Ayna

Öykü Seçkisi'nde okumak için: Ayna – Aylık Öykü Seçkisi

image

Öleli sadece bir sene olmuştu. Cennet şehirlerine hâlâ tam olarak alışamamıştım. Evimi ya da buluşacağım insanlarla yalnız kalabileceğim mekânları tercih ediyordum. Ancak Francis gürültü ve karmaşanın içerisinde olmayı seviyordu. Her zaman böyleydi. En eski arkadaşımdı. Bana, kocamdan hatta bazen kızımdan bile yakın olduğu için onu kıramıyordum. O gün belki inadına en kalabalık şehirlerden birini seçmişti.… (DEVAMI…)

1 Beğeni

Deniz bey, seçki yazarları içerisinde kalemini en sevdiğim yazarlardan biri. Kitap çıkarsa bir saniye düşünmeden alırım.

Bu öykü bir klasik edebiyatçının sormakta çok zorlanacağı bir soruyu soruyor. Konu ölüm sonrası, matrix benzeri bir simülasyon, yazılım versiyonları falan değil tabi ki. Onlar sadece sahne dekoru. Soru şu; hayallerinizin dikte edildiği bir ortamda gerçekten yaşadığınızdan söz edilebilir mi? Yazılımla yüklenmiyor bize tabi, yasalar, toplum normları, sosyal medya ve inandığımız normallerle bir kalıba uyduruluyoruz. Hayallerimize bir makul skalası giydiriliyor. Emily gibi korkup yaşamak için kabulleniyor muyuz?

Öyküde son diyaloglar çok uzun düşmüş. Birazcık anlatının ritmini bozuyor. Bunun haricinde mükemmele yakın.

Ellerinize sağlık.

1 Beğeni

İsmail Bey Merhaba,

Değerli yorumlarınız için çok teşekkürler, beni de her yorumunuz daha çok cesaretlendiriyor :slight_smile:

Sevgilerimle,

Otoritelerin ve/ya toplumun, insanın bireyselliğini biçici etkisine “Ayna” tutan bir öykü olmuş. Enfes.

1 Beğeni

Değerli yorumunuz için çok teşekkürler Gizem Hanım.

1 Beğeni