Babil'in Ejderhaları

Öykü Seçkisi'nde okumak için: Babil’in Ejderhaları – Aylık Öykü Seçkisi

image

Apaşulim ilk kez ejderha gördüğünde çocuklukla yetişkinlik arasında genç bir yaştaydı. Tüccar babası ve maiyetindekilerle birlikte konakladığı kervansaray, yaratığın üzerlerinden uçmasıyla zelzele olmuş gibi sallandı. Ejderha çok güzeldi. Kuyruğunun ucundan kafasına kadar en az elli adam boyunda vardı. Kanatları o kadar büyüktü ki kervansaraydakiler güneş tutuldu zannettiler. Pulları gece kadar karaydı, uzaktan bakınca bile ayna… (DEVAMI…)

1 Beğeni

Bir kahramanın doğuş hikayesini, etkileyici betimlemelerle okudum. Ejderhaların parlak siyah pullarını görmek, hatta baş döndürücü ateşlerinin sıcaklığını hissetmek isterken, Apaşulim’le birlikte ben de olgunlaşıp asıl güzelliğin cesaret ve onurda olduğunu anladım. Bu tadımlık öyküyle bizleri ejderhaların devrine götürdüğün için teşekkürler ve kalemine sağlık!
:fire:

1 Beğeni

Öykünün biraz hızlı ilerlediğini, yazarın sesinin bazen slogan şeklinde duyulduğunu düşünüyorum. Genel hatlarıyla güzel bir öykü, daha planlı ve detaylı okuyabilseydik çok daha güzel olurdu. Ellerinize sağlık.

1 Beğeni

Ben de öykünün daha oturaklı ve detaylı olmasını isterdim. Her şey çok hızlı ve kısaydı. Diğer yandan yazarımız kendisini ve kahramanımızı pek ayıramamış öyküde.