Ateşin Yüreği - Işıltılı Yürekler Serisi I

İyi günler Kayıprıhtım sakinleri. Sizleri dışardan takip etsem de üye olarak aranızda yeniyim. Ve yeni bir yazarım desem yeridir. Fantastik Edebiyata olan ilgim, okuduğum birçok romandan sonra beni de bu konuda yazmaya itti. Kitap serimin ilk romanı Ateşin Yüreği ise dün (03.03.2020) itibariyle satışa çıktı.

Buradan ulaşabilirsiniz: Ateşin Yüreği (Serhat Kalip) Fiyatı, Yorumları, Satın Al - kitapyurdu.com

Serinin ikinci kitabı da hazır. Ufak bir edisyondan sonra vakti gelince o da satışa çıkacaktır ve üçleme olacağını belirtmek isterim. Üçüncü kitap ise yazım aşamasında.

Kitabın arka kapak yazısı:

Uğruna savaş fırtınaları kopan, eşsiz parıltıdaki kudretli taşlar… Işıltılı Yürekler… “İyiliği yüreğine hapsedemezsen ışıltı kaybolur.” Çok uzun zamandır o taşların peşinde olan bir tarikat… Savaş… Kan… Yıkım… Daha da kötüsü, umutsuzluk… “O taşlara hiçbir kötülük el sürmemeli, süremez… sonu yıkım olur.” Kutsal bir görev amacıyla, bir araya gelmiş bir grup gezgin. Onların macerası Işıltılı Yürekler’in yazgısıyla kesişiyor. Ve kader ırmakları aynı yöne doğru akmaya başlıyor. Umutsuzluğa giden bu kaderi onlar değiştirebilecekler mi? Yoksa kaderin bu acımasız döngüsünde kendileri mi değişecekler?

Fantastik Edebiyata ilgili olanlar zaten bu konuda yazılmış pek çok hikâyeye aşinâdır. Ben de fantastik öge ve imgeleri kullanmaktan çekinmedim, bunları biraz da Batılı tarzda ele aldım diyebilirim. Benim için önemli olan, bir kitabın konusu ve hikâyesinden çok anlatım dilidir diyebilirim. Bu demek değildir ki konu ve hikâye kötü de olabilir. Hayır. Araştırmalarımın çoğunu, özellikle Fantastik Edebiyat öncülerinin yazım tekniklerini, anlatım şekillerini kapsayacak şekilde yaptım. Kitapta hemen herkesin kendini bulacağı, sürükleyici ve içine çeken, akıcı bir öykü olduğunu söyleyebilirim zaten bu konuda takdir okurların olacaktır. Sayfa sayısı korkutmasın yeterli.

İlgilenenler ve destekleyenler için şimdiden teşekkür ederim. Yorumlarınız benim için çok değerli olacaktır. İyi günler.

13 Beğeni

Kitabınız 50 lira farkındasınız değil mi?

1 Beğeni

708 sayfaymış. Normal bence.

6 Beğeni

Okurunuz bol olsun. :+1:

4 Beğeni

Listeme ekledim , yerli fantastik - bilimkurgu edebiyatına her zaman tam destek :+1:
Okurunuzun bol olması dileğiyle :pray:

5 Beğeni

Okurunuz bol olsun. Bende listeme ekledim. Yerli Bilimkurgu’ya tam destek :+1: :+1:

3 Beğeni

Kitapyurdu azcık indirim yapsaydı keşke :joy: bana biraz fazla geldi

3 Beğeni

Bana da fazla geldi açıkçası. Basım işlerinden pek anlamadığım için kesin yorum yapmayayım ama en azından aklıma gelenlerden ihtimaller söyleyecek olursam; yurt dışı telifi ve çeviri sorunu gibi şeyler yok diye düşünüyorum. Daha kalın ve daha ucuz veya aynı fiyatta bahsettiğim durumların geçerli olduğu eserler var sonuçta. Rüzgarın adı ya da Brandon Sanderson eserleri gibi. Ama dediğim gibi bu etmenlerin ne kadar fark yaratacağını ek anlamadığım kesin bir yorum yapmış olmayayım. Tabii indirimli fiyatı daha uygun olacaktır elbette.

2 Beğeni

Değil mi? Mesela şuan ateş ve kan 29 lira 750 sayfa hemide. Bilemem tabi kitapyurdunun politikasını. Kampanya düzenlemeliler gibime geliyor yoksa okuyucaya ulaşma konusunsa sorun yaşacak kitap. Kendi adıma öyle diyebilirim en azından

1 Beğeni

Baskı maliyetinin bizzat Kitap Yurdu’nda olduğunu düşünürsek mantıklı, kaldı ki kitap da oldukça hacimli.
Hayırlı uğurlu, okurunuz bol olsun inşallah. Ben de en yakın zamanda edinip okumayı düşünüyorum.

2 Beğeni

Aman reis düzelt şu kısmı da “Kitap yazarı bile -de’leri nerede ayıracağını bilmiyor.” demesinler.

Açıklamadan anladığım kadarıyla fantastik edebiyatın onyıllardır süregelen hikaye kurgusunu olduğu gibi kopyalamış; özgün fikirlerle eserinize imzanızı atmak yerine ünlü yazarların mirasına konmuşsunuz.
Bu davranışınızı kısa süreli maddi kazanç açısından mantıklı buluyor, ancak özgün bir ürün sunamayıp burada reklamınızı yapmanız yüzünden sizi kınıyorum.
Tavsiyem: Okurlarının, konu özgünlüğünü umursamayıp daha çok akıcı bir anlatım ve duygusal yoğunluk aradıkları “genç-yetişkin” türünde eserlere odaklanmanız yönünde.

Uyarı: İyiliğin ve kötülüğün keskin çizgilerle ayrıldığı, karakterlerinin sadece siyah ve beyaz olduğu eserler 2. Dünya Savaşı’ndan sonra yazıldı ve o dönemlerde ünlendi; çünkü insan psikolojisi öyle uygun görüyordu. Ancak artık toplum dinamikleri ve insanların görüşleri çok daha farklı.

1 Beğeni

Bu yorum bana fazlaca saldırgan geldi. En azından okuduktan sonra irdelemesini yapsaydınız. Yazar arkadaşı en azından bir eser verdiği için tebrik ediyorum. Umarım okurlardan aldığı geri bildirimlerle birlikte kendini geliştirip dünya çapında çok geniş kitlelere hitap eder.

7 Beğeni

İyi günler yorumunuz için teşekkür ederim. Kısa bir cevap vermek istedim yanlış anlaşılmayı gidermek için. Öncelikle hiçbir kazanç amacım veya hiçbir şeyi reklam olarak kullanma amacım yoktur. Sadece bu konuda, yaşadığım konum itibariyle muhabbet edeceğim, fikir alışverişinde bulunacağım kişi sayısı çok az olduğu için foruma katıldım. Fantastik edebiyat olarak bilinen o klasik hikayelere bir pencere de ben açmak istedim, istedim ki belki hakkında daha fazla muhabbet ederiz. Biliyorsunuz ülkemizde bu edebiyat sınırlı ve benim de kendimi geliştirmem gerekiyor. Kopya olarak değil de, illa ki esinlenmem gereken şeyler var ve konu olarak zaten belirli kriterler var. Fantastik edebiyat çerçevesi içinde bile gerçekçilik önemlidir Brandon Sanderson bu konuda çok başarılı bence. Tabi eğlenceyi de unutmamak gerekiyor ayrıca 90lı yıllarda yetiştiğim için FRP oyunlarına da aşinayım bu da yazmamda bir etkendi. İyi-kötü çatışmasına gelince, zaten bu konuda tek kelime bir şey demedim, buraya nereden vardınız o ayrımları ben de sizler kadar iyi biliyorum. Saf iyi ve saf kötü ayrımında yani bu çizgide yürümek zaten zordur ki elimden geldiğince özverili davrandım. “De da” konusunda da heyecandan yanlış kaçmış hızlı yazarken, haklısınız düzelttim.

7 Beğeni

Forumda bir iki saat önce başka başlıkta okumuştum. Kimin yazdığını tam hatırlamıyorum. Alıntılayım:

“İyi yazar bilindik konuyu çok güzel yazabilir. Kötü yazar en muhteşem fikri bile eline yüzüne bulaştırabilir.”

Bu düşünceye katılıyorum. O yüzden kitap hakkında tanıtım metni dışında hiç bir fikrim yok. Bu da bana eser çok iyi çıkabilir, çıkmayabilir de dedirtiyor. Şu an bir şey demem için çok erken.

Öte yandan yazarın yazdığı bilgiler (yorumlar) ister istemez bazı çıkarımları insana yaptırabilir. Bu gayet normal. Bunun haklı olup olmayacağını da zaman, kitabı okuyanların eleştirisi ve yazarın eleştirilere karşı tutumu göstereceğine inanıyorum.

Diğer taraftan ben ilk kitaplarda uzun ve seri kitaplar olmasının taraftarı değilim. Uzun öyküler olabilir, kısa öyküler olabilir, kısa roman olabilir. Ancak hem uzun hem de seri eserler ilk kitap için her zaman risk teşkil ettiğine inanıyorum. Bu durumu sırf size özel bir durum da değil. Uzun zamandır yeni bir yazarın ilk eserini okuyayım diyorum; seri ve uzun olunca vazgeçiyorum. Böyle de baya okur vardır diye düşünüyorum.

Bu risk salt yazar kaynaklı da değil. Yazar arkadaşımızın, okur açısından düşünmesini isterim: Belirli miktar para ve zaman ayıracak. Bu ayrılan para ve zaman ne kadar çoksa tahammül sınırı o kadar aşağı çekilecek. Yazarın yaptığı hatalar daha az kabul edilebilir ve devam kitapları almada okuru daha az teşvik edebilir olmasına kapı açacak. Sizce nasıl bilmiyorum ama fikrim bu yönde…

Onun yerine keşke 200 sayfa civarlarında daha uygun fiyatta bir eser olsaydı. Yazarın hayal dünyasında belki 20000 sayfalık bir fikir var ve bu yirmi bin sayfayı seri şeklinde sunmak isteyebilir. Bu bir tercih. Ancak 20000 sayfalık bir hayal dünyasından damıtılarak 200 sayfalık yazarın seçtiği sağlam bir hikayeyle o yaratılan dünyayla tanışmak isterdim.

Hatta bu eseri seri şeklinde çıkarırken yan tekil olarak hikâyeciliğiyle biz okurları tanıştırmak adına aynı evrende geçen güzel kısa bir roman çıkarırsa şansı daha da artar diye düşünüyorum.

Benimki sadece bir okur önerisi, fikir sizin eser sizin kalem sizin… Yolunuz açık ve okurunuz bol olsun. :slight_smile: :+1:

8 Beğeni

Hoş geldiniz, tebrikler, okurunuz bol olsun.

4 Beğeni

@zafer511 Siz saldırgan yorum görmemişsiniz. Benim yorumum sadece tanıtım yazısından yola çıkılarak yapılmış küçük bir eleştiriydi.

@Serhat_Kalip
Kitapyurdu linkini koymanız doğrudan reklam yapmak oluyor.

Yanılıyor olabilirim ancak kitap arka yazısını okuduktan sonra aklıma gelen ilk şey konunun LOTR
çakması olduğuydu.

Sitem etmemin sebebi Türk fantastik edebiyatında özgün eserlerin nadir çıkması. İhsan okatay Anar, Orkun Uçar gibi yazarlar özgün fantastik eserler çıkarabiliyorken bazılarının gidip elli yıl öncenin kalıbını kullanması beni rahatsız ediyor.

Öncelikle yeni yazarımıza hayırlı olsun. Devamını dilerim. Yazmaktan çekinmesin. Herhangi bir eleştiri yapmak ya da övgüde bulunmak istemiyorum kitabı okumadan. Tek söyleyebileceğim, 700+ bir fantastik kitap yazmak başlıbaşına saygın bir iştir. Tebrikler.

7 Beğeni

İyide olsa kötüde olsa destek vermek lazım ki kötü olduğunu da düşünmüyorum.
Yıkıcı eleştirilere gerek yok, yazanda bir insan sonuçta.

Tebrikler hayırlı olsun.

2 Beğeni

Yorumlar için bir kez daha teşekkürler ve hortlattığım için özür dilerim. Kitabım bugün itibariyle indirimdedir, ilginiz ve desteğiniz için teşekkür ederim.

Fiyat 36.24 tl

Dünya neden bir Türk’ün elinden çıkmış eser ile çalkalanmasın ki, tebrik ederim. İnşallah devamı (15-20 kitap olsa da okusak bol bol) gelir

2 Beğeni