Avengers Filminde Zaman Taşı Neden Kullanılmadı?

Dün, Avengers filmini izlerken kafama bir soru takıldı: Film süresince Zaman Taşı neden kullanılmadı ? Keza bu taş zamanı durdurabiliyor. Yanılmıyorsam, Dr. Strange filminde kullanıldı, Dormammu’yu durdurmak için. Zamanı defalarca kez geri aldı hatta durdurdu. Benim anlamadığım, Dr. Strange zamanı durdurup neden İnfinity Gaunlet’i Thanos’tan almadı ? Bu konuda yanlış mı düşünüyorum sizce ?

Filmin akışı içerisinde çok şeyi fark etmiyoruz. Sonradan izleyince görüyoruz. Bu da onlardan birisi. Cevabı ise senarist istemedi.

Üçüncü veya dördüncü filmden mi bahsediyorsunuz bilmiyorum ama her ikisi tek film olduğu için ikisini kastettiğinizi düşünerek ise farklı bir durumu anlatayım. Sonsuzluk eldiveni Carol Danvers’ın eline geçince değil de neden Demir Adam Thanos’tan alınca kullanıldı? Captain Marvel Hulk’tan bile daha rahat kullanabilirdi.

Captan Marvel’in iyileşme gücü olmadığı için bence Hulk kullandı. Sonuçta hasar alınca düzelme gibi bir şansı yok. Film ile ilgili çok fazla açık kapı var ve izledikçe yeni şeyler görüyorum. Dr. Strange ile Ebony Maw ile olan dövüşünde de mesela zamanı durdurup dövüşü bitirebilirdi yine kullanmadı. Hepsini geçtim Vision zihin taşını kullanıp Thanos’u bu fikrinden neden vazgeçirmedi :smiley:

Bu konuya aşırı spoiler şu videolar iyi gider. Söylenecek veya söylenmesi gereken çoğu şeyi yapmışlar adamlar :grinning:

Buna değinildi ve yanıt verildi filmde. Taşı kullanmak olacakların önüne geçemiyor ve Thanos istediğine her ne olursa olsun ulaşıyor. Zaten o yüzden Doctor Strange kendi istediği ve arzusuyla taşı Thanos’a veriyor. Thanos’un hedefine ulaşamamasını sağlayan tek yol buydu.

Dormammu konusu ise bambaşka. Orada Dormammu’yu manipüle etme ve yıldırma amacıyla Dark Dimension’da taşı sayısız tekrar için kullanıyor ve amacına ulaşıyor Doctor Strange.

Ha bunları yersiniz yemezsiniz, o sizin hayal gücünüze kalmış. :smiley:

2 Beğeni

Çok fazla kafa yormaya gerek yok. Marvel herkese hitap etsin iyi para kazanayım diye böyle filmler yapıyor. Yukarıda sorunun cevabı zaten verilmiş.

2 Beğeni

“Senarist istemedi” benim için yeterli bir yanıt değil. Filmlerle ilgili her detaya kafa yormakta bir sakınca da görmüyorum. Elinde kağıt kalem ile film izleyip, yönetmen, senarist ya da görüntü yönetmeniymiş gibi oyunlar oynayan benim gibi biri için durum kafa yormaya bir hayli müsait.

Daha birkaç gün önce Endgame’i tekrar seyrettim. Vizyona girdiğinden beri üçüncü izleyişim oldu toplamdaki.

Genel anlamda bir filmde senarist bir şeyin olmasını neden istemediğini, yönetmen de bunu neden böyle kabul ettiğini film içerisinde bana ikna edici bir şekilde sunmalı. Avengers: Endgame üzerinden gidersek, Doctor Strange’in “Geleceğe gittim ve taşı kullanmak dahil tek bir seçenek dışında hiçbir yolun mutlu son olmadığını gördüm,” demesi Marvel Sinematik Evreni’nin kendi tutarlılığı içerisinde mantıklı olduğu için bunu böyle kabul etmekte bir sakınca görmüyorum. Fakat eğer Doctor Strange bunu doğrudan ya da dolaylı olarak yapmamış ve yönetmen bize Doctor Strange’in bu değerlendirmelerini bir şekilde aktarmamış olsa işte o zaman yanıtsız bir soru kalmış olurdu ve bu evrenin dayandığı tutarlılık temellerini sarsabilirdi.

3 Beğeni

Konu marvel olunca bu çoğu zaman mümkün olmuyor. MCU (Marvel cinematic universe) içinde sadece filmler değil diziler de var. İzlemediysen Agents of Shield dizisini izlemeni tavsiye ederim. Sanırım Marvel’ın en iyi dizisi bu. Hiç araştırma, hiç düşünme demiyorum. Sadece kafaya takmamak lazım. Tutarsızlık illaki olacak. Öyle zamanlarda da bununla alay eden videolar yapılacak biz yine güleceğiz. :grin:

Bu arada dizide bazı bölümler direkt olarak filmlerden sonraki olaylardan etkileniyor. O yüzden izleme sırasına bakmak lazım. :krs:

1 Beğeni

Bence @silence Captain Marvel’ın iyileşememesiyle alakalı bir yorum yapmadı. Zaten böyle bir seçenek yok diye biliyorum.

Bütün enerji forumlarından güç alabiliyor Captain Marvel, tabi yanlış bilmiyorsam. Bu da demek oluyor ki, direk hükmedebilirdi bile eldivene. Kaldı ki, zaten Captain Marvel’ı Endgame’de patlatabilecekleri çok fazla imkan varken karaktere sadece 4-5 dakika ayırmışlar. Hala sinirliyim o olaya…

Zaman taşı ile ilgili ne yazık ki pek bir teorim yok. Ama söylediğin akla yatkın geliyor: :call_me_hand:

1 Beğeni

Bu biraz yönetmenle ve Marvel’in stüdyo olarak gelişimiyle de alakalı aslında. Bazı Marvel filmleri bu konuda fena iş çıkartmadı. Ayrıca genel anlamda Infinity Saga’da filmler arası bağlantılar ve tutarlılıklar da göze çarptı. Hatta Marvel bundan çok ekmek yedi diyebiliriz. Endgame’de zaman yolculuğu ile geçmişteki hallerini bize tekrar göstermeleri ve karakterlerle birlikte bizim de tüm geçmişi biraz keyif, biraz da hüzünle gözümüzün önünden geçirmemiz benim hoşuma gitmişti mesela. Tutarlılık ve mantık olmasa bunu sağlamanız kolay olmazdı. Bu kadar filmi birbirine tutarlı bir şekilde bağlamak da bir başarıdır. Ben Marvel sinemasının artık devrinin geçmesi gerektiğini düşünen birisi olsam da, ortaya koyduklarının bir başarı hikayesi olduğu sonucuna varıyorum. Bu üzerine uzun uzun kafa yorulan, tartışılan ve tartışılmaya devam edecek bir başarı.

1-2 bölüm izledikten sonra devam etmedim. Belki bir gün sıra gelirse tekrar bakarım ama şimdilik ağına düşmedim diyebilirim.

1 Beğeni

Endgame orijinal Avengers ekibinin kapanış filmiydi, sahneyi daha 1-2 filmde karşımıza çıkmış bir karaktere bırakmak bunca zamandır bizimle birlikte olan diğer karakterlere biraz ayıp olurdu. Eğer öyle yapmış olsalar ben rahatsız olurdum mesela. Bu açıdan ben senaryonun gittiği yönden rahatsız olmadım. Yeni karakterlerin de kendilerini kanıtlayacakları zaman gelecektir. Önlerinde uzuuun bir film evreni onları bekliyor. Daha ne düşmanlar ne aksiyonlar olacak ohooo… :smiley:

2 Beğeni

Bu açıdan çok haklı bir argüman, bende katılıyorum. Fakat benim gibi MCU evrenindeki en sevdiği karakter Captain Marvel olan kişiler için yapılan açıklamalar biraz hayal kırıklığı yaratacak cinsten oldu.

Captain Marvel filmi yayınlandıktan sonra hem senaristler hem de izleyen kitle Captain Marvel en güçlü karakter, Thanos’u parmağıyla alt edecek falan gibi açıklamalarda bulundular. Dahası kendi filminde gücünü bayağı ortaya koydular.

Fakat filmde kafa atma sahnesinden sonra havada asılı beklemesi olayı beni çok irite etti. Resmen Thanos’un vuruşunu bekledi o esnada. O kısmı en azından daha epik ayarlayabilirlerdi bence. Tabi ki de bütün filmi ona bırakmaları olmazdı. :slight_smile:

1 Beğeni

Evet güzeldi o sahneler. Ama şunu da unutmamak gerek. Bunların arkasında hep çizgi romanlar var. Çizgi romanlara tamamen bağlı yapılmıyor tabii ki. Ama sıfır baştan da yapılmıyor. O yüzden basit hatalar yapılması biz marvel severleri üzüyor. Ayrıca ‘‘genel izleyici’’ olsun diye yapılmayan, atlanan, komedi olsun diye yapılan sahneler çok sinir bozucu. Bunu özellikle Thor filmlerinde gördük. Ben ciddi bir Thor görmek isterdim. Koca kral varisini ne hale getirdiler. Endgame’de Hulk daha çok görmek isterdim. Söylenecek çok şey var…

Agents of shield kafa yorabileceğin güzel bir dizi. Dizi kendini ilerleterek gidiyor, sürekli iyiye gidiyor. İlk sezondan son sezona büyük ilerleme var. Ama bütçe sorunları yüzünden her şeyi de yapamıyorlar. Mesela Nick Fury sadece iki bölümde gözüküyor. Çizgi romanda Nick Fury- Quake ilişkisi(iş birliği) dizide değişmiş olarak Coulson- Quake oluyor. Hatta bi bölümde buna benzer bir durumla alay ediliyor. ‘‘Dediğin şey çizgi roman olsa gerçek olurdu’’ repliği geçiyor. :grin:

1 Beğeni

Üzülerek söylemeliyim ki Thor’un gidişatı hiç de ciddi yönde değil. O kral gitti artık -en azından bir süre-. Thor’un altyapısını bu sulu şakalarla doldurmalarının altında yatan nedeni Endgame sonrası, hiçbirinde ciddiyete dair en ufak bir parça olmayan Guardians of the Galaxy ekibine dahil ederek gösterdiler. Nedeni oymuş meğer. Onun da karakter eğrisinde yeni bir değişim yakındır ama en az bir film daha Fortnite oynayan Tanrı görmeye devam edeceğiz gibi görünüyor.

Bu arada katılıyorum, Marvel bazen -çoğu zaman mı desem- filmlerin mizah ayarını tutturamıyor. Fakat benim gözümde Guardians of the Galaxy diğerlerinden ayrılır bu noktada. Onlara sempatim bir başka.

1 Beğeni

Onların komedisi güzel bence de. Özellikle müzikleri de öyle. Ara sıra açar dinlerim hâlâ. Ama film evreni olduğu için her şey hızlı geçiliyor. Marvel evreninde o kadar çok iyi karakter ve kötü karakter var ki neden onlar da filmde olmuyor diye düşünüyoruz. Eh cevabı basit, süre kısıtlı.

Şu kitapta bütün karakterler kısa kısa olsa da tanıtılıyor. Özet niteliğinde kitap resmen. Keşke diyorum Galactus’u da MCU’ya dahil etseler. Ama bu saatten sonra imkansız sanırım.

Marvel evrenine gerçekten ilginiz varsa çizgi romanları tavsiye ederim. Bu arada ben çizgi romanları okumadım ama bazı yerlerin özetlerini okudum. O özetler bile birkaç film anlatıyordu. :slight_smile:

1 Beğeni

Galactus dahil ediliyor orası kesin ama ne yazık ki kadın formunda. Ki bu saçmalığın daniskası bana göre.

Neden böyle yapıldığını anlayamıyorum. Galactus erkek olsa bu hikaye ne kaybeder. Eğer uyarlama bir eserde sosyal duyarlılık istiyorsanız kaynak materyalde olmayan bir karakter yaratmanız gerekir bence. Olan karakterin cinsiyetini değiştirmek ne demek. Aynısı Dune filminde Liet Kynes’ın kadın olması için de geçerli.

Bir hikayedeki en sevmediğim şeylerden biri hikayedeki bir unsurun sadece yapılacaklar listesine tik atmak için koyulmuş gibi hissettirmesidir. Dune’daki ve Galactus’daki durum da tam olarak o. Ciddi ciddi
Siyah Oyuncu:
Asyalı Oyuncu:
Güçlü Konumdaki Kadın Karakter:
Engelli Ama Güçlü Karakter:
Eşcinsel Karakter:
Trans Karakter:
şeklinde bir yapılacaklar listeleri var ve her filmde bunu doldurmaya çalışıyorlar gibi hissediyorum.

Mesela yakın zamanda tekrar izlediğim Avatar The Last Airbender serisinde çok fazla sosyal duyarlılık sayılabilecek şey vardı ama rahatsız etmedi. Çünkü doğru hissetiriyordu.

2 Beğeni

Sjw son modası arap-müslüman duyarlılığına kaymaya başlıyor. Her dönem kendilerine başkalarına zorla kabul ettirecek bir konu bulurlar. Hiçbir şey bulamazlarsa beyazların ezilmesine dem vururlar, başa sayarlar her şeyi.

Sembolik de olsa ciddi ciddi öyle bir kontenjan listesi var, siyahiler için belli bir oranda tutuyorlardı oyuncu sayısında.

Bence Galactus’ın kadın olması çok yanlış, ne demek Dünyaları Yiyen bir karakter kadın oluyor, ne denmek ne ima edilmek isteniyor?

2 Beğeni

Kevin Feige komple Marvel alemini kadın karakterlerden oluşturmaya kafayı takmış, Kaptan Marvel yeni Avengers lideri, İronman öldü yerine siyahi bir bayan karakter geliyor, çok ilginç şeyler bizi bekliyor.

Hadi ya Galactus öylesine demiştim ben. Endgame’den sonra yeni evren nasıl olacak diye araştırma yapmadım. Pek ilgimi de çekmedi. Tadında bırakıp bitirseler olur sanki. Ama olmaz yapmazlar öyle bir şey. :frowning:

Değişim konusu Planet Hulk için de geçerli. Hulk filmi yapmak yerine konuyu özet niteliğinde Thor filminde geçtiler ya çok yazık oldu. Halbuki bilen bilir, Planet Hulk’ta çok fazla olay vardı.

1 Beğeni