Başucumda Müzik Romanından Akıllara Kazınan Satırlar

Kayıp Rıhtım'da tamamını okumak için: https://kayiprihtim.com/alintilar/basucumda-muzik-kursat-basar/

image

Kürşat Başar’ın yasak aşk temalı beğenilen romanı Başucumda Müzik kitabından, altı çizilesi satırları sizler için bir araya getirdik. (DEVAMI…)

1 Beğeni

“Başucumda Müzik” romanını okumadım ama şu ara Kürşat Başar’ın kendini anlattığı "Aslında Hayal "kitabını okuyorum.

Kürşat Başar kendini, yaşamını anlattığı bu kitap da “Başucumda Müzik” romanı yazmaya nasıl başladığını, nelerden etkilendiğini 2 gerçek karakterden yola çıkmış olmasına rağmen tüm anlattıklarının kurgu olduğunu ama kitap yayınlandıktan sonra kadın karakterin kızı ile yaptığı görüşmede kurguda bilmeden anlatığı bazı şeylerin gerçek olduğunu, hatta romanın kapağı için 3 ay uğraşarak seçtiği resimdeki elbisenin aynısının aynı marka ile kadın karakterin gerçek yaşamında sahip olduğunu öğrendiğini yazmış.

Romanın kurgusu içinde bilmeden yazdığı bazı şeylerin gerçekte olmuş olması kadın karakterin yakınlarını şaşırtmış ve kızı bu nedenle Kürşat Başar ile görüşmüş, “bunları nereden biliyorsun” demiş.

Bu kadar çok gerçek olmayan ama gerçekte olmuş rastlantısallık nedeniyle açıkçası kitabı merak etmeye başladım, muhtemelen kitabı satın alıp ben de okurum.

1 Beğeni