Anneler ve Mikroçipler

Öykü Seçkisi'nde okumak için: Anneler ve Mikroçipler – Aylık Öykü Seçkisi

image

Az önce gizli servisten aradılar. Acil bir toplanma alarmı. Önem derecesi kırmızıydı. Bu da yetkili personelin elinde ne iş olursa olsun mutlaka en kısa sürede kubbede olması gerektiği anlamına geliyordu. Daha yeni işten eve dönmüştüm ve yapılacak bir sürü işi bugüne ertelemiştim. Ama durum mazeret dinlemiyordu. Hele ki sorun mikroçip kırıcılığı üzerine olunca. Merkezdeki kubbeye… (DEVAMI…)

Son paragrafa gerek yok, öğretici bir yanı olsun kaygısında olmadığın belli ama son paragraf didaktik. Seçtiğin kelimeler üzerinde pek de düşünmemişsin gibi, okuyucu olarak aklımda canlandırmaya zorlandım. “İsminin yer aldığı sanatsal bir çalışma ise masanın tam ortasındaydı” burada örneğin; eğer bahsettiğin masa çalışma masası ise masanın ortası boş olmalı, ya da “sanatsal bir çalışma” nasıl bişey ki “Şık, minimalist ve zevkli bir oda” da masanın ortasında sergilenmiş.
Kırmızı alarm verilmiş olmasına rağmen “Merkezdeki kubbeye yol alan manyetik yeraltı treni boş sayılırdı” bu da mantıklı gelmedi.
“Çocuğumun İş Yeri”. akımını öykünün düğümünü çözmek için kullanmak hikayeyi esprili ve yumuşak bir şekilde bağlamış, sevdim.

1 Beğeni

Öncellikle yorumun için teşekkür ederim. Eleştirileriniz, hikayenin dikkatli okunduğunun bir göstergesi. “Masanın ortasındaki sanatsal çalışma” yeri hakkında haklı olabilirsiniz. Ama masadaki yerinden hariç, odada olması bence şık oda özelliğini bozmaz.(Kişisel düşünce)
“Manyetik yer altı treni” meselesinde de olay birim için acil, şehrin geri kalanına yansımıyor. Belki orayı açıklamakta yetersiz kalmış olabilirim.
Yine de kendimin de itiraf etmekte zorlandığım kelimelerdeki acelecilik kısmını belirtiğiniz için teşekkürler. Özellikle dikkate alacağım.

1 Beğeni