Ay Yok Olsaydı Yaşanabilecek 7 Muhtemel Olay

Kayıp Rıhtım'da tamamını okumak için: https://kayiprihtim.com/liste/ay-yok-olursa-ne-olur/

image

Güneş Sistemi’nin 4.5 milyar tarihi boyunca parlak yıldızımızın etrafında dönerken neredeyse sürekli yanımızda olan tek uydumuz Ay yok olursa neler yaşanırdı? Dolunayda geceyi aydınlatan, insanların ve hayvanların davranışlarını etkilediğini, adet döngüsü üzerinde bile kontrolü olan Ay, yok olursa büyük bir felaket yaşanacağı kaçınılamaz ama Dünya’daki hayatı da beraberinde götüreceğini söylemek abartı olurdu. Gelin yaşanacaklara bakalım.… (DEVAMI…)

7 Beğeni

“Dünya, Jüpiter’dekine benzer bir halkaya sahip olurdu” cümlesi sonrasını okumadım. Satürn olmasın o?

Hoşgeldiniz.

Bence okumaya devam edebilirsiniz.

13 Beğeni

Neal Stephenson okumaya devam edip Seveneves’i yazdı. :slight_smile:

Seveneves’i aşırı merak ediyorum. Arkadaşlar öneriyor şiddetle.

Ben de çok övüldüğü için merak ediyorum ama uzunluğu gözümü korkutuyor. Stephenson’a da bir yerden başlamak lazım, tüm kitapları 1000 sayfa.

  1. maddede “Mars gibi uydusuz gezegenler, çok daha büyük eğim değişiklikleri yaşıyor…” demiş ama Mars’ın iki tane uydusu var. Phobus ve Deimos :confused:
    Tabi ki aya göre çok küçükler ama sonuçta varlar. Zaten ay etrafında döndüğü gezegene göre oldukça büyük bir uydu ve gerçekten dünya için çok büyük faydaları mevcut. Hali hazırda güneş sisteminin 5. büyük uydusu ve ilk ondaki diğer hepsi gaz devlerinin uyduları.

Yazı nereden alıntı bilmiyorum ama bana pek sağlam kaynak gibi gözükmedi. Kaynak Forbes’miş. Altta bağlantı mevcutmuş zaten.

Orijinalinde "The Moon is a stabilizing force, as worlds without big moons – like Mars – see their axial tilt change by ten times as much over time. " yazıyormuş zaten. Çevirmenin dikkatsizliği…

2 Beğeni