapis cezası aldı. Yargıtay, 2021 yılında bu cezayı onadı. Şu anda hapiste olması lazım. (Ama burası Türkiye, herif gerçekten şu anda demir parmaklıklar ardında mıdır, valla emin olamıyorum!)
Verdal Hosta’nın şekil şemalini görmek için aşağıdaki fotoya bakınız. (En sağdaki, karısı Bilge Hosta imiş)
Bu nasıl bir ifade hiç anlamadım; ben mi suçluyum, adam mı suçlu, yoksa aslında hiç suçlu yok mu?
Dostu bilen Hostayı’da bilir diyip, oradan Fetö oradan 10 yıl ceza oradan resim, resimden de adamın karısına bağladık.
Seni niye suçlayayım? Seninle ilgisi yok olayın. Dost yazısını görünce aklıma Hosta geldi. Bu başlıkta zaten yemek mekanları konuşuluyor ya. Ordan bağlantı işte.
Demem o ki, bu Hosta adlı çok meşhur dönercinin sahibinin, filmin sonunda, bir fetö mensubu çıkmış olmasına çok şaşırdığımı ifade etmek istedim. Biraz ayrıntılı bilgi verdim işte resimlerle filan…
Benden 7-8 yaş ve daha büyük olanlar için Zafer Çarşısı Dost ne ifade ediyorsa benim için de Konur Dost çok şeyler ifade ediyordu. İlk açıldığı zamanlar da bugün de Karanfil Dost’a hiç ısınamadım. Biraz nostaljik bir durum ama Konur Dost 'dan sonra Dost artık eskisi kadar anlam taşıyormuş gibi gelmiyor bana.
Konur sokak 90’larda bir başka güzeldi sanki. Yüksel’den giriyorsun hemen girişte Turhan kitapevi, Dost hemen karşısında Küçük imge ve Mülkiyeliler. Yanında Bilim Sanat (Nihat Genç’, çok sık görürdük Bilim Sanat’ın önünde okurlar ile sohbet ederken ya da Atatürk bulvarında turlarken). Çok az insanın bildiği ikinci katta Bilim Sanat kütüphanesi, biraz daha yukarıda Büyük imge. Sokağın sonuna doğru imge’nin dağıtm yeri ( Kırtasiyeci bir arkadaşıma oradan alırdık kitapları)
Günlük tavaf eder gibi bir rotamız vardı bizim. Karanfil Birlik iş merkezi Dersim kitapevinden başlayıp, Konur’un kitapçılarını tamamlayıp Selanik’de Şubat kitapevinde bir nefes alıp orada doğruca Bayındır’a İlhan İlhan kitapevi ile turu tamamlar. Sonrasında günün saatine göre önce Filiz veya Cem çayevine sonrasında Dostlar, Arkadaş, Can Dostlar 'dan biri ile kapanış.
Kapanış SSK iş hanında mı abi
SSK işhanına özellikle hafta sonu giderdik. Umuda Ezgi sık sık hafta sonları üst katta Grup Dalga’dan mahalleden abilerin barı vardı oraya gelirdi.
Hafta için daha çok Can Dostlar ve Arkadaş.
Grup Çığ’ın ilk albümlerinde de olan liseden bir arkadaşımız sahneye çıkıyordu. Onun için hafta içleri kapanışı genelde buralarda yapıyorduk.
İlhan İlhan’ın hemen yanında küçük bir meyhane vardı, hafta içi akşamdan önceki saatlerde sakin olurdu. Orası da güzel bir mekandı.
Küçüle küçüle bir tek Karanfil sokaktaki Dost kaldı. Onu da kaybetmeyiz inşallah. Eskişehir şubesi var bir de orası devam ediyor.
Aileyle veya arkadaşlarınızla gidebileceğiniz ortalama fiyatlara sahip , rakı ,meze ,yemek kültürü olanlara hitap eden bir restoran “meyhane” . Tavsiye ederim.
Ankara en iyi lahmacun yapan mekanlara bu listeden ulaşabilirsiniz.
https://superyardim.com/ankara-en-iyi-lahmacun-tavsiye/