Beğendiğiniz Kitap Alıntıları

“Charlotte’ın yaşamının çokça trajik yönlerinden hiçbiri, çocuklarını korumakta başarısız olduğuna dair mutlak umutsuzluğundan daha dokunaklı değildir…”

Christine Ann Lawson (Borderline Anne’yi Anlamak)

Borderline kişilik bozukluğunı biliyormusunuz bilmem fakat çok ağır psikolojik bir rahatsızlık ve bu alıntının beni etkilemesinin nedeni bir annesiniz ve hastalığınızdan dolayı zaten çok umutsuzsunuz fakat çocuğunuza dokunamamak, ona ulaşamamak diğer acıların yanında bir hiç :cry:

1 Beğeni

Bir adam öldüğünde beni çok sarsmaz; doğduğumuz dakika ölüm cezasına çarptırılmışdır zaten.
Ay Zalim Bir Sevgilidir-Robert A. Heinlein

4 Beğeni

“Her aklı başında kişinin içinde, dışarı çıkmak için çabalayan bir deli vardır,” dedi dükkâncı. “Ben hep böyle düşünmüşümdür. Kimse, tamamen aklı başında birinden daha hızlı deliremez.”

Fantastik Işık - Terry Pratchett

12 Beğeni

Birini tanıdığını sanıyorsun. Ama aslında ne görmek istiyorsan onu görüyorsun.
(S126)

Boynuzlar - Joe Hill

6 Beğeni

“Kocam…” demişti, “…her zaman gelin nedimesi olmuştur, asla gelin olamadı.”

Middlesex - Jeffrey Eugenides

1 Beğeni

Çoğunlukla ‘‘kara sevdalı, aşık, aklını yitirmiş’’ anlamında kullanılan ‘‘divane’’ kelimesi '‘dev’'den gelir ve ‘‘devlere (cinlere) uğramış, cin çarpmış, deli’’ demektir. Dev kelimesiyle oluşturulmuş bir başka kelime de çok büyük ölçülü şeyleri ifade ederken kullandığımız '‘devasa’'dır. (s.98)

Kelime Köken, Mehmet Emin Katırcı

3 Beğeni

“Bütün çocukluğu ve gençliği boyunca belirsiz bir huzursuzluğun sıkıntısını çekmiş , ne istediğini hiç bilememişti. Ruth’a rastlayana kadar ne olduğunu anlamadan boşu boşuna arayıp durduğu bir şey istemişti hep. Şimdiyse bu huzursuzligu çok daha keskinleşmiş ve acı vermeye başlamıştı , ama artık ne istediğini açık ve net olarak biliyordu : Güzelliğe , aydın bir bilince ve aşka sahip olmak istiyordu.”

Martin Eden / Jack London

1 Beğeni

Night City was like a deranged experiment in social Darwinism, designed by a bored researcher who kept one thumb permanently on the fast-forward button.

Night City, bir parmağını sürekli ileri sarma butonunda tutan sıkkın bir araştırmacının dizayn ettiği kaçık bir sosyal Darwinizm deneyi gibiydi.

Willian Gibson - Neuromancer

Yaratıcı betimleme diye ben buna derim.

2 Beğeni

Slim, George’a içini görüyormuş gibi derin derin baktı. “Artık birlikte, seyahat eden, can yoldaşlığı eden pek kimse kalmadı,” dedi. "Nedendir bilmem. Belki de herkes birbirinden korkuyordur bu dünyada."

Fareler ve İnsanlar-John Steinbeck

5 Beğeni

Ey Tanrılar! Kim diyebilir, " Bahtı benim kadar beter kimse yoktur", diye?
İşte benim için beterin de beteri.
Ama ben bundan da beter olabilirdim.
Onun için beterin, beteri olduğu sürece,
Umut etmek gerekir.

William Shakespeare - Kral Lear

4 Beğeni

"İnsanın iyi olmak için akla ihtiyacı yoktur. Hatta bana zaman zaman bunun tam tersi olmalı gibi gelir. Çok zeki birini ele al, hemen hiçbir zaman iyi biri olmadığını görürsün."

Fareler ve İnsanlar-John Steinbeck

5 Beğeni

“Bazan etrafımızda o kadar esrarlı bir hâdise olur ki ince teferuatına kadar bunu sezeriz , fakat hiçbir şey idrak etmeyiz ; ruhumuzun içinde ikinci bir ruh her şeyi anlar , fakat bize anlatmaz , böyle korkunç işaretlerle bizi muammanın derinliklerine atar ve boğar.”

Dokuzuncu Hariciye Koğuşu / Peyami Safa

2 Beğeni

Eylem ve bilgi konusunda dört kural vardı. Düşman hakkında öğrenebileceğin kadarını oğrenmeden asla plan yapma. Yeni bilgi aldığında planlarını değiştirmekten asla korkma. Asla her şeyi bildiğine inanma. Ve asla her şeyi bilmek için bekleme. Her şeyi bilmek için bekleyen adam, düşman çadırını kafasının üzerinde yakarken hala oturuyor olurdu.

Göğün Ateşleri / Robert Jordan

6 Beğeni

KarşıIaşmış oIduğu bu avukatIar, subayIar, işadamIarı ve banka veznedarIarı iIe tanımış oIduğu işçi sınıfIarı arasındaki farkın; yedikIeri yiyecekIerin, giydikIeri eIbiseIerin, yaşadıkIarı semtIerin farkından başka bir şey oImadığını biIiyordu Martin Eden.

Kaynak : Jack London Sözleri ve Alıntılar

3 Beğeni

Vakıf II - Isaac Asimov

7 Beğeni

Bu adam komik ya :slight_smile: Seviyorum.

6 Beğeni

10 Beğeni

Harika bir el yazın var. :blush:

3 Beğeni

O sizlerin harikalığıdır estağfurullah :slight_smile:

2 Beğeni

Ben okuyamıyorum o yüzden de hiç mi hiç beğenmiyorum. :smiley:

2 Beğeni