Arap Müziğinin Divaları: Orta Doğu'nun Güçlü Kadın Sanatçılarına Kısa Bir Bakış

Kayıp Rıhtım'da tamamını okumak için: https://kayiprihtim.com/liste/arap-muzigi-divalari-kadin-sanatcilar/

image

Arap müziği tüm dünyadan sanatçıların ilham aldığı eserlere sahip. Bunun yanında yaşadığı döneme baş kaldırmış bazı kadınlar var ki onlar, Arap müziğinin tüm dünyada konuşulan sesleri ve Orta Doğu’nun hisli rüzgarlarını bize ulaştıran divaları. Bu sanatçılar, 20. yüzyıl Orta Doğu’sundaki kültürel ve siyasi konumlarıyla, dönemlerine oldukça etki etmiş isimlerdi. Sanatçı yönlerinin yanında ülkelerine ve yaşadıkları… (DEVAMI…)

5 Beğeni

Güzel bir yazıydı. Paylaştığınız için teşekkürler. Orta Doğu müziği duygu dolu. Araştırmak ve derinlerine kadar tüketmek gerek.

3 Beğeni

Dillerin sundukları ve coğrafyanın başından geçenlerle ortaya çıkan müzik gerçekten derin bir bakışı hak ediyor. Okuyucuyu sıkmamak ve yeni tanışanlar için kısa bir yazı sunmuş olduk. Ilginiz için ben teşekkür ederim^^

4 Beğeni

Ne güzel yazı! Rıhtım’da daha çok müzik başlığı altında yazı görmek isterim. :two_hearts:

4 Beğeni

Bir dönem Fairuz’u sıkça dinlerdim. Sesi müthiştir. Ara vermişim. Şimdi açıp dinleyeyim biraz :slight_smile:

4 Beğeni

Feyruz’u severek dinlerdim, bir dönem Türkiye’de fırtına gibi esen Arabesk müziğin de en çok esinlendiği isim. Şimdilerde daha çok popüler olan isimleri dinliyorum. Nancy, Elissa en başta gelen isimler ki bunlar da Türkçe Rap kategorisinde sample alınan müzisyenler. Lübnan sanatçıları, bizimkilere oldukça malzeme vermiş.

Edit: Suriye’nin pırlantası Assala’yı unutmuşum.

Ama en modern bulduğum isim Sherine, enstrüman bolluğundan ölebilir kadın.

2 Beğeni

Fairuz söylüyor: “Ahwak”

Sözü ve müziği Zaki Nassif’e ait olan bu şarkının sözleri şöyleymiş:

Seviyorum seni
Ümitsizce seviyorum seni
Gözlerin,
Gözlerin tebessüm ediyor bana
Güllerin, iştahla öpmeye teşvik ediyor beni

Seni seviyorum ve sevdanla yanmakta olan bir kalbe sahibim
Sen ona yanaşırsan, o da sana yaklaşacak
Sen ondan uzaklaşırsan, diyarını terk edecek

Karanlıkta kederleniyor o.