Asla Okunmaması Gerektiği İddia Edilen Kitaplar (Korku)

Malleus Maleficarum

SX384_BO1%2C204%2C203%2C200

Cadılar hakkında bilgi verilmiş bir kitaptır. Cadıları nasıl öldüreceğiniz, onlardan nasıl korunacağınız gibi bilgiler bulunur. Kitap yazıldıktan sonra Engizisyon mahkemeleri adeta bu kitabı anayasa kitabıymış gibi kabul edip, kitaptaki maddeleri uygulayıp cadı dedikleri kişileri yakmışlardır.

Necronomicon

SX303_BO1%2C204%2C203%2C200

El-Hazret isimli Arap bir gezgin tarafından yazılmış.

Okuyanı delirttiği iddia edilen kitap. İçeriğinde kara büyüler, çeşitli ayinler ve diğer alemlerdeki varlıklarla alakalı bilgiler yer almakta.

Ayrıca ruhlarla nasıl iletişime geçileceği, ölüleri diriltme gibi bilgilerin de mevcut olduğu söylenmekte.

Grimoire

  1. yüzyılda ortaya çıktığı söylenmektedir. İnsan derisiyle kaplandığı ve kanla yazıldığı söylenir.

Profesyonel büyü kitabı. Normal bir insan kitapla birşey yapamazken kitap bir büyücünün eline geçtiğinde onun çok tehlikeli olabileceği söyleniyor. Her türlü büyünün mevcut olduğu iddialar arasında. Erkeklerde cinsel gücü artırmak gibi çok çeşitli ritüelin olduğu söyleniyor.

Codex Gigas

W1siZiIsInVwbG9hZHMvcGxhY2VfaW1hZ2VzLzI1OTVhYjY2M2E4ZmU5OWQzNV9Db2RleF9HaWdhc19mYWNzaW1pbGUuanBnIl0sWyJwIiwidGh1bWIiLCJ4MzkwPiJdLFsicCIsImNvbnZlcnQiLCItcXVhbGl0eSA4MSAtYXV0by1vcmllbnQiXV0

Efsaneye göre, 13. yüzyılda Pozlazice Manastırı’nda bulunan bir keşiş, işlediği ağır bir suçtan dolayı canlı canlı duvarın içine gömülme cezasına çarptırılmış. Benedikten tarikatına mensup keşiş kurtulmak için bir gecede, manastıra zafer getirecek ve günahlarını affettirecek bir başyapıt yazmaya söz vermiş. Sözünü gerçekleştirebilmenin imkânsızlığını fark edince şeytandan yardım istemiş. Takdir etmek için de, kitapta ‘ona yardım edenin’ ilüstrasyonunu yapmış.
Ortaçağ elyazmaları uzmanı Zdenek Uhlir, kitapta aralarında Eski ve Yeni Ahit, ‘Yahudilerin Savaşı’, azizlerin listesi, Paskalya zamanının belirlenmesi gibi o dönemde bir Benedikten papazının sahip olduğu bilgilerin bulunduğunu söylüyor. Orijinali 640 sayfa olan, fakat bugün 624 sayfasının iyi durumda olduğu elyazması, Berlin ve New York’ta da sergilenmişti.
Codex Gigas-Radikal Gazetesi-Alıntı

11 Beğeni

Özellikle necronomicon okuyacaklar listemde. Ön sipariş verdim dört gözle bekliyorum :rofl:

5 Beğeni

Diğer dünya yayınları falan mı? :smiley: Bu Lovecraft değil ama, sanırım kitap yok, sadece tevatür de olabilir. Var olup olmadığını bilmiyoruz.

3 Beğeni

H.P Lovecraft’un yazdığı Necronomicon ne? El- Hazret’in yazdığı Necronomicon ne? Anlayamadım :smiley:

Bildiğim kadarıyla M.S 700 yılında El-Hazret isimli biri tarafından yazılmış bir kara büyü kitabı. Kitabın orijinali hiçbir zaman bulunamamış.

Rıhtımda şu konu varmış gerçi biraz değinilmiş;

1 Beğeni

El-Hazret de bir Lovecraft kurgusu zaten.

4 Beğeni

Bildiğim kadarıyla Necronomicon gerçek bir kitap değil. Lovecraft’ ın uydurduğu bir kitap. Ancak o kadar gerçekçi bir uydurma ki kitabın gerçekten var olduğunu düşünen hatta işi iyice abartıp zamanında papa tarafından yasaklandığını, saklandığını söyleyenler var. Ancak dediğim gibi gerçekten var olan bir kitap değil Lovecraft’ ın eserlerinde bahsettiği bir kitap sadece.

1 Beğeni
1 Beğeni

Necronomicon tam olarak bir delinin kuyuya attığı taş.

1 Beğeni