Uzun zamandır aklıma takılan çok önemli bir mevzu. Bu konuyu JK’e tweet attım ama dönüş yapmadı. Madem Slytherin safkanlığa bu kadar önem veriyor, varisi nasıl melez olabilir? Bu kitap mantığında büyük bir hata bence. Konuyla ilgili yorumlarınızı ve teorilerinizi merak ediyorum. Aydınlatın beni. Lumos me
Tam ekşi başlığı olmuş
Enteresan tabi ama Riddle özel bir vaka bence. Seçmen şapkanın seçimlerini sorgulamayalım lütfen o hiç yanılmadı benim gördüğüm.
Başka varis olmayınca melez de olsa kalan tek kişi varis oluyor. Yani Salazar Slytherin görse belki bu benim varisim değil derdi ama sonuçta safkanlığa bakmıyor olay. Hayatta kalan varistir.
Sence böle büyük bir hata yaparmı J.K ? aksine bunu bilerek yaptı,
Bu bir ironi,yani İnsanlar bazen Düşüncelere,ideolojilere öyle körü körüne bağlanırki kendi bu “sözde” ideolojinin şartlarını taşımasa bile bunu ölümüne savunur.
Tom riddle tam da böyle bir insan,kendisi melez ama mugle lardan,mugle doğumlulardan nefret ediyor.
Asıl Harry’de Slytherin’in varisi olabilir mi? Eğer Voldemort varis ise, ikisi de Peverell kardeşlerden geldiğine göre Harry de öyle olmaz mı? Böyle bir açıklama var mı, yoksa ilk düşünen ben miyim? Aklıma bir kurt düştü ve bunu düşünmeden duramıyorum, cevaplayıp yanıt verin lütfen.
Çok garip çünkü Slytherin sadece Saf kan olanları isterdi