Anlamlı Tashih (Kitaplar)

Buraya çok net birkaç şey yazacağım. Site sahibi olan Hakan çok hasta ve ilgilenemiyor. Ben de hatır için ilgilenmeye çalışıyorum. Açıkçası forumda kimse sorun yaratan insanlarla uğraşmak istemiyor. Herkesin derdi başından aşkın. Bir forumda denetmen olmak tahmin edemeyeceğiniz kadar zordur. Hem gönüllü olursunuz hem de her zaman objektif yaklaşmak zorundasınızdır. Kişisel kavgalara giremezsiniz ve yüzlerce itişip kakışan insanı anlamaya çalışıp bir düzen kurmaya çalışırsınız. Tüm bu süreçte denetmenin hayatı, yaşadıkları gibi konular kimsenin umurunda olmaz çünkü birisi çıkar ve “beceremiyorsan yapma kardeş,” der.

Burası ucuz bir televizyon programı değil. Burası tartışma programı değil. Burası egonuzu tatmin edeceğiniz veya zeka yarıştıracağınız bir yer değil. Burası bilgi paylaşım forumu, yardımlaşma forumu. Burada en iyi ve en zekice laf sokan kişiye plaket verilmiyor. Burası TBMM değil.

Özellikle Rıhtım köklü bir forum kültürüne sahip ve uzun senelerdir hepimiz buradayız. Yirmili yaşlarımızda hepimiz gençtik, cahildik, kanımız kaynıyordu, deli deli bakıyorduk vs. Şimdi hepimiz yetişkin olduk. Burada mutlaka yeni üyeler vardır. Özellikle niş üyelerin yazıp çizerken, cümlelerini seçerken oturaklı olması gerekir. Yılların verdiği olgunluk ceketini giymiş olması beklenir. Burada denetmen aslında uzun süredir burada olan her üyedir. Bunu unutmamalısınız. Evet, Rıhtım uyum sağlaması biraz zor bir donanıma sahiptir. Dikkatli bakarsanız her fikrin burada yer aldığını görebilirsiniz. Bugün itiraf etmem gerekirse ben dahil herkes uyum süreci sıkıntısı yaşamıştır. Yıllarca Rıhtım bünyesinde kabul görmeyen bir üye oldum. Bunu aşmanın bir yolunu buldum. Sizlere de bunu tavsiye ederim.

Açıkçası bu cümleleri yazmak zorunda kalmaktan utanç duyuyorum. Bundan sonra açıkça küfür edilmedikçe müdahale etmeyeceğim. Herkesin bir hayatı var ve herkes buraya bilgi almak, paylaşmak ve kafa dinlemek için geliyor. Kimse buraya sayfalarca huzursuzluk okumak için gelmiyor. Kimsenin burada buna ayıracak vakti yok. Kaos istiyorsanız lütfen daha uygun platformlarda kaosunuzu çıkarın ve kötü enerjinizi o platformlarda kusun.

Kendine yapılmasını istemediğiniz şeyi başkasına yapmayın düsturunu yaşatın.

Hoşça kalın.

24 Beğeni