Ankara'da Yenilip İçilen Mekânlar Hakkında

Ankara içinde yaşayan veya gelmek isteyenlere önerip önermeyeceğiniz yemek ve içmek hakkındaki bir konudur. Restoranlar, büfeler, barlar ve hatta lezzetinden adam öldüren sanayi tostçusu bile konuşabilirsiniz.

2 Beğeni

Route iyidir. Yemek yedikten sonra içkinizi veya kahvenizi yudumlarken kitapları karıştırabilirsiniz. Yemek fiyatları biraz pahalı gelebilir ama artık neresi ucuz ki zaten. Ayrıca ortamı ayrı güzeldir.

4 Beğeni

Ankaralıyım ancak iş nedeniyle başka bir şehirde yaşıyorum. Gittiğimde uğradığım veya tavsiye edeceğim mekanlar:

Kızılay Civarı:

Sakarya Caddesinde Deniz Türkü Evi adlı iş yerinin altında bulunan Kastamonu Kır Pidecisi.

(Kesinlikle tavsiye) Yukarıda belirttiğim pidecinin karşısında Adana Dürümcüsü var. Salaş bir mekan. Müptelası olacaksınız.

Sakarya Caddesi üzerindeki Alpay Lahmacun. Başka bir ürününü yemeyin. Ayrıca karşısında aşağıda Turşucu Hüsmen var. Turşuları ve turşu suyu iyidir.

Sakarya’dan Karanfil’e giderken ki arada bulunan ASPAVA lokantalarının hemen hemen hepsi iyidir.

Ulus Tarafında:

Boğaziçi Lokantası, sulu yemekleri harika. Özellikle Ankara Tava için gidilir. :slight_smile:

PTT yokuşunu çıkarken (Eski 100. Yıl Çarşısının karşısına denk düşüyor. Belki adı değişmiştir.) Sağ tarafta seyyar köfteci var. Denk getirebilirseniz kaçırmayın. Kaçırırsanız da problem yok devam edin az ilerde meşe odununda hakiki yaprak et döner yapan eski bir lokanta var. Tavsiye ederim.

Diğer Lokasyonlar:

Atatürk Orman Çiftliği İstasyon Kokoreç. Genellikle kalabalık Doğata’da oluyor ama ben pek beğenmedim. İstasyon iyidir. Ayrıca geleneğe uyun akşam geç saatlerde gidin ve kokoreç üstüne bir de Atatürk Orman Çiftliği sade dondurma yiyin. :smiley:

Armada 2’de yer alan Fatboy adlı mekan. Harley Davidson mağazası ve barı. Akşam saatlerinde mağaza tamamen kapanıyor ve bar haline geliyor. Pizzaları güzel. Hafif müzik eşliğinde sohbet etmek için ideal. Motorcu değilim ben ne yapayım demeyin. Ben daha motorcu hiç görmedim. :slight_smile:

Tunalı’da bulunan Kıtır Pub. Atıştırmalıkları ve mekanı güzel bir yer.

Ankara’da hem havuza gireyim hem yemek yiyeyim hem de gün geçireyim istiyorsanız, Pool Pub. Fiyatı biraz uçuk. Ancak gündüzleri havuza girebilir, yemek yiyebilirsiniz. Akşam saatlerinde tamamen pub oluyor.

Park Balkon Cafe. Arkadaşlar ile sohbet için ideal bir mekan.

6 Beğeni

Has ve has 1800’lü yıllardan beri Ankaralı olarak emin olun ne tavsiyesi vereceğimi bilemedim. Ulus ve Kızılay tarafına pek gitmem sevmiyorum çünkü o yüzden oradaki mekanları da bilmiyorum. Ama genel olarak bildiğim bir kaç yer var.
Ulusta Urfalım diye bir yer var oraya gidebilirsiniz.
Atatürk Orman Çiftliğinde Kokoreç yiyebilirsiniz orada genellikle İstasyonu öneriyorlar ben oradan hiç yemedim bilmiyorum genelde onun karşı tarafında bir kokoreççi var orada yiyorum.
Bahçelievler de ki Senorita adlı bir çikolata tatlıcısı var. Oranın san Sebastian cheesecake’i ve diğer tatlı ürünleri oldukça güzel. Eritilmiş çikolatanın kalitesi oldukça iyi oluyor ve fiyatlar da bence makul bir seviyede. Onun haricinde size tavsiye verebileceğim bir başka yer hamamönü. Oranın kafelerinin ortamı güzel oluyor. Kömürün üstünde dibek kahvesi yapıyorlar denemenizi tavsiye ederim. Ve son olarak Çubuk turşusu tadmanızı da öneririm. Turşuların boyutları serçe parmağı boyutunda oluyor. Sirke dengesi limon dengesi çok iyi ayarlanmış oluyor bir de kütür kütür…

3 Beğeni

Panora AVM içindeki Kumpirevi yediğim en güzel kumpirleri yapıyor. Bilkent tarafında Piel Roja’nın burgerleri çok güzel - ama fiyatlar uçuk-. Burger yemek isterim ama daha çok et gibi olsun derseniz EtManyak var. Butik kahveci isterseniz Emek’te Bosco var ki cheesecake’i harikadır. Yine Tunus üzerindeki Neighbours’ın hem kahvesi hem ortamı güzel. Tunalı’da Kruvasante var ve kruvasan seven birinin ölmeden önce mutlaka gitmesi gereken bir yer. Gölbaşı’ da Hamlakit var, seveni çok ama ben daha çok sütlacını seviyorum. Diğer illerde olsa da yine de tavsiye edeceğim yerler: Dayı Lahmacun, Roko Dondurma, Happy Moon’s.

3 Beğeni

Bu konu keşke geçen hafta açılsaymış :slight_smile: Düne kadar Ankara’daydım, birkaçına mutlaka uğrardım. Öneriler güzel görünüyor :slight_smile:
Çoğunu not aldım, bir başka zamana artık…

4 Beğeni

Çarşamba - Perşembe iş gereği Ankara’daydım. Akşam 7’den sonra Kızılay Selanik caddesinde Kahveci Hacıbaba isimli mekânda bir arkadaşla 3-4 saat kadar takıldık. Menüleri güzel. Fiyatları konusunda bilgim yok :slight_smile:
(Ankara’nın yabancısıyım. Hangi otobüse, minibüse binilir bilmem. Bahçelievler’den Kızılay’a yürüdüm. Fazla mesafe yokmuş. Yürüyerek 30-35 dk. falan sürdü.)
Not: Sedece kahve-çay servisi yapılan bir yer değil. Hamburger, tost, hamur işi, börek vs… servisleri var.

2 Beğeni

Orta dunya cafe yi çok özledim :frowning:
Begendigin karşısındaydı…
Yolcu Rock Bari da…

1 Beğeni

Ankara’da kaldığım sıralar Kızılay’da Aylak Madam diye bir yere giderdim. Çok kalabalık olmadığın zaman bir arkadaşın veya kız/erkek arkadaşınla gidebileceğin sakin, sessiz ve nispeten ucuz bir yer. Kocaman hamburgeri 45 liraya yiyordum birkaç ay önceye kadar. Şu an durum nasıldır bilemiyorum tabii ancak bir gidip bakılır kesinlikle.

Ne kadar çok Ankaralı varmış yalnız forumda. Etkilendim. Ben de 2007-2015 aralığında orda yaşıyordum. O dönemler en çok sevdiğim yerleri paylaşayım ben de:

Turtles pizza: pizzası çok güzeldi. Özel istek de yapabiliyorduk. Nice ps2 haftasonlarına meze olmuştu :roll_eyes:

AOÇ: kokoreç tabi ki haha.

Franco burger: buranın hamburgerlerine fena düşmüştüm bir ara. Bursun yarısını buraya gömüyordum.

Foxhole: güzel sandviçleri vardı. Dikimevi tarafındaydı sanırım.

İkaros: ortamıyla öne çıkan bir kafeydi. Periyodik FRP neyim atılırdı.

Çukurağa sofrası: Kebabı güzeldi buranın. Yemek sonrasında dondurmalı irmik helvası ikram ederlerdi, onun hastasıydık.

Sen benden sonraki kuşalktaymışsın.
Frp oynanan bir iki yer vardı. Orta dünya cafe, Onaon, Goblin ve Kuzgun Akademi. Kuzgun daha sonra bambaşka bir hal alarak orta çağ savaş sanatları dersleri vermeye başaldı. Sahibi İlker bu TRT dizilerinde danışmanlık yapıyor.

Kebap 49
Tavacı Recep (İlk açıldığında)
Kukla Kebap (bugün hala kukla oynatarak çocukları eğlendiren)
Hanedan
ve ASPAVA orjinal kebapçılardır.
ASPAVA da eskiden sadece SSK olurdu. SSK soslu - soğanlı dürüm et döner, patates kızartması, cacık, salata, turşu ve irmik helvalı menünün adıydı. Öğrenci dostu bir menüdür. 30 tl filandı tüm paket.

Ankarada ISLAK HAMBURGER olmaz, bulamazdın.

KITIR - Kokoreç, özellikle de çift fırınlanmış kumpir ve pizzaları çok iyidir. Bira ile rahatça takılacağın mekanlardı.

Offf saydıkça sayarım ya. Canım sıkıldıkça ekliyim

1 Beğeni

Şu an pek öğrenci dostu değil maalesef. :frowning:

1 Beğeni

Son 4-5 senedir özellikle pandemiden sonra Migros yemek, Getir yemek, Trendyol yemek, arada sırada yemek sepeti en favori mekanlarım. :slight_smile:

2 Beğeni

Ben 2010 öncesinde bir kaç tanesine gitmiştim. O zaman da pek öğrenci dostu değil gibiydi, hesabı ben ödemediğim için çok dikkat etmemiştim açıkçası ama :thinking:

Tabi bir sürü vardı, belki benim gittiğim şekil şukul aspavaymıştır.

Ankara’daki en f/p yer Keçiören’de Estergon Kalesindeki belediye Restorantı kebap, pide, tandır falan var döner hariç her şey var, sabahları kahvaltı da oluyor.

İstanbul’da da çok var böyle f/p belediye tesisi ama Ankara’da başka var mı bilmiyorum ?

1 Beğeni

Fiyat ve Performans Bakımından İyi Yerler Listem

Güvenpark’ın oradaki Bonelli en rahat manzaraya ve tazeliğe sahip. Fiyatlar Kızılay için normalin altında. Kasiyere burada yiyeceğinizi söylerseniz üst katta çok güzel bir alan var. Çok ucuz lahmacun yapıyorlardı bir ara ama şimdi nasıldır bilmiyorum.

Ankara Halk Ekmek satış mağazaları özellikle fabrika dışındaki şubelerinde sabah sıcacık geliyor herşey. Açmaları çok güzel, ben gökkuşağı şubesini çok beğeniyorum milli kütüphanenin oralarda. Siparişle baklava, börekte alabiliyorsunuz diye biliyorum arayıp fiyat alabilirsiniz.

Sitelere gitmek zorunda kalırsanız. Çıtır Simit her zaman sıcak simit çıkıyor. Yemek için gidilmez ama genel olarak hoş.

Aot Özdemir Kokoreç fiyatlar pahalı ama kaliteye oranla ucuz. Bazen canlı müzik oluyor. Gece gidilmesini tavsiye ederim.

Aspavalar hakkında bir ipucu vereyim. Genelde ustalar her şeyi iyi yapamıyor. Bu yüzden garsona gittiğiniz aspavanın neyini önerdiğini sorarsanız. Doğru seçimi sizin için yapacaktır.

Demirtepe’nin orada yer alan Simpo cidden paranız azsa iyi bir seçim, sadece nakit geçiyor. Ben turtasını beğeniyordum genelde. Büyük simitleri oluyor ekmek gibi kocaman fiyatı çok uygun oluyor. Onu tercih ederim.

Sanayi tostcularının hepsi çok iyi işler çıkarıyor bence o konuda asla haklarını yiyemem.

2 Beğeni

Uzun bir aradan sonra 2 hafta önce Ankaradaydım ve her gidişimde mutlaka uğradığım Nedjima Bar’ın yemeklerini tavsiye ederim. Ortam ambiyans oldukça güzeldir. Gerçi ben hala eski halini özlüyorum orası ayrı.

3 Beğeni

Ne kadar eski misal yıl olarak :wink::v::grin:

Aşağı Eğlence 'de Özler Döner ( lahmacununa hala kuyruk yağı atıyorsa lahmacun da yenir)
Balgat’ta Ciğerci Apo
Maltepe’de Ciğerci Aydın
Gençlik Caddesi’nde meşhur fındık lahmacun
Esat’ta Devrez çorbası
Eski otogardaki meşhur lokantada döner ya da kuzinede yahni
GMK caddesi Özge Piknik’te döner ve Malinka dondurma
Çukurambar Müslüm Usta’da küşleme yada lokum
Bir de Esenboğa Çubuk arası yolda güzel bir karadeniz pidecisi var
Çubuk Uğrak’ta Kelle Paça
Necatibey’de Hacıbaba baklava
Çukurambar Hüdaverdi’de Katmer
Bunlar başka yerlerde kolay bulunamayacak lezzetler. Zevkler değişir tabi

2 Beğeni

Yaklaşık 10 yıl önceki Selanik Cad. bulunan hallerini😂

1 Beğeni