Baş Peri

Öykü Seçkisi'nde okumak için: Baş Peri – Aylık Öykü Seçkisi

image

Yıl 2034… -Sonunda eviniz hazır hale getirildi, bundan sonra dış dünya ile bağlantınızı tamamen kesebilecek, hayalinizdeki yaşama erişebileceksiniz. -Ona ben karar veririm, tüm sermayemi buraya yatırdım bir de olmasaydı. -Yok efendim olur mu, istediğiniz her ayrıntı ve yurt dışından getirilen akademisyenlerle tüm cihazlar denendi, yine de ne zaman isterseniz… -Kes artık tamam. Ben içeri giriyorum… (DEVAMI…)

1 Beğeni

Merhabalar.

Bu ay okurken en çok eğlendiğim öykülerden birisi. Diyaloglar başarılı ve keyifli. Yapay zekânın da getiremediği mutluluk başarılı biçimde işlenmiş.

Genel itibarıyla kahramanın gerçek bir deneyim ve duygusal bağlantı arayışına girme isteği belirginleşiyor. Teknoloji ona tam olarak ihtiyacı olan şeyi sunamıyor: gerçek bağlantılar, gerçek duygular ve anlamlı bir yaşam deneyimi.

Hikaye, teknolojinin insan yaşamını nasıl kolaylaştırabileceği ve zenginleştirebileceği konusundaki olumlu görüşlerin yanı sıra, insanların duygusal ve ruhsal ihtiyaçlarını nasıl karşılayamayacağına dair derinlemesine bir tartışma sunuyor. Teknolojinin insanın içsel dünyasına derinlemesine nüfuz edemeyeceğini ve gerçek bağlantıların yerini alamayacağını gösteriyor.

Provoke edici ve oldukça akıcı. Ama şahsi olarak AI tartışmalarının, yaşlanma olgusunun pozitif çıktıları da olabileceğine inanıyorum. Ancak bu şahsi fikrim. Öykünün de ötesinde bir durum tabi. Bunu kişisel bir not olarak algılayabilirsiniz :blush:

Perili evi, AI temasına bağlayarak zevkli bir anlatı oluşturmuşsunuz.

1 Beğeni

Merhabalar, kıymetli yorumunuz ve öneriniz için çok teşekkür ederim, sonraki öykülerimde mutlaka göz önünde bulunduracağım.

Derinlemesine yaptığınız incelemeler ve benim için oldukça olumlu çıkarımlarınız doğru yolda olduğumu ve sizin de ne kadar iyi bir okuyucu olduğunuzu hissettirdi. Tekrar çok teşekkür ederim :slight_smile:

1 Beğeni