Ayakta Uyuyanlar

Öykü Seçkisi'nde okumak için: Ayakta Uyuyanlar – Aylık Öykü Seçkisi

image

Sirenler, gülüşen çiftler, şakalaşan gruplar, yer sarsan metrolar, arı gibi vızıldayan taksiler, taksilere sinirlenen kornalar… Geceler artık daha gürültülü olduğu kadar daha parlak. Uykuya ihtiyaç duymayanların gösteriş yaptıkları şov zamanına dönüşmüş bir zaman diliminde gözlerinden uyku akan bir sahtekâr var. Kiraladığı ufak odasında diz üstü bilgisayarından yayılan mavi ışıkla melatonin salgısını bastırmaya çalışarak iş ilanlarına…
(DEVAMI…)

3 Beğeni

Mikroçip temasının en göz alıcı hikayesi bence bu.Ortaya konan fikir , yaratıcılık ve kurgu oldukça tatmin edici ve merak uyandırıcı…Kelime limitinin ,yazarın kalemini sınırladığı açık…Bu sınırlar olmadan daha da mükemmel olabilirmiş

1 Beğeni

hayran olmamak elde değil, müthiş leziz bir okumaydı. Bilim kurgunun hakkını vermiş bir öyküydü. Bilimsel olaylardan yola çıkarak kurduğun gelecek ahlaki bir soruyu da sormamı sağladı; Teknolojiyi yaratan insan o teknolojiyi satın alan kişiye teknolojiyi kullanma ehliyet ve sorumluluğuyla birlikte mi verir ? yani kim suçlu üreten mi kullanan mı !

1 Beğeni

Çok teşekkür ederim, böylesine olumlu bir yorum almak beni daha fazla yazmaya, düşünmeye, kurmaya itiyor. Öykümün hem insan etiği üzerinde düşündürmeyi başarması hem de vaktinizden çalmış gibi hissettirmemesi beni fazlasıyla mutlu etti. Gelecek öykülerde görüşmek üzere :slight_smile:

1 Beğeni

Çok teşekkür ederim. Evet, yine 5000 kelimeye sığmayacak bir öyküye kalkışmanın azizliğine uğradım :slight_smile:

Merhaba, öncelikle elinize sağlık. Öyküleri okurken genellikle en baştan okuyucuyu yakalaması gerektiğini düşünüyorum, yoksa geri kalan kısımlar azap içerisinde okunabiliyor.

Sizin öykünüz bence bunu çok güzel başarabilmiş ve sonuna kadar da aynı ilgiyi kaybettirmeden okunuyor. Bir diğer güzel kısım da öykünün tekdüze bitmeyip okuyucuya bir şaşkınlık yaşatarak son bulması, bunu da bence vermiş öykünüz. Tebrik ediyorum.

Başka öykülerinizi de okumak dileğiyle.

1 Beğeni

Merhabalar. 5000 kelimelik limiti sonuna kadar kullanan bir öykü olmasına rağmen ilginizi hiç kaybetmemesi beni fazlasıyla mutlu etti. Güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim.
Gelecek öykülerde görüşmek üzere.

Distopik kurgu ile gerçekçilik hissinin harmanlandığı, yaratıcılık sınırını teknolojik imkanlar dahilinde zorlayan nefis bir öykü. Teknolojinin bu akıl almaz detaylarıyla ilmek ilmek işlenmiş metinde gezinirken bu gerçekliği, getirdiği tüm felsefi sorularla sindirmeye çalışıyorsunuz. Yazarı ve kaleminin kuvvetini kutlarım.

2 Beğeni

Çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için. Gelecek öykülerde görüşmek üzere.

1 Beğeni

Baştan sona geçirilen kaliteli zaman için ve vaktimi boşa harcamadığımı bilme hissini bende uyandırdığınız için çok teşekkür ederim. Kurgunuza hayran olmamak elde değil. Hiçbir boşluk ve eksik olmayan bir şekilde düzenlemişsiniz. Sonraki hikayelerinizin takipçisi olacağım

1 Beğeni

Çok teşekkür ederim. Güzel yorumlarınız beni mutlu ve motive etti. Gelecek öykülerde görüşmek üzere :slight_smile:

Merhaba, ellerinize sağlık. Öykünüz harikaydı, okurken gerçekten iyi vakit geçirdim. Yaratıcı ve yenilikçi bir öykü okuduk. Başarılarınızın devamını diliyorum. :slight_smile: Final bir parça aceleye gelmiş izlenimi uyandırdı bende, yani apar topar bitti sanki. Ama tahmin hakkım olsaydı, bunun sebebi kelime sınırıdır herhalde derdim. :grin:

Tekrardan tebrikler, umarım başka öykülerinizde görüşürüz. :slight_smile:

1 Beğeni

Çok teşekkür ederim :slight_smile: İzleniminiz de tahmininiz de doğru :smiley:

Gelecek öykülerde görüşmek üzere :vulcan_salute: