Ayfer Tunç Kitapları (Can Yayınları)

Ayfer%20Tun%C3%A7

BİYOGRAFİSİ

Ayfer Tunç (d. 1964, Adapazarı), Türk yazar.

Erenköy Kız Lisesi’ni ve İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni bitirdi. Üniversite yıllarında çeşitli edebiyat ve kültür dergilerine yazılar yazmaya başladı. Edebiyat üzerine ilk yazılarını 1983 yılından itibaren çeşitli dergilerde yayımladı. 1989 yılında gazeteciliğe başladı. Sokak dergisinde, Güneş ve Yeni Yüzyıl gazetelerinde çalıştı. 1989 yılında Cumhuriyet Gazetesi’nin düzenlediği Yunus Nadi Öykü Armağanı’na katıldı, Saklı adlı öyküsüyle birincilik ödülü aldı. 1999-2004 yılları arasında Yapı Kredi Yayınları’nda yayın yönetmeni olarak görev yaptı. 2001 yılında yayımlanan Bir Maniniz Yoksa Annemler Size Gelecek-70’li Yıllarda Hayatımız adlı yapıtı, 2003 yılında altı Balkan ülkesinin katılımıyla düzenlenen Balkanika Ödülü’nü kazandı ve altı Balkan diline çevrilmesine karar verildi. 2003 yılında Sait Faik’in öykülerinden hareketle yazdığı Havada Bulut adlı senaryosu filme çekildi ve TRT’de gösterildi. Çeşitli gazete ve dergilerde yazmayı sürdürmekte ve kitapları Can Yayınları’nca yayımlanmaktadır. Aliye ve Binbir Gece dizilerinin senaryolarını bir senaryo ekibiyle birlikte yazmıştır.
Kaynak: Wikipedia

ÇIKAN KİTAPLARI

  1. Bir Maniniz Yoksa Annemler Size Gelecek
  2. Kapak Kızı
  3. Taş Kağıt Makas
  4. Mağara Arkadaşları
  5. Aziz Bey Hadisesi
  6. Ömür Diyorlar Buna
  7. Bir Deliler Evinin Yalan Yanlış Anlatılan Kısa Tarihi
  8. Yeşil Peri Gecesi
  9. Suzan Defter
  10. Evvelotel Saklı
  11. Dünya Ağrısı
  12. Kırmızı Azap
  13. Aşıklar Delidir ya da Yazı Tura
  14. Osman
  15. Kuru Kız
  16. Memleket Hikâyeleri

1 2 3 4 5

6 7 8 9 10

11 12 13 14 15

16

5 Beğeni

Yeni kitabı “Osman - Bir Düşüş Romanı” ne zaman çıkacak acaba merakla bekliyoruz. :pleading_face::white_heart:

Yeni kitabı geldi

2 Beğeni

Aramızda daha önce Ayfer Tunç okuyan var mı? Son çıkardığı kitabın çoğu yerde tanıtımı olması dolayısıyla biraz inceledim. Toplumun çeşitli katmanlarını inceleyen, sosyolojik gözlemleri olan romanlar çok hoşuma gidiyor. Fakat son kitabı Osman’ın tanıtım yazısında da bahsettiği diğer iki kitabı “Yeşil Peri Gecesi” ve “Kapak Kızı” kitaplarının kapaklarına baktığımda tabiri caizse görseller bana biraz piyasa işi geliyor ve o kapak fotolarıyla elimde bir kitap okuyasım gelmiyor. Dediğim gibi edebi derinliğini bilmiyorum, merak ediyorum fakat kapaklar cidden çok piyasa işi olmuş. Okuyan birileri fikir belirtirse çok sevinirim.

Kapağı güncellenen.

1 Beğeni

image image

Burayı okuyorsanız teşekkürler Can Yayınları.

2 Beğeni

Tunç’un kitap kapaklarına pek özen gösterilmemiş zamanında. Yeniden gözden geçiriliyor kapaklar ve bence eskilere göre yeniler çok başarılı. Kapak Kızı’nı severek okumuştum, “page-turner” denilen kitaplardan. Tunç’un karakter yaratma/tanıtma yeteneği çok iyi. Serinin en iyi kitabı Yeşil Peri Gecesi diyorlar, henüz okumadım ama. Bence başlayın seriye, pişman olacağınızı düşünmüyorum.

1 Beğeni

Mesajınızı görmemiştim. Ben çoğu kitabını okudum Ayfer Tunç’un. Hem çok güzel hem de popüler kültür geliyor bana Ayfer Tunç. İlginç gerçekten. Okuması çok kolay, keyifli kitaplardı hepsi.

1 Beğeni

@Onuryigit @BiblofilYouTube Çok teşekkürler. Kapaklar değiştiğine göre sanırım şans vereceğim. Önceki kapaklar cidden çok talihsiz seçimlerdi.

1 Beğeni
1 Beğeni

Memleket Hikayeleri daha önce İletişim’den çıkmıştı, Can Yayınlarına geçmiş.

1 Beğeni