Ayvaznâme

Öykü Seçkisi'nde okumak için: https://oykuseckisi.com/ayvazname/

“Önceleri varlıklarından haberimiz yoktu bu yabanilerin. Bu yeni topraklara geldiğimizin ikinci ayında bizden başkalarının da olabileceğini düşünmeye başlamıştık. Çünkü böyle bir toprağın Ulu Tanrı tarafından boş bırakılacağına ihtimal vermiyorduk. Özellikle Araf’ın en dindar kişisi olan Sadullah Efendi böyle düşünüyordu. O nedenle bu güzel tepeye yapmaya başladığımız kalenin bir an önce bitirilmesini istiyordu. Getirdiğimiz baltalarla uzun…

1 Beğeni

Merhaba

Korkut Bey ve yanındakilerin yeni bir vatan arayışı sırasında yaşadıklarını akıcı bir şekilde okudum diyebilirim. Yalnız öykünüzün bu akıcı tarihi kurgusunu, öğretmen ve öğrencilerin olduğu kısımlar baltalamış. O bölümleri çıkarıp biraz daha ayrıntı ekleseymişsiniz daha güzel bir öykü sunabilirdiniz bence.

Gelelim gözüme çarpan olumsuz noktalardan birkaçına daha;
İlk olarak de ve da eklerinin kullanımlarında bir sıkıntı var. Bazı yerlerde kurallara uygun bir şekilde yazılmış olsa da bazı yerlerde buna dikkat etmemişsiniz. Bazı cümleleriniz çok uzun olmuş. Bunu virgül ile giderebilirmişsiniz ama tercih etmemişsiniz.

Söyleyecekleri bu kadar. Kaleminize sağlık. :slight_smile:

Bindörtyüz bilmem kaçta Kristof Kolombun Osmanlı padişahı II.Beyazıtı ziyaret edip destek istediği söyleniliyor. O görüşmede Şehzade Korkut Beyinde olduğu söyleniliyor. İşte bu söylenti üzerine yazdım alternatif tarih diyebileceğim bu denemeyi. Amerika kıtasının Osmanlılar tarafından fethedilebileceği konusunda bir minicik fikir vermekti amacım. Bunu da vurgulayabilmek için öğretmen ve ders fikrinin iyi olabileceğini düşünmüştüm. Beğendiğinize sevindim.
Bir romanda veya bir hikayede asıl önceliğim konu ve olay akışı olduğu için maalesef noktalama işaretlerine fazla dikkat edemiyorum. Umarım -ki çok zor- zamanla düzelir.
Aslında genişletilip kocaman bir roman bile olabilecek bir potansiyele sahip bir konu olsa da bir öyküye sığdırmaya çalıştım. Okuduğunuz için tekrar teşekkür ederim. İyi geceler

1 Beğeni