Ay Büyük ve Turuncuyken

Öykü Seçkisi'nde okumak için: https://oykuseckisi.com/ay-buyuk-ve-turuncuyken/

image

“Kim ağlarsa dünyada bir yerde, nedensiz ağlarsa dünyada, bana ağlar.*” Benim tanrım öyle biri değil. Hiçbir zürafanın sonsuza dek yanmasına izin vermez. Kimseye bunu seyrettirmez. Fakat böceklerle ilgilenmez. Resimlerle de. Dünya çok güzel. Işığa tutulan bilyenin içinde parlayan renklerin toplamı dünya. Benim tanrım el emeği dünyasını bana çok görüyor. Beni içine almıyor. Sadece resimlere baktırıyor.… (DEVAMI…)

6 Beğeni

Salvador Dali’nin tablosunu kendi düşüncelerinizle çok güzel bir metin haline getirmişsiniz. Şiirsel ve sitem dolu güzel bir öyküydü.

Kaleminize sağlık.

2 Beğeni

Çok güzel bir öyküydü. Kaleminize sağlık :slight_smile:

1 Beğeni

Merhaba,

Teşekkür ederim yorumunuz için.

2 Beğeni

Beğenmenize sevindim, teşekkür ederim. Sevgiler.

2 Beğeni

Çok güzel öyküdü. Şiir gibiydi. :blush:

Merhaba, teşekkürler.

1 Beğeni

Merhabalar,

Tabloyu değişik bir bakış açısıyla yorumlamışsınız. Bazı yerleri tam olarak kavrayabilmek için birkaç kez okumam gerekti ama hoş bir öykü olmuş. Kaleminize sağlık. :slight_smile:

Sevgiler,

1 Beğeni

Merhaba,

Ayırdığınız vakit için çok teşekkür ederim.

1 Beğeni

Merhabalar,

Uzun zaman sonra tekrar kalemini okumak beni çokça mutlu etti. Arada kaçırdığım öykülerin akışını bilemesem de kalem hem sana ait hem de daha duruydu. Duru kelimesiyle ne kast ettiğimi açıklamak gerek belki. Sadeliğin getirdiği bir vuruculuk, net bir şekilde ifade ettiklerinin kazandığı güç gibi bir anlam oldu bu öykü için. Akışın içerisinde çokça hoşuma giden cümleler vardı, hani altı çizilesi denilenlerden. Son olarak Ay Büyük ve Turuncuyken başlığını görünce aklıma sende turuncuyu sıkça okuyuşum geldi. Bu tamlamayı daha evvel kullanıp kullanmadığını anımsayamasam da kaleminin birçok renge sahip olmasını seviyorum.

İlhamla kalman dileğiyle!

1 Beğeni

Merhaba Ezgi,

Turuncu en sevdiğim renk. Bence herkesin turuncuyu sevmesi gerekiyor. Aklında böyle kalmak koca bir öyküden daha anlamlı geldi. Çok teşekkür ederim. Birçok öyküde vardır sanırım fakat aklımda ilk önce Ave Sokağı Yanardağı – Aylık Öykü Seçkisi bu öykü geldi. Altta yorumun da var.

Gerçekten kendimi bir şeye sahipmiş ya da aitmiş gibi hissettim. Sen de ilhamla kal!

1 Beğeni

Merhaba; Dali tablosu’ndan hareketle içsel bir dökülüş olmuş gibi geldi bana. Metaforlar öyle yoğundu ki bazılarını anlamak zorladı beni. Kaleminize, yüreğinize sağlık.

Merhaba,

Aslında özellikle kendimden bir şey katmadım. Mutlaka olmuştur elbette. Keşke daha sade verebilseymişim, üzerinde daha fazla çalışmam gerek.

Çok teşekkür ederim. Sevgiler.

1 Beğeni