Belgaroth'un Düşüşü

Öykü Seçkisi'nde okumak için: Belgaroth’un Düşüşü – Aylık Öykü Seçkisi

image

“Yakılan cesetlerden yükselen dumanlar güneşin ışığına engel oluyordu. Gittikçe daralıyordu sokaklar. Ölüler izin vermiyordu yürümeme. Üst üste… Yığılmış… Gözümün önünde uçuşan sinekleri kovalayarak yürümeye çalışıyorum. Leş kargaları… Çığlık sesleri… İnsanların değil. Kargaların ziyafet çığlıkları. Bir adam kan kusarak can verdi yanı başımda. Kanlar kokusu hava… Kızıla boyandı tüm şehir. Evimin sokağına döndüm. Adımlarımı hızlandırmaya başladım.… (DEVAMI…)

3 Beğeni

Seçkideki ikinci ayında yeni bir öyküyle yine birlikteyiz arkadaşım. :slight_smile:

Öncelikle oluşturduğun kurguyu ve atmosferi çok beğendiğimi söylemeliyim. Hikayenin temposu ve gidişatı genel olarak güzel bir çizgi halinde ilerleyip gitti. Bu yönden derli toplu bir öykü okudum, eline sağlık.

Fantastik savaş sahneleri anlatmak bence zor bir iş fakat senin sahnelerini okurken bu anlamda bir tıkanıklık hissetmedim. Yeterince tatmin ediciydi.

Benim gözüme takılan iki şey oldu sadece. Birincisi tanrı kelimesinin kullanımı hakkında. Özel bir isim olmadığı takdirde tanrı kelimesini küçük harflerle yazmamız gerekiyor, ki bulunduğumuz günler ele alındığında çoğumuz hikayelerimizi aceleyle yetiştirmeye çalıştığımız için bu şekilde hatalar yapmışızdır eminim fazlasıyla.

Bir diğeri ise birkaç isim bana biraz zorlama geldi. ‘Skrafvred’, ‘Havvonde’, ‘Meddhelfe’…Bunlara bayıldım. Fakat ‘Courab’, ‘Oqsaghar’ oluşturduğun fantastik atmosferin dışına çıkmıştı biraz bence ve yer yer okuma eylemini güç kılabiliyordu.

Özetle, bu öykünü bir öncekinden daha çok beğendiğimi söylemeliyim. Umarım okuyanı bol olur. Eline sağlık.

Kendine iyi bak.

1 Beğeni

Akıcı guzel keyıflı bır yazı olmus…Isım konusunda Oguzhana katılıyorum…Tebrık ederim…

1 Beğeni

Çok iyi bir hikaye olmuş. Kısa sürede yazılabilecek en iyi şeyi yazmışsınız bence.
İsim konusuna ben de katılıyor ama size de hak veriyorum. O kadar çok isim, olay, dil var ki benzetmeye gitmemek için mecbur kalmış olabilirsiniz. Ama öneri olarak hikayenin başına veya dipnot verip sonuna okunuş ekleseydiniz; atıyorum “Skrafvred - Sıkavrid olarak okunur.” gibi bir açıklama yazsaydınız böyle bir eleştiri almazdınız diye düşünüyorum. Gerçekten beğendim ben. İyi bayramlar.