Balkan Ezgileriyle Göçmek

Öykü Seçkisi'nde okumak için: https://oykuseckisi.com/balkan-ezgileriyle-gocmek/

O’na… 06.05.2012… Doldurdum mangali dopdoli korle Kimsenın oğluni almadım zorle “Baba, bizim oraların şarkısı çıktı, radyonun sesini biraz açabilir misin?” Bu seneki asmalari budamadiler Bu sene da asmalari budamadiler İstediler bozsunler bozamadiler Beni gibi güzelini bulamadiler Beni gibi güzel gelin bulamadiler “Baba, dikkat et araba geliyo, babaa!Babaaaaaa!!!” * * * Benzinle karışık duman kokusu ağır…

4 Beğeni

İçime işleyen bir öykü oldu… Sena’nın kalemi edebiyat dünyasında sarsıntı yaratacak…

1 Beğeni

Bu yorum benim için çok kıymetli, teşekkür ediyorum. :pray:t2::hugs:

Merhaba Sena,

Araf’ı yorumlayışını başarılı buldum. Öykülerindeki mizahi imzayı burada da atmışsın. Ama bazı metaforlar ve kelime sanatları zaten kullandığın perde arkası ağırlığını bu sefer daha iyi hissettirmiş.

Daha önce pek değinmediğim bir yorum olarak, dil, imla ve noktalamayı da çok temiz buldum.

Eline sağlık.

1 Beğeni

Merhaba @MuratBarisSari,

Okuduğun ve güzel yorumlarını benimle paylaştığın için çok mutlu oldum. Teşekkürler. :pray:t2:

Gönül seni de bu ay seçkide okumayı dilerdi, çok ara verme buralara, e mi? :slight_smile:

Sevgiler,

Sena

1 Beğeni

Sena selam sana :slight_smile:

Kötü bir giriş oldu farkındayım :slight_smile:

Öykü dram ile mizah arasındaki bir çizgide Araf temasının hakkını verecek şekilde yol almış.

Elcegizine sağlık bre. Keyifle okudum, kal sağlıcakla…

1 Beğeni

Ebuzer, Sena da sana selamlarını söyler. :stuck_out_tongue_winking_eye:

@ebuka kötü girişi görüp, arttırayım dedim. :upside_down_face:

Güzel yorumun için ve öyküye zaman ayırdığın için çok teşekkür ediyorum sevgili dostum. Balkanca cevabın da beni ayrıca mutlu etti.

Arafsız günler dileğiyle, sen de öykülerini özletme canım. :pray:t2:

Sevgiler,

Sena

1 Beğeni

@Senaa Merhaba Senacım öyküden çok etkilendim gerçekten çok etkileyici ve buruk. Benim çocukluk arkadaşim ortaokuldayken ailesiyle birlikte trafik kazası geçirmisti babası ve babaannesi kazada öldü. Benim çocukluk arkadaşım ablası ve annesi kurtuldu. Uzun zaman bunun travmasini yasadi arkadaşım. Ben hep onun yanında oldum. O günler geldi aklıma. Hayat gerçekten çok kısa. Hiç de bizim sandığımiz kadar uzun değil. Benim oykume kimse yorum yapmamış üzüldüm doğrusu​:pensive: ben yeniyim burada. Kalemine sağlık 🖎 görüşmek üzere :blush:

1 Beğeni

Merhaba @deniz_gunes, :slight_smile:

Yine tüm samimiyetinle satırlar döşemişsin sayfama. Çok teşekkürler.

Kazalar travmatik oluyor hayatta kalanlar için, çok haklısın. Arkadaşının acısını da yürekten paylaşıyorum. :pray:t2:

Senin öykünü de okuyacağım en kısa sürede, açık davetini gördüğümü belirteyim. Ayağımı sürüyerek gelirim umarım. :upside_down_face:

Görüşmek üzere, sevgiler,

Sena

1 Beğeni

Merhaba Senacim ne demek rica ederim öykün gerçekten kalbime dokundu :heart: Evet kazalar gerçekten travmatik oluyor ve geride kalanlar için hayata devam etmek de zor oluyor. Ben arkadaşımın acısını hep paylaştım ona elimden geldiğince destek oldum ama bazen bazı anlarda babasını babaannesini hatırlayıp içini ince bir sızı kaplıyor aradan uzun yıllar geçmesine rağmen. Onun acısını paylaşman bizim de dostlugumuzun başlangıcı olur umarım. Benim öykümü de okuyup yorum yapmışsın begenmissin çok teşekkür ederim güzel düşüncelerin için. :pray: sevgiler @Senaa

1 Beğeni

Öykümün kalbe dokunmasına çok sevindim. Açıkçası burada yayınlanan öykülerim ana hatlarıyla daha mizahi ve eleştirel yazılardı. Bu sefer farklı bir deneyim oldu benim için. Bu arada benim hikayem de gerçek bir konu. Ölüm anını yazdığım kişi de amcamın kızı. Ben de birebir şahit oldum, ölenlere ve kalanlara. O nedenle benzer bir durumda birbirimizi anlamamız çok olağan tabii ki. Dostluğumuzun başlangıcı olsun temennin de tebessüm ettirdi. Var ol! :blush:

Senin öykün için de tekrar emeğine sağlık. Ben buralardayım, dostluk için haberleşmek üzere. :upside_down_face:

Sevgiler benden. @deniz_gunes :pray:

1 Beğeni

Merhaba Senacım öykün gerçek bir konu demek üzüldüm gerçekten :pensive: başın sağolsun Tanrım geride kalanlara sabır versin​:pray: gerçek bir olayı oykulestirip yazmak da farklı ve zor bir deneyim olsa gerek. Ama sen bunu hakkını vererek yapmışsın. :clap: ben de çoğu öykümde gerçek konuları işliyorum bazen de bir kısmı gerçek bir kısmı hayal ürünü kurgu oluyor. Evet gerçek hayatta benzer durumları yaşadığımız için birbirimizi iyi anlayabildik haklısın. Ne demek canim arkadaşım samimiyetin ve ictenligin beni etkiledi sen de var ol​:hugs: görüşmek üzere sevgiler :heart:

1 Beğeni

İnsan kaç yüzyıldır bu dünyada yine de ölüme alışamıyor. Uzunca bir süre aklımdan çıkmayacak bir öykü bu. Kalemine sağlık!

1 Beğeni

Tekrar merhaba canım, :blush:

Evet, eklediğim içsel hesaplaşmalar dışındaki tüm kısımları gerçek. Yazmak ve yeniden yaşamak çok zor oldu. Duruma şahit olanlara okutmak da güç oldu. Öte yandan kağıda dökünce, içimdeki bu acıyı yaymış ve seyreltmişim gibi hissettim. Beni üzeceği için kaçmak istediğim bir konuyla kağıt üzerinde yüzleşmiş oldum.

Ben de senin samimi yorumlarından çok etkilendim. :smiling_face_with_three_hearts: Hep yaz, hep buralarda ol. :blush:

Görüşmek üzere,

Sena

1 Beğeni

Selamlar @Mercan,

Akıllara ve yüreklere işleyen bir öykü olduysa emelime ulaşmışım demektir, böylesine değerli bir yoruma sahip olduğum için ne mutlu bana!

Sizin de öykünüz varmış, okuyacağım. Oralarda görüşmek üzere. :blush:

Sevgiler,
Sena

1 Beğeni

Merhaba canım

Evet senin için zor olmuştur çok iyi anlıyorum seni :pray: o acıyla tekrar yüzleşmek hiç kolay birşey değil. Özellikle bu acıyı paylaştığın insanlara öykünü okutmak​:pensive: gerçekten can acıtici bir durum. Ben de sizin acınızı paylaşıyorum :pray: canım arkadaşım. Kağıt üzerinde de olsa yüzleşebilmissin çoğu insan yapamaz bunu. Hep buralarda olacağım merak etme :heart_eyes: hep yazacağım sana sen de bana yaz ne zaman istersen​:heartpulse: görüşmek üzere canım :angel:

1 Beğeni

hhehehe, ne tatlııııı… sevdim bu pen friend’liği. :laughing:

iyi bak kendine, görüşmek üzere… :relaxed:

1 Beğeni

Ben de sevdim çok güzel oluyormus :blush::hugs: sen de iyi bak kendine görüşmek üzere

1 Beğeni

Merhaba Sena.

Hepimiz yaşadıklarımızı bir şekilde harmanlayıp, verdiğimiz eserlerin içine serpiştiriyoruz. Bunu bazen bilerek bazen de istemeyerek yapıyoruz. Hayal ve gerçeğin iç içe geçtiği hikayende acının dozunu biraz fazla buldum. Burada kullandığım “fazla” kelimesi, olumsuzluk içermemekle birlikte hikayenin etkileyici olması açısından aksine olumlu bir eleştiridir.

Bazı hikayeler kısadır, etkileri bir ömür sürer.
Bazı ömürler de kısadır, etkileri hikayeler yazdırır.

Kaybettiklerinin sana çok şey kazandırdığını bilen biri olarak yazım hayatında devamlılık ve başarı diliyorum arkadaşım. Kalem tutan ellerine sağlık.

Sevgiler benden…

1 Beğeni

Okan’ım günaydın, :grin:

Seni uzun bir aradan sonra burada görmek ne hoş! Ben de öykümü okuyacağın anı ve yorumlarını çok merak ediyordum açıkçası, hayatımdaki dönüm noktalarının bana kattıklarına şahitlik eden ve bu elim kazayı benden defalarca dinleyen biri olarak, yorumların oldukça kıymetli.

Şiar edindiğin şairliğinin zerrelerini serpiştirmekten yine kaçınmamışsın. Çok mutlu oldum bu dizelerle de. Ne kadar da doğru!

Sen de yine yaz buralara, seni de okuyalım artık canım. :blush:

Asıl benden sevgiler,
Sena

(Not: “Sevgiler benden” diyerek imzamı çalabileceğinizi mi sandınız bayım :see_no_evil: :rofl:)

1 Beğeni