Eski forumda vardı bu başlık, burada da olsun dedim.
Öncelikle ve ivedilikle belirteyim burada niyetim Azeri diliyle dalga geçmek, onların söyleyişlerinde mizah aramak değildir. Amacım eğlenceli bir tahmin oyunu oynarken unuttuğumuz kimi öz Türkçe sözcükleri birlikte hatırlamaktır.
Not: Lütfen cevaplarınızı gizleyin. Böylece başkaları da kendi kendilerine tahmin edebilsinler. Bu şekilde gizleyebilirsiniz.
Başlıyorum:
1- İtirilmiş simvol
2- Al qırmızı etüd
3- Rəqəmsal qala
4- Və dağlardan səda gəldi
5- Yüz ilin tənhalığı
6- Məhəbbət üç il yaşayır
7- Bozun əlli çaları
8- Siçanlar və adamlar
9- Şərq ekspressində qətl
10- Heyvanistan
Kendim yapıp cevaplarına baktıktan sonra arkadaşıma da attım. İlk ikisi için Değiştirilmiş Karbon ve Kırmızı Saçlı Kadın dedi. Yanlış olduğunu söyleyince bu sefer yine aynıları için Simyacı ve Fahrenheit 451 (Ne alaka?) yanıtını aldım.
1.Kayıp sembol
3.Dijital kule (Böyle bir kitap var mı bilmiyorum sadece çeviri yaptım kendimce )
5.Yüz yılın yalnızlığı (Bunu da)
7.Grinin elli tonu
8.Fareler ve insanlar
9.Doğu ekspressinde cinayet (sanırım qətl cinayet demek türkçe, katliam da olabilir)
9.Hayvan çiftliği
Hepsinin aslında ne anlama geldiğini biliyorum (Azeri biri olarak). Ama türkçe kitabın adının nasıl olduğunu bilmiyorum.
Yarımqan prins.(Harry Potter mı o ad? )
2. Uşaq ürəyi- Çocuk Kalbi bu Edmondo de Amicis
3. Alisa möcüzələr ölkəsində/ Alice Harikalar Diyarında-Lewis Carroll olması gerek
4. Xəz Paltolu Madonna/Kürk Mantolu Madonna-Sabahattin Ali
Beklediğim kadar zorlarını bulamadım ama bunlar da iş görür.
1.Zolaqlı pijamalı oğlan
2.Əcdadların harayı
3.Üzüklərin hökmdarı
4.Sehrbazın bacısı oğlu @Agape Ben her foruma girdiğimde Türkiyeli olduğumu sanıyorum.
@Arqonquin evet onlar doğru. @Orhan_Kolibandi evet o da doğru. 4. kaldı. Cevap Büyücünün yeğeni-Narnia. Bizde yeğen kelimesinin karşılığı yok. O yüzden ablasının oğlu deriz (bacısı oğlu)
Bu forumdakiler sanırım azerice iyi biliyorlar, zor bir şey bulamıyorum.