Arcus | FRP : Discord Tabanlı Living World D&D Sunucusu

:waving_hand:Selamlar!

Klasik TTRPG (Masaüstü Rol Yapma) sunucularının statik yapısını kırmak amacıyla geliştirdiğim “Arcus” projesinden bahsetmek istiyorum.

Bu proje Discord’un teknik imkanlarını kullanarak, D&D 5e mekaniklerini sürdürülebilir bir ekonomik simülasyonla birleştirmeyi hedefleyen bir “Living World” altyapısıdır.

Projede kurduğum temel sistemler ve teknik mantık şu şekildedir:

:chart_decreasing: Çapraz Kur ve Döngüsel Ekonomi Modeli

Sunucuda tek bir gelir kaynağına bağlı kalmak yerine, popüler Discord botlarını (OwO ve Epic RPG) sunucunun merkez bankasına (UnbelievaBoat) entegre ettim.

Kullanıcıların global botlarda kazandığı sanal paralar, manuel olarak belirlediğimiz döviz kurları üzerinden sunucu içi geçerli para birimine (Arcus Coin) çevriliyor.

Oyuncuyu tek bir aktiviteye zorlamadan farklı grind yöntemleriyle ekonomiye dahil etme amaçlanıyor.

:house: Barınma ve Kira Otomasyonu

Sunucu ekonomisinde biriken paranın enflasyon yaratmasını engellemek için haftalık kira sistemi geliştirdim.

Oyuncular sunucu içi para birimini kullanarak mülk kiralıyor.

Ödemeler haftalık periyotlarla takip ediliyor. Kira ödenmediğinde kişiden evinin anahtarı alınıyor. Bu da oyuncuyu sürekli aktif kalmaya ve sistem içinde ticaret yapmaya teşvik ediyor.

:balance_scale: Ticaret ve Ruhsatlandırma

Sadece rol yapma değil bir şehir simülasyonu oluşturmak adına, dükkan açmak isteyen kullanıcılara “Ruhsat” zorunluluğu ve vergi dilimleri getirdim. Sunucu üzerinden yapılan her ticaretin belirli bir yüzdesi, sunucu hazinesine vergi olarak aktarılıyor.

:slot_machine: Şans Faktörü (Milli Piyango)

Ekonomideki para akışını hareketlendirmek için haftalık çekiliş sistemi kurdum.

:artist_palette: Sanatçı Destek (Patronaj) Sistemi

Topluluk içindeki içerik üreticilerini (çizer) sisteme entegre etmek için bir “Lonca” yapısı kurdum. Oyuncular kazandıkları oyun içi paralarla sanatçılara çizim siparişi verebiliyor. Bu sayede “Emek = Oyun İçi Değer” dengesi korunuyor.

:man_mage: Ölene Kadar Tek Karakter

​Ölene kadar yalnızca tek 1 karakterle oynamanıza izin var. Seviye 1’den Seviye 20’e kadar yalnızca tek 1 karakterle kendi kahramanlık hikayenizi yazıyorsunuz.

:broken_chain:Hapis Sistemi

Eğer suç işlerseniz şehirde gezen “Paladinler” sizi hapse atabilir. Bunun sonucunda kanallara erişiminiz kapatılır. RP’ye #hapis kanalında devam edersiniz. Yani yine RP bitmiyor.

:warning:Dikkat: Yeni Oyunculara Kapılar Açık

D&D bilmiyorum gibi bahaneler kabul edilmiyor. Çok kolay bir şekilde öğrenebilirsiniz.

Amaç bu hobiyi, kültürü yaymak.