Asurah'ın Ruhu Evreni

Perjev

Perjev’e yeteri kadar yaklaşanların gözleri ilk olarak kentin sırtını dayadığı Kara Dağlar’ı seçer. Sıfatını hak eden üçüz dağlar fazla yüksek olmasa da saçtığı hissiyat bakımından korkutucu ve heybetlidir. Kentin surları kendini belli eder daha sonra. Uzun burçlar ve kalın duvarlarla güçlendirilmiş tahkimat sisteminin önünde hendek yoktur. Kentin ana kapısından başlayıp Hipermeion’da sonlanan yüz altmış fersah uzunluğundaki taş yol ne çok dar ne de geniştir. Mümkün olduğunca ucuza mâl edilen, engebe ve çukurdan uzak, dolambaçlı, bu yüzden çok vakti olmayanların kullanmadığı taş yolda on dakika yürüyünce çınar ağacından yapılmış, kenarları demir levhalarla güçlendirilmiş ana kapıya varlırr.

Dağın gövdesi ve eteği yerleşim yeri olarak kullanıldığından Perjev’in düzlükte işgal ettiği arazi Aetir ile kıyaslandığında azdır. Aetir ile kıyaslandığında yeni bir yerleşim yeri sayılır. Üç yüz küsur yıl önce doğudan gelen kalabalık bir ailenin Kara Dağlar’ın batı tarafına yerleşmesiyle başlar Perjev’in tarihi. Erravan’dan kovulduğu iddia edilen aile dağdaki su kaynaklarını bulmuş, yaylanın bereketli olan bir kısım toprağını tarla olsun diye çapalamış, çayırı at sürülerine otlak yapmışlardı. İlk yıllarında derme çatma çadırlarda yaşayan aile araştırmaları sonucunda Kara Dağlar’ın bazı yerlerinde tüf kayaların var olduğunu ve kolayca oyulabildiğini öğrenince dağa şekil vererek ilk evlerini elde etmişti. Yıllar geçtikçe başka aileler de gelip yerleşmiş, nüfus ve hazine göz ardı edilemeyecek kadar artınca Perjev kent sıfatına kavuşmuştu. Perjev ailesinin başlattığı imar faaliyetinin sonucunda sulama kanalları, çeşmeler, bahçeler, taş yollar, ambarlar, ahırlar, pazar yeri ve çarşıyla donatılan Perjev, yaşanılacak bir yer haline getirilmişti.

Maceracıların gözdesi olan Perjev, silah ve zırh ticaretinde kıtanın lideri ve paralı askerlerin yuvasıdır. Güvenliği sağlamak konusunda devlete muhtaç olmayan Perjev, Kara Dağlar’ı doğal bir savunma olarak görür, kentin kuşatılabilecek tek yeri olan doğu tarafını sağlam surlar korur. Burada yaşamaktan memnundur halk. Kurucu ailenin gelenekleri festivallerle yad edilir, torunlarına hürmet ederler.

İkinci bölümü yayınladım arkadaşlar. Buyurunuz. https://getinkspired.com/tr/story/688104/asurah-in-ruhu-kargasayla-tanisma/

Selamlar, açıkçası biraz bütçe ayırıp bu bütçe ile illustratorle anlaşıp gerçek bir art sanatı ile kitabınıza daha çok değer katabilirsiniz diye düşünüyorum günümüzde herkes yapay zekaya çok fazla gereksiz nefret kusuyorken özellikle, ha kitabın içinde değilde sitelerde sosyal medyada kullanacaksanız o zaman iş değişiyor tabi :slight_smile:

1 Beğeni

ilk bölümü okudum hoşuma gitti güzel başlangıç güzel anlatımınız var. bir şeyi merak ettim. diyaloglar genelde metinden ayrı olarak yazılmaz mı okuyucu rahat görmesi açısından genelde kitaplarda öyledir. sizin yayınladığınız sitede diyaloglar anlatımın içinde bu site ile mi alakalı yoksa sizin yaptığınız bir eylem mi!

1 Beğeni

Selamlar hocam. Ben illüstratörlere, konsept sanatçılarına müthiş bir saygı duyuyorum. Gelecekte mutlaka birisiyle çalışmak istiyorum. Giger, McQuarrie, Mead gibi isimlerin eserlere sunduğu vizyon inanılmaz bir seviyede oldu. Ben de onlar gibi birisiyle çalışmak, eserimi bir üst seviyeye taşımak tabii ki isterim. Şimdilik buna ayırabileceğim bir bütçem maalesef bulunmuyor. Yapay zekaya duyulan nefreti anlayabiliyor, hatta biraz hak veriyorum. Hem sanatçıların emeğine saldırı, hem doğaya saldırı hem de kolaycılık biraz. Fakat bu nefretin eserini tanıtmaya çalışan ve başka çaresi olmayan yazarlara yöneltilmesi saçma geliyor bana. Size söylemiyorum bunu. İnstagram’da birçok kez bu saldırılara şahit olduğum için tarafımı belli etmek için söylüyorum :smiley:

1 Beğeni

İlk bölümü beğenmenize sevindim hocam. Umarım devamı da hoşunuza gider. Diyalog usulüm biraz saçma gelebilir ama ben değerine göre özel yer veriyorum diyaloglara. Eğer ki diyaloglar o sahnenin başat unsuruysa ayrı paragraflar halinde veriyorum. Diğer cümlelerden farkı ve ağırlığı yoksa paragrafın içinde eritiyorum.

1 Beğeni

Sizin seçiminiz ise okey ben site ile alakalı bir sorun mu var mı diye düşünmüştüm :slight_smile: güzel başladı ilgi çekici bir hikaye başlangıcı yaptınız. devamıda güzel olacağını düşünüyorum.

1 Beğeni

Zengin insanlar vardır. bir ton para kazanan kişiler bunlar yapay zeka kullanmasın sanatçıya parasını ödesin çizimlerini yaptırsın. ama geçinmekte zorlanan işsiz olur parasız olur borçlu olur bu insanlara nefret yönetilmemeli daha doğrusu eleştiri yapmak acımasızlık olur. bugün örnek 100 sayfalık bir art çizimi kaç bin tldir dolardır bilmiyorum ama sayfa başına 100 tl olduğunu da düşünmüyorum :slight_smile: bu yüzden ben beklemede kaldım kitabı çıkarabilmek için çizimciye ihtiyacım var. yapay zekaya yaptırmak istemem çünkü hem kitabıma değer katmayacağı gibi hem de hayal ettiğim şeyi yansıtamayacak ve boş yere harcanan sular da cabası. bu işin editör kısmı var çeviri kısmı var yayıncı kısmı var size ne kadara mal oldu bir kitap çıkarmanız özel değilse.

1 Beğeni

Hocam kitabınızı çıkarmak için illaki bir çizere ihtiyacınız varsa bu konuda gelir üzerinden ortaklık sunabilirsiniz çizerlere. Bu yöntem düşük maliyetle çizimleri halledebilmenizi sağlar belki. Dediğiniz doğru, yapay zeka asla ama asla zihindeki vizyonu birebir yansıtamaz. Ruhun ikircikli yapısı bile sanatı kusurlu kılarak güzelleştiriyor. Ben kitabımın yayınlanması için para ödemedim. Kitap çıktıktan sonra tanıtım için para harcadım da pek bir faydası olmadı :smiley:

1 Beğeni

Siteye tam olarak hakim değilim ama yazım konusunda yazarı tamamen özgür bırakıyor gibi. Romanın devamıyla ilgili yorumlarınızı merakla bekliyorum.

kitap satışlarında para kazanmak mümkün değil sırf satılsın diye artık ucuzlattırmaya gidiyo o iş o yüzden çizerler sanatını vaktini kitap satışından pay olarak pek hevesli olacaklarını sanmıyorum. şuan ilk kitabımın final sahnesine yaklaştım ama bitene kadar sanırım param olur belki çizdiririm :smiley: diğer sayfanızıda okuyacağım elbette kitabımı nasıl yazmam gerekiyor okuya okuya öğreniyorum azar azarda olsa. ha bide kitap yayınlama ücretini yayıncı mı karşıladı genelde öyle yapanlarda oluyor da

Üçüncü bölümü yayınladım arkadaşlar. Buyurunuz. https://getinkspired.com/tr/story/688104/asurah-in-ruhu-kargasayla-tanisma/

Dördüncü bölümü yayınladım arkadaşlar. Buyurunuz. https://getinkspired.com/tr/story/688104/asurah-in-ruhu-kargasayla-tanisma/

1 Beğeni