Başlangıç İçin Fantastik Seri Önerileri

Fantastik kitap adına sadece Harry Potter serisini okudum ve çok sevdim. Sonrasında hangi seriyle devam etmeliyim bilemedim. Açıkçası ağır bir seriye başlayıp türden soğumaktan korktum diyebilirim. Kime sorsam Unutulmuş Diyarlar veya Ejderha Mızrağı serilerini öneriyor. Ama maalesef bu serileri bulmak, hepsini toplamak pek mümkün değil.

Daha güncel seri önerilerinizi bekliyor olacağım, şimdiden teşekkür ederim. :smiling_face_with_three_hearts:

2 Beğeni

Harry Potter sevdiyseniz benzeri olarak Percy Jackson ve Narnia günlükleri çok öneriliyor ama ben Brandon Sanderson Alcatraz ve Steelheart serilerini öneririm.

1 Beğeni

Ağır olmayan bir giriş için Diskdünya olabilir.

Ben okumadım ama forumda okuyanlar ilk sırada @Agape olmak üzere seriyi ve mizahi dilini seviyorlar.

2 Beğeni

Alcatraz bence de uygun ama steelheart’tan emin değilim açıkçası, o seri için bence fantastik ve bilimkurgu kalıplarına biraz bile olsa aşina olmak gerek.

1 Beğeni

Diskdünya’nın da baskıları yok maalesef. :pleading_face:

1 Beğeni

Diskdünya’nın baskıları var, Delidolu yayınlarından çıkıyor. Bildiğim kadarıyla da şu ana kadar çıkmış tüm kitaplarının baskısı var. Yani ben bir eksik görmedim en azından.

5 Beğeni

Narnia,
Percy Jackson,
Hobbit.

1 Beğeni

Ölümsüz Nicholas Flamel’in Sırları

2 Beğeni

https://www.eganba.com/arama?q=diskdünya&page=1

Diskdünya kitaplarına ulaşabilirsin bu linkten. Delidolu yayınları basıyor, kolay kolay tükenmezler diye düşünüyorum.

Hobbit’i okuduktan sonrada LOTR okumanı öneririm.
Diskdünya serisini öneririm.
Narnia
Percy Jackson

Önerdiğim kitaplarda zorluk çekmezsin, Diskdünya harici diğerleri giriş seviye kitaplar zaten.

3 Beğeni

resim

Ben bu seriyi tavsiye edeceğim. Mürekkep Yürek, Mürekkep Dünya, Mürekkep Ölüm. Daha önce Arkadaş Yayınevi basıyordu. Baskıları tükenmişti şimdi Akılçelen almış. Ben bu seriyi çok sevmiştim. Hoşunuza giderse Mürekkep Yüreğin filmi de var (Inkheart)

2 Beğeni

Çok teşekkür ederim. Ben bkmden bakmıştım :frowning:

David Eddings - Belgariad güzel bir tercih olabilir. :slight_smile:

4 Beğeni

Witcher serisi klasik fantastik edebiyatın birçok özelliğini barındırması ve basit işlenişi nedeniyle bu evrene adım atmak isteyenler için mantıklı bir seçim olacaktır. Ayrıca okuyan herkesin hakkında olumlu yorumlar yaptığı fakat son kitabıın bir türlü çıkmadığı Kralkatili Güncesi’ni de tavsiye ederdim.

@alper Diskdünya gerçekten güzel bir seri olmasına rağmen klasik fantastik edebiyatın özelliklerini iyi yansıtan bir seri değil. Örneğin klasik fantastik edebiyatta arkadaşlık, yolculuk, onur, kötüyle savaşma ön planda tutulurken Diskdünya bu ögeleri acımasızca ama eğlenceli biçimde eleştiriyor.

2 Beğeni

Bu serinin 3. kitabı olan Efsuncu’yu hiçbir yerde bulamadım. Bulabilirsem okumayı düşünüyorum, çok teşekkür ederim

Merhaba. Fantastik dünyaya hoş geldiniz :slight_smile:

Yalnız tavsiyede bulunmak için çok az bilgi var. Sadece Harry Potter okuduğunuzu yazmışsınız, onu sevip sevmediğiniz bile belli değil. Biraz daha detay verirseniz ona göre yorum yapmak daha kolay olabilir :slight_smile:

2 Beğeni

Merhaba, hoş buldum :slight_smile:
Haklısınız, kusura bakmayın dikkat etmemişim. Gerekli düzenlemeyi yaptım.

Şu ana kadar baya bir tavsiye oldu. Özellikle Harry Potter klasmanında olan Percy Jackson ve Narnia Günlükleri sanki doğru tercih gibi görünüyor. Belgariad da çok hoştur. Yine de konularına bakıp, hangisi ilginizi en çok çekerse onu tercih etmek mantıklı olur diye düşünüyorum. Burada tavsiye edilip de bulunamayacak seri yok sanırım. O yüzden temin işini düşünmeden karar verin derim ben.

1 Beğeni

Belgariad, Fablehaven ilk tercihim olurdu.

6 Beğeni

Taht oyunları düşündün mü? O da iyidir.

1 Beğeni