Barok Döngü Üçlemesinde Sırada "Karışıklık" Var

Kayıp Rıhtım'da tamamını okumak için: Barok Döngü Üçlemesinde Sırada "Karışıklık" Var – Kayıp Rıhtım

image

Neal Stephenson’ın ödüllü tarihi-bilimkurgu üçlemesi Barok Döngü, ikinci kitabı “Karışıklık” ile raflardaki yerini aldı. (DEVAMI…)

9 Beğeni

Bugün Barok Döngü üçlemesinin 2. ciltini okumaya başladım. Bu cilt eşzamanlı olarak geçen 2 kitaptan oluşuyor. Yazar önce birini sonra diğerini sıralamak yerine dönüşümlü olarak bölümlere ayırmış. Yani bir bölüm Dördüncü kitap Bonanza’dan bir bölüm 5. kitap Cunta’dan.

Kitap … Osmanlı … neyse yazmayayım, sürpriz kaçırmayalım. 1-2 sayfa sürse de “ne oluyor” diye merak etmiştim ben. :slight_smile:

İlk cilte göre 2. cilt daha akıcı bir okuma ile başlıyor. Elbette bunda Vagabondlar kralı yarım ç… ( :slight_smile: neyse bunu da yazmayayım) lü Jack’in anlatıldığı bölümle başlamasının etkisi var.

5 Beğeni

Bunu neden yazdın arkadaşım o zaman. Gece gece merak ettiriyon anca :slight_smile:

1 Beğeni

Özellikle senin merak etmen için yazdım. :slight_smile:

O değil de şöyle bir ismin olduğunu düşün :slight_smile: sadece 4 harfli bir ismin olduğu için ne kadar şanslı bir insan olduğunun farkında ol :slight_smile:

4 Beğeni

O zaman başardın ama daha yeni uzun bir okumayı bitireceğim için bir süre bulaşamam. Zaten son 2 kitabı henüz almadım. Fuarda neler olacağını bilmediğim için herşeyi fuar sonrasına erteledim :slight_smile:

Bir ara futbolcular özelinde çok konuşuluyordu bu mevzu, özellikle Güney Amerika ülkelerinde sanırım bu isim olayı.

1 Beğeni

Brezilyalıların isimleri özellikle baya uzun oluyor. Gerçi virgüllğ yazınca bana tam ismi gibi değil de, isimler topluluğu gibi geldi. Bi tuhaf

2 Beğeni

Böyle uzun isimleri görünce aklıma hep Zagor’un yardımcısı Çiko geliyor :smile:

“Eğer öyleyse bana da Çiko Felipe Cayetano Lopez Martinez Gonzalez demesinler, karamba!”

3 Beğeni

Barok Döngü 2. kitabı okumam 14 gün sürmüş. Belki bu 3’leme çok vaktinizi alacak ama okuyana da çok şey öğretecek, daha bir çok şeyi de merak ettirip, araştırması, öğrenmesi için ön ayak olacak.

İyi bir Newton biyografisi okumak da şart oldu.Çok detaylı araştırmadım ama Alfa’nın yayınladığı Newton biyografisi tercih edilebilir.

7 Beğeni