Fantastik Canavarlar sitesinde tamamını okumak için: Beklenen Kitap "Harry Potter: Sihir Tarihinde Bir Yolculuk" Türkçede! – Fantastik Canavarlar
Geçtiğimiz Temmuz ayının sonlarına doğru duyurulan ve Ekim 2017’de satışa çıkan Harry Potter: A Journey Through a History of Magic kitabı, “Harry Potter: Sihir Tarihinde Bir Yolculuk” adıyla ve Sevin Okyay – Kutlukhan Kutlu ikilisinin çevirisiyle nihayet raflarımızdaki yerini alıyor! 26 Haziran 1997’de “Harry Potter ve Felsefe Taşı” yayımlandı. O zamandan beri de Harry Potter kitapları rekor üstüne rekor kırdı,… (DEVAMI…)
Adamlar nasıl para kazanacığını şaşırmış
Bu artık gerçekten para tuzağı. fantastik canavarlar ve diğer 2 ek kitap hayır amaçlı çıkarılmış ve gayet ucuza satılan muhteşem kitaplardı. Fakat burada hem Rowlingin yazıları az hem kitap çok pahalı (yky nin türkçe versiyonu orjinal blumsburry kitabından bile pahalı) hem de 2 kitap birden çıkardılar. Öbür kitap bunun 2 katı fiyatı. Bu kadar zorlamayın arkadaş. Zaten lanetli çocuk gibi bir çöp parçasına para döktük.
Pardon da pahalı filan değil , İngiltere de basıldığını farzediyorum ve 65 türk lirası 11 sterlin filan yapıyor. Ki 65 lira üzerinden hesaplamamak lazım çünki bunda vergi filan da var biliyorsunuz ülkemizde kitaplar özel tüketim sayılıyor. Aylık maaşınızı sterlin üzerinden alıyor olsanız kitap gayet ucuz bile. Kitap pahalı değil ülke ekonomisinde sorun var. Ayrıca direk bildirilmese bile bu kitaptan rowling para kazanacaksa ben her türlü alırım zaten kadın ayaklı yardım kuruluşu gibi.
Senin dediğin orada basılmış bir kitabı almak. Bu kitap çevirilmiş ve türkiye ekonomisine uygun satılması gerekirdi. Mesela cursed child kitabı 90 liraya tekabül ediyordu ingilizcesi almak istenince. Fakat çevirisi 20 liraydı.
Cursed Child çıktığı zaman ülke ekonomisi normaildi ve kitab çıktığı zaman o yıldaki ekonomiye bakınca zaten 30 liraya denk geliyordu . 90 lira gibi bi fiyat olmuyordu burasını biraz abartmışsın . Ama eğer şuanki ekonomiye bakarsak bu kitap 65 liraya denk geliyor ve yky nin bunu 62 lira basması çok doğal ve çok insiyatifli bir şey . Eğer bunların para için yapıldığını düşünüyorsanız almayın . Haklımısınız sonuna kadar ama artık türkiyenin şartları böyle .
Kasım 2016 da çıktı ve o zaman da dolar 3.5 felandı. Cursed childın çevirisini bekleyemeyip 90 tl ye d&r dan almıştım. Çok iyi hatırlarım çünkü kitap çöp çıkınca ve türkçesi 22 tl olunca çok pişman olmuştum. Cursed child hala amerikada 23 dolar ve türkiyede 22 lira. Bu ikilemin sırrı ne bilmiyorum ama ekonomi değil.
Bunların yerine gidipte başka okullarda geçen birisinin kitabını yazsa mesela Tokyo daki okul olabilir .
Harry potter sihir tarihinde yolculuk kitabının sihir tarihi kitabından farkı nedir? Online satışta harry potter sihir tarihi isimli bir kitap da var. Ancak tanıtım yazıları aynı fakat sayfa sayısı farklı. İki kitap da birbirinden farklı kitaplar mı? Lütfen bilgisi olan birileri beni aydınlatabilir mi? Kafam karıştı.
Şuradaki haberimize bakarsanız tüm sorularınızın cevaplarını bulabilirsiniz
Söyle anlatım. Ben kitabı bugun aldım ve almadan önce bol bol araştırdım. Harry Potter sihir tarihi kitabı bir müzedeki koleksiyonluk parçaların fotograflanıp kitaba basılmış hali diger kitab bazı resim ve bilgileri içeriyor( Harry Potter sihir tarihinde yolculuk)
İyice kafam karışmıştı, şimdi anladım. Çok teşekkür ederim.
teşekkür ederim, farkı anladım sonunda.