Antik Dönem Kitap Tavsiyesi

Arkadaşlar, tarih okumalarımda Antik döneme giriş yapacağımdan dolayı kitap tavsiyesine ihtiyacım var. Mısır, Yunan, Roma ve Pers Antik Dönemlerini anlatan bizzat okuduğunuz, bildiğiniz kitap tavsiye edebilirseniz sevinirim.

3 Beğeni

Bunu tavsiye derim. Serinin diğer kitapları da (Ortaçağ Dünyası ve Rönesans Dünyası) gayet güzel.

resim

2 Beğeni

Önerdiğim kitaplar ilk kaynak metinlerdir. Bunları okumadan önce @Leingrad’ın önerdiği gibi toplu bir tarih kitabı okumanızı tavsiye ederim.
Antik Yunan
Homeros-İlyada
Homeros- Odysseia
Hesiodos-Theogonia
Platon-Sokrates’in Savunması
Platon-Devlet
Ksenephon-Anabasis
Aristoteles-Atinalıların Devleti
Plutarkhos-Lykurgos’un Hayatı

Roma Cumhuriyeti
Julius Caesar-Gallia Savaşı
Julius Caesar-İç Savaş
Cicero’nun kitapları

Roma İmparatorluğu
Kolektif- Roma İmparatorları 1. Cilt Historia Augusta
Marcus Aurelius-Kendime Düşünceler

Edit:
Plutarkhos-İskender/Sezar
Plutarkhos-Thesus/Romulus

Herodot’un Tarih ve Thukidides’in Peloponnesos Savaşları adlı kitapları, henüz okumadığım ama Antik Yunan için başyapıt niteliğindeki kitaplardır.

7 Beğeni

@Leingrad, @Tobizume tavsiyeler için teşekkür ederim
@Tobizume dediğiniz gibi @Leingrad önerdiği kitabı duymuştum, sizin önerdikleriniz içinde de araştırdıklarım vardı . İşte bu karmaşa da ne yapacağıma, neyi seçip okuyacağıma karar veremedim ki artan kitap fiyatlarında artık hata lüksümüz azalıyor. Dediğiniz gibi ilk etapta toplu bir eser den sonra verdiğiniz listedeki kitaplara yönelebilirim, teşekkürederim.

AÖF tarih kitaplarını da okuyabilirsiniz genel bilgi edinmek için. Resmi olarak alttaki sitede paylaşılmıştı.
https://yokdersleri.yok.gov.tr/

Harika bir konu. Takipçisi olacağım.

1 Beğeni

Roma İmparatorluğu
Augustus - Ankara Anıtı

1 Beğeni

Merhaba, antik dönemdeki madencilik hakkında kitap tavsiye edebilecek var mı?

Antik dönemde ve endüstri devrimi öncesi dönemde Asya ve Avrupa’da madencilik nasıl yapılıyordu? Avrupalıların Amerika kıtasını keşfetmeden önce bu kıtadaki Aztek, Maya, İnka gibi toplumlar madenciliği nasıl yapıyordu? Bu sorulara cevap bulabileceğim bir kitap arıyorum, belgesel de olur ama çok aramama rağmen bulamadım.

Günümüzde madencilik derin kazı yapılarak ve siyanür vb. kullanılarak yapılıyor. Eski toplumlarında özellikle altın ve gümüş madenciliği nasıl yapılıyordu öğrenmek istiyorum. Resimli bir kitap olursa çok sevinirim.

24 Şubat 2021 Güncelleme: Ara sıra çeşitli platformlardan konu ile ilgili kitap arayışına devam ediyorum. Antik dönemdeki metal madenciliği üzerine yazılmış bir kitap bulamadım henüz.
Araştırmamı Antik Mısır, Antik Yunanistan, Antik Roma, Antik Çin gibi konularda yazılmış kitapların içeriklerine bakarak devam devam edeceğim. Şimdiye kadar baktığım kitaplarda “madencilik” başlığı olmasına rağmen içerik tatmin edici değil, kil ile çömlek, testi yapımı anlatılıyor daha çok ve 4-5 sayfada bitiyor. Ondan da bir sonuç alamazsam akademik çalışmalara bakacağım.

2 Beğeni