Asılsız Bir Safari

Öykü Seçkisi'nde okumak için: Asılsız Bir Safari – Aylık Öykü Seçkisi

image

“Safari, yakında başlayacak, eşyalarını hazırlamayacak mısın?” dedi adam. Kadın daha uyanamamış gözlerle bakınarak; “Hayır sevgilim, artık bir yere gitmek istemiyorum” dedi. Portatif çadırın içindeki şişme yatağın üzerinde saten çarşafına sarılmış, hiç kalkmaya niyeti yoktu kadının. Siyah çarşaflar, siyah yatak ve bu siyah çadırın oluşturduğu karanlıkta sarı uzun saçları ve fildişi teniyle karanlığın içinde hala geceden… (DEVAMI…)

3 Beğeni

Distopik bir ortamda geçen bu öykünün kurduğu dünyaya dair daha çok detay görmek isterdim. Şehirlere ne oldu? Neden şehirde yaşayanlar kendilerini öldürüyorlar? Adamı neden vurdular? Birçok soru cevapsız kaldı.

Aslında bu soruları cevaplayacak ipuçları verdim. Her şeyi yapay zekanın yönettiği, insanların işinin olmadığı bir dünya bu. Sistemin kontrolü dışındaki tek şey bu ölüm safarisi. Her şeyi vermenin bazen okuyucuya hiç bir şey bırakmadığını düşünüyorum. Birazı okuyucunun haya gücüne kalmalı.

1 Beğeni

Tekrar okuyunca taşlar yerine oturdu. Kimi öyküler uzun uzun anlatır, kimi öykü ise ipuçlarını verir ve okuyucunun hayal gücünü de işin içine katar. İkinci türden öykülere güzel bir örnek olmuş. Emeğine sağlık.

Elinize sağlık iyi bir öykü olmuş. Bu tür yazılar öyküler okuduğumda ‘sonumuz böyle mi olacak’ diye sorarım kendime, bana bu soruyu tekrar sordurdu. Sadece adamın vurulmasını ani olduğunu düşünüyorum. Böyle kulakları keskin, gözleri açık biri daha kahramanca ölmeyi hak ediyordu diye düşünüyorum.
Ana konuya doğrudan bağlı olduğunuzu da farkettim, iyi bir şey.
Tekrar elinize sağlık

Bu öyküyü tekrar okumak istedim. Öykünün özeti “Başkalarının benim için tercih ettiği embesil bir yaşamda son bulmayacağım” cümlesinde bence. Yaşamak mücadeledir. Ama ne için… Ne anlamda. Anlamsız mücadele, mücadele midir? Şimdiki okuyuşumda bunları düşündürdü ve tadını daha çok aldım. Tekrar emeğinize sağlık.

1 Beğeni