Başlangıç

Öykü Seçkisi'nde okumak için: Başlangıç – Aylık Öykü Seçkisi

image

“Merhabalar efendim,” dedi kadın. Pembe saçları, biri yeşil diğeri mavi gözleri ve üzerine giydiği kırmızı elbiseyle göz kamaştırıyordu. Elbisenin üst kısımları, derin bir dekolteye sahipti. Omuzlar ve kollar açıkta, vücut hatları hayli belirgindi. Samuel, gözleriyle etrafı taradığında; çalışan kadınların tamamının benzer güzellikte ve şıklıkta olduğunu fark etti. İlk başta farkına varamadığı erkek çalışanların da; uzun… (DEVAMI…)

bedenin değil zihnin yolculuk etmesi zaman yolculuğunu teknik olarak inanılmaz değiştirmiş artık bilim olarak fizik değil nörolojinin çalışma alanı haline gelmiş. Bununla birlikte yolculuk eden zihnin bedenini sahiplenmesi aNewworld şirketinin 6.sürümünde çözmesi gereken bir problem sanırım :smiley:
Yarattığın atmosfer kolayca hikayenin dünyasına girmemi sağladı, konuşmalar arasında verdiğin karakterlerin hareketleri beni de 12.kat 2. bölümde kameraman yapmaya yetti. :slightly_smiling_face:
Karakter isimlerini yabancı isimlerden seçme tercihini anlayamadım sadece

Merhabalar, öncelikle değerli yorumunuz için teşekkür ederim. Beğendiğinize sevindim. Öykü seçkisi için 5000 kelime sınırı bulunması detayları ve duyguyu vermekte yazarı zorluyor ancak yine de size orada bulunacak kadar gerçekliği yansıtabildiğime çok mutlu oldum. Bu öykü, 2017 yılında satışa sunulan, bu sıralar ise yeni yayınevi ve yeni baskısını bekleyen bir bilim kurgu romanımın (Hiçbir Zamana Ait Olmayan Adam) bir nevi yan ürünü aslında. Karakterlerin yabancı isim olmasının da cevabı bu. Romanda yer alan birçok unsura burada da yer verdiğim için karakterlere yabancı isim verdim. Ancak sorunuzu biraz değiştirip şöyle bir güncelleme yapma ihtiyacı hissettim.
Neden Hiçbir Zamana Ait Olmayan Adam isimli romanımda yabancı isimleri tercih ettim? Hikayenin inandırıcılığı ve okurun aklında daha kolay yer edebilmesi adına böylesi köklü ve gelişmiş teknolojiyi elinde bulunduran bir şirketin yabancı olması kaçınılmazdı. Haliyle karakterler de yabancı oldu.
İlginiz için teşekkür ederim.

1 Beğeni