Ateşe Güzelleme

Öykü Seçkisi'nde okumak için: Ateşe Güzelleme – Aylık Öykü Seçkisi

image

Yanan her şey kurtarılmak mı ister? Huzur içinde kendini suya bırakmak gibi gözlerini kapatarak alevlerin arasına atlayamaz mısın? Her zaman su söndüren, ateş yok eden midir? Aslında bunların hiçbiri umursamıyorum. Zaten bu düşünceler bana ait değil. Bu tuhaf soruları aklıma sokan kişiyi tanıdıkça önceden hiç düşünmediğim şeyler hakkında kafa yorduğumu fark ettim. Yastığa başımı koyup… (DEVAMI…)

2 Beğeni

İlk başlarda bir deneme havası sezdim ama ilerleyen kısımlarda bu hava yok oldu ve yerini günlük bir olaya bıraktı. Güzel ve anlamlı bir öykü olmuş. Kaleminize sağlık.

1 Beğeni

Çok teşekkür ederim :slight_smile:

Merhabalar,

Öykünüzü okurken aklımda iki şey belirdi. Biri, küllerinden doğan ağaçlar; diğeri de Zürafalı Köşk :slight_smile: Bazı ağaçlar yeniden canlanabilmek için kontrollü yangınlara ihtiyaç duyuyor, ilk duyduğumda çok ilginç gelmişti. Zürafalı Köşk ise İstanbul Erenköy’de, zamanında bahçesinde bulunan zürafa heykeli nedeniyle böyle anılıyormuş. Bir an konu oraya mı bağlanacak dedim ama sizin zürafa canlı çıktı :slight_smile:

Konuyu daha fazla dağıtmayayım, pek güzel bir öykü olmuş. Özellikle sonu beklenmedik, hoş bir sondu. Kaleminize sağlık.

Sevgiler,

1 Beğeni

Yorumlarınız için teşekkür ederim :slight_smile:

Bahsettiğiniz iki şeyden de haberim yoktu. Öyküyü, bunları bilmeden yazdım ancak gerçekten ilginçmiş. Özellikle ilk bahsettiğiniz konu, “ateşle hayata dönme” kısmına çok uyuyor. Bana o kadar ilham verdiler ki bu anlattıklarınızdan bile ayrı bir öykü çıkabilir. Kim bilir, belki de öyküyü yazmadan bunları biliyor olsaydım çok daha farklı bir çalışma çıkardı ortaya :smiley:

1 Beğeni

Beğeniyle okudum, kaleminize sağlık.

1 Beğeni

Çok teşekkür ederim :pray:

1 Beğeni

Merhaba,

Sonunu merak ettiren, karanlık hikayesine rağmen aydınlık bir öyküydü. Metaforları ve ana fikre dair tanımlama cümlelerini beğendim.

Bazen aynı paragraf içinde farklı zamanlarla kullanılan filler ahengi bozsa da genelde başarılı bir yazımı vardı.

Ana kahraman liseli bir kızdan daha küçük gibi geldi bana. Bir de ayinle kendini gösteren fantastik yapının üzerine gidilebilirdi. Ama bu son söylediğim bir seçim. Sadece sezdirmekle de yetinilebilir. Buradan hareketle tüm öykü de hayal ürünü olabilir tabi. O zaman fantastik bir yapını üzerine düşülmesine gerek olmaz.

Elinize sağlık…

1 Beğeni

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :slight_smile: Ana karakterin ağzından anlatılan hikayelerde farkında olmadan deneme türüne kaçıyorum ve bazen zamanları da kaydırıyorum. Katılıyorum bu konuda size.

“…karanlık hikayesine rağmen aydınlık bir öyküydü.” Bu söz, hikayeyi gerçekten tanımlayan söz olabilir.

1 Beğeni