Bugün sizi makyevelist yaratmayan rabbiniz için ne yaptınız?
Kitaba nasıl kıydın? Bunu geçen gün ben de düşündüm çizmek için ama sonra çok kötü hissettim. Fosforlu kitap olur diye düşündüm. Düşündüm ki belki kendisini kötü hisseder. Belki çizilmek istemez gibi hissettim, ya da arkadaşlarının arasında utanırsa, ya arkadaşları onunla defolu kitap diye dalga geçerse? Ya çizdiğim an bağırmaya başlarsa ve ağlarsa? diye düşündüm. Sonra dedim ki belki kızılderili bir kitaptır ve boya yapmayı çok seviyordur, mesela suluboya, ya da pastel boya, eh elini yüzünü kirletmiştir benim gibi, ama yine de kıyamadım. Sırf arkadaşlarının yanında rencide olmaması için.
Makyevelistlere gelirsek ki kendisi ne zaman doğmuş bilmiyorum ama, teee antik Yunandan beri erkeklik ve kadınlık bu temeller üzerine kurulu. Yani şimdi böyle olmaması güzel, mesela erkekler savaşçı olup yüce Zeus için ölmüyor sırf kahraman olayım diye. Yani gerçekten makyevelist olarak yaratılmamış olmamız çok güzel.
entelektüel ve sanat camiasındaki kişilerin birbirlerini aşağılarken kullandıkları sıfatlardan biridir.
sadece kendi çıkarını düşünen ve aşırı realite bağımlısı kişiler için kullanılır. Ekşi
Dağarcığıma yeni bir kelime katıldı, böyle bir hakaret olacağı aklıma gelmezdi ama makyevelist diyerek sanırım ataerkil demeye çalışıyorlar. O da hakaret sayılır mı bilmiyorum ama makyevelistlik ile ataerkillik benziyor gibi, yine de bu konuda çok bilgim yok.
O kadar entellektüel değilim.
Kısaca kendi menfaatleri için hertürlü girişimde ve herkesi kullanabilecek insanlar için kullanırmış
Valla ben okuduğum kitapları hep böyle çizip hediye ediyorum. Çizip gönderince insan daha önce okuyan nerede durmuş ne düşünmüş acaba diye okuyor daha bi hoş daha bi güzel.
Bence de çok güzel olmuş ama ben kıyamam.