Astronot'un Türkçe Karşılığı Ne Olmalı?

Kesinlikle haklısınız. Uzaya giden kozmonot Gararin den beri yıllar yıllar geçmiş isim bulmak yeni aklımıza geliyor

1 Beğeni

Lagari Hasan Çelebiden dolayı Lagari ya da Hezarfen Ahmet Çelebiden dolayı Hezarfen olabilir. Mantıklı olan Lagari olması ama Hezarfen kulağa daha hoş geliyor o yüzden ikisini de belirttim.

2 Beğeni

Yeni aklıma geleni yazayım, Gökoğul ve Gökkız

1 Beğeni

Uzayhan / Uzayfer :smiley:

2 Beğeni

Bir astronot olsaydım ve bana astronot denmeyecek olsaydı Yıldızgezen denmesini tercih ederdim. Uzaylı da olur ama zaten hepimiz uzaylıyız. :alien:

3 Beğeni

Bilgisayar kelimesi de ilk dönemlerde çok kullanılmamış. 1973 yapımı Turist Ömer Uzay Yolunda filminde Komputer olarak kullanılıyor. Şu an sahneyi bulmaya üşendim arasanız bulursunuz.
Ekleme: Aha buldum

3 Beğeni

Seyrüseferci olabilir.

2 Beğeni

O zamanın şartlarını bilmiyoruz. Bilgisayar ünlü değildi orası kesin ve medya yoktu. Onun yerine televizyon vardı ama kanallar bile yoktu. Tek kanal dönemi. :grinning_face_with_smiling_eyes: Yeni kelimelere ne kadar destek çıkıldı bilmiyoruz. O zamanlar radyo da önemliydi sanırım. Ve tabii gazeteler. Yine de yeni kelimelere alışmak zaman alıyor demek ki.

2 Beğeni

İsmin belirlenmesi konusunda önerim olacak.

Uzaya çıkana kadar pilot olarak anılsınlar. Uzaya çıkınca kendilerine nasıl hitabedilmesini istiyorsalar o hitabı seçsinler.

Kendini kanıtlayınca adını hak kazanırsın hesabı.

Motivasyon da olur.

8 Beğeni

Eskiden haberlerde, televizyonda, radyolarda vs. o kadar güzel Türkçe konuşulurdu ki şimdi düşününce hepimiz inanılmaz kabayız. :smiley:

4 Beğeni