Ayşekül Vicdan Muhapishanesinde

Öykü Seçkisi'nde okumak için: Ayşekül Vicdan Muhapishanesinde – Aylık Öykü Seçkisi

image

NOT: Öykünün ilk bölümüne buradan ulaşabilirsiniz. Okumak istemeyenleriniz için, bu yazı da tek başına açıklayıcı olacaktır. -Bir varmış, bir başkaları için varmış, bir de var olmuş…- * * * Ayşekül, göz külleriyle ormanı, sarayı, okulu, sözün özü, ca’nım diyarı yakıp yok ettiği için bulunduğu hücrede, zerre pişmanlık duymuyordu. Kaşlarının çatık duruşu alnının ortasını bu yaşta… (DEVAMI…)

3 Beğeni

Selam Sena,

Farklı boyutlar ve bakış açılarından ulaşılan senteze veya alternatif versiyonların en derini olan versiyona giden yolun, ilgi çekici ciddiyeti, her zaman bir dip dalga olarak sunulan ana fikirlerin en net aktarımı olmuş.

Alışık olmadığım bu tarzı önce merakla, sonra da sevinçle okudum.
Ellerine sağlık.
Yeni yatağında bu akarsu büyür… :+1:

1 Beğeni

Murat selam, :relaxed:

Bu ne hoş bir yorum olmuş. Ben de beğenmene çok çok sevindim demekten başka söz bulamıyorum. Aaaa, buldum; senin gibi ödüllü bir yazardan bunları duymak ne gurur verici! :upside_down_face:

Fark ettiğin üzere değişik bir deneme yaptım, mizahı da bıraktım kısa bir süreliğine. Bakalım daha sonra nereye akacak bu nehir? :slight_smile:

Ben de senin öykünü merak ediyorum, orada görüşmek üzere.

Sevgiler,
Sena

1 Beğeni

Sena can merhabalar;

Hoş geldin özüne. Döndün nihayet :smiley: Ben seni mizahla tanıdım, hem de en karasından. Yakışıyor da sana bu üslup. Önceki öyküde de bahsettim ya bu Ayşekül hiç tekin gelmiyor bana. Günah çıkarmaya çalışmış ama sanki yine rahat durmayacak gibi.

Dil bağlamında baktığımda bu öykünde daha komplike cümleler kullanmışsın. Onu da söylemeden geçemeyeceğim.

Çok keyifli bir öyküydü. Tebrik ederim. Senden mizahi öyküler okumaya devam etmeyi çok isterim. İyi bak kendine, kalemin daim olsun…

1 Beğeni

Çok iyi bir kaleminiz var ama nedense konuya odaklanmakta zorlandım. Gecenin bu vaktinde yorgun argın sizin öykünüzü okuyup yatayım modumdan da olabilir :slight_smile: Tekrar gözden geçireceğim. Elinize sağlık.

1 Beğeni

Ebuzer dost selamlar; :blush:

Beğenmene sevindim. Öze dönmek - dönmemek işte biraz ruh hali, biraz da kalemin o anki keyfine göre oluyor açıkçası. Sen daha iyi bilirsin o kadar kitap bir sahibi yazar olarak. :blush:

Ayşekül’e gelince, o da nereye kanalize edeceğini bilemediği bir isyan yüklü. Geçen öyküde de saydırmıştın, doğru. Uğraşmaz mısın karakterimle lütfen? :grin:

Okumana çok sevindim, hatta ilk beni okumuşsun centilmenlik edip, içinden gelip. Onore oldum. :smiley: Senin yazılarınla da en kısa sürede buluşmak dileğiyle.

Sevgiler,

Sena

1 Beğeni

Uzmanlar gece yatmadan önce, yazılarımın bir doz okunmasını tavsiye etmiyorlar mı yoksa? :smiley:

İlk öyküde konu vardı, burada ise onun sonuçlarına dair kişisel bir hesaplaşma daha çok. O nedenle içine girememiş olmanız normal, yorgunluğunuza yormayalım. :grin:

Sevgiler,
Sena

Ayşekül hanım… pardon Sena hanım :slight_smile: ilk okumam da gerçekten yorgundum ne okuduğumu bile bilemedim ama o zamanki yarım yamalak izlenimime rağmen ikinci okumamda da usta kaleminizi daha belirgin görebilmekteyim. Betimlemeriniz ve karakterin ruhsal durumlarına dokunuşlarınız harika. İlk öyküyü okumadım hala size inat :slight_smile: ama bu ikinci okuyuşumda konuya dalabildim. (Bu arada ikinci kez okuduğum nadir öykülerdendi.) Dedim ya yorgundum kusuruma bakmayın. Ayşekülün macerası devam edecek gibi… Umarım bir sonraki öyküde beni yakmaz :slight_smile:

Sevgiler, Saygılar… yeni öyküde görüşmek üzere…

1 Beğeni

Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim. Est. İkinci kez okuma zahmetiniz için de teşekkürler. Bunun üstüne bir de ilk öyküyü okumayın tabii. Çok olur. :slight_smile:

Sevgiler,
Sena

Merhaba Sena,

Bu öykün öncekilere kıyasla daha güçlü ve komplike cümlelerle bezenmişti. Karamsar üslup ve iç hesaplaşma da benim bayıldığım hususlar zaten. :slight_smile:

Öykü giriş, gelişme, sonuç dercesine ilerlerken sonunda Ayşekül’e dair bir tekinsizlikle devam sürprizi de sunuyor (ihtimalen).
İç hesaplaşma esnasında yaşanan duygu değişimleri bölümlere çok güzel aktarılmış. Her bir bölüm o an savunulan fikrin heyecanını doğru ya da yanlış olduğuna bakmaksızın yansıtabilmiş. Hepsine yalnızca tek bir mutlak duygu ile yaklaşılmamış.
İlk bölüm yaptığından övünen Ayşekül’ü gururla takip eden bir okuyucu sonrasında ters köşe olabiliyor ki bu şaşırtmaca da çok sevdiğim, benim de denediğim bir tarz.

Kalemine sağlık,
Sonraki bölümde görüşmek dileğiyle.

1 Beğeni

Merhaba Haluk,

Tüm yorumların için çok teşekkür ederim. Detaylı okumuşsun ve iletmek istediğim kısımları da iyi yakalamışsın. Sağ ol. :slight_smile:

Benden karamsarlık pek çıkmazdı ama, bu yazıda farklı kişilik katmanlarıyla Ayşekül ne hissederdi’yi aktarmak istedim ve yine doğru tespit, her bölüm diğeriyle bağlantılı değil, kendi içinde ayrı bir mesajı var. :smiley:

Beğenmene ve merakla takip etmene çok sevindim. Senden bunları duymak çok kolay değil. Notun kıttır vesselam. :smiley:

Sevgiler,

Sena

1 Beğeni