Öykü Seçkisi'nde okumak için: Başka Gezegen – Aylık Öykü Seçkisi
Uzay gemisi rıhtıma yanaşıyordu. Ana gezegen yılıyla yaklaşık olarak üç buçuk sene süren yolculuk gayet başarılı bir şekilde geçmişti. Gemide üst teğmen olarak görev alan Lur giderek yolculuklara daha fazla alışıyordu. Bu onun terfiye bir adım daha yaklaşmasını sağlamış, kariyerinde bir basamak oluşturmuştu. Gemide son bir işi daha kalmıştı, kıymetli bir yaratığı kafesinde liman memurlarına… (DEVAMI…)
Öncelikle eline sağlık. Bir emek vermişsin ve ortaya iyi bir metin çıkmış. Yine de bu cümleden sonra yazdıklarımın seni üzmesini istemem, o nedenle sözlerimi çok ciddiye almanı istemiyorum. Sıradan bir okurun sıradan düşünceleri gibi düşün.
Başka Gezegen bir özet bir giriş gibi duruyor. Ana gezegen neresi nereye gidiyor -vardığı Gezegeninin özelliği ne- gemi ne taşıyor hatta bu geminin bir adı yok mu? soruları aklıma geldi. Tamam detaylar vurgulanmak istenen Hella kişisinin gölgesinde kalsın istememişsin. Ama yine de bazı sorular şu an bile aklımda.
Bir başka konu bu Bengal gezegeninden getirilen ve insanoğlu için çok faydalı olduğu düşünülen Yaratık’ın orada olması pek yasal gibi durmuyor… O zaman Hella neden liman memurlarına teslim ediliyor.
Mürettebat kanı Hella’dan alıyorsa o zaman İnsanlar mı Vampir oluyor…
Lur, neden gezegenden gitmek zorunda hissediyor kendini; Hella’ya aşık mı oluyor yoksa vicdan azabı mı yaşıyor?
Bu benzeri sorulara cevap vermek için hikayeni biraz daha derinleştirseydin bence çok daha iyi olur du. Ne dersin?
Tekrar eline sağlık…
Bilinçli olarak kısa yazmayı tercih ettim. Kısaca anlatmak istediğim insanların ne kadar tehlikeli canlılar olabileceği özellikle bu örgütlü hale gelmişse ve evet insanlar gerçek vampirler. İmparatorluğun sömürgeleştirdiği gezegenden gelen bir köle aslında Hella ve kölelik meşru bu imparatorluğun gezegenlerinde. Tercihlerimiz aslında belirsizdir biraz, Lur un yaptığı başkaldırımı yoksa o anki vicdanımı sadece okuyucuya bıraktım. Yorumunuz için çok teşekkür ederim.