Benzer Kitaplar Veritabanı

Hani bir kitap/ seri okuruz da tadı damağımızda kalır, onun gibi kitaplar okumak isteriz ama bulamayız ya, işte bu başlık o kötü duruma çözüm üretmek için var.

Veritabanına veri şöyle ekleniyor. Birbirine benzeyen en az iki kitabı/seriyi benzer yönlerini belirterek yorum olarak paylaşıyoruz.

Örnek olarak:
Otostopçunun Galaksi Rehberi ve Diskdünya serileri birbirine benzer; Çünkü her iki yazarın da kitaplarında yoğun olarak kullandığı mizahi dil birbirine çok yakındır.

7 Beğeni

Mehmet Rauf’un Eylül kitabı, Genç Werther’in Acıları ve Vadideki Zambak kitaplarını iki ay içinde okumuştum, üçünde de evli bir kadına aşık olan bir adam anlatılıyordu ve bu adam aşkından yataklara düşse de yuva yıkamayan biri olarak tasvir ediliyordu.

4 Beğeni

Bir Geyşa’nın Anılarına benzer kadın biyografi kitaplarına meraklıyım. İçinde yabancı olduğumuz kültürler de olunca çok güzel oluyor. Aslında bu gönderi bir tavsiye beklentisidir.

1 Beğeni

Murasaki shikubu’nun günlüğü ve Yastıkname😇

1 Beğeni

Teşekkür ediyorum​:pray::heart:

1 Beğeni

Arkadi-Boris Strugatski kitaplarına benzer bilimkurguyla harmanlanmış, altında ciddi bir sistem eleştirisi yatan, sorgulamalarla ve içsel hesaplaşmalarla dolu bir kitap arıyorum. Distopya gibi tamamıyla sistem eleştirisine odaklanmasını istemiyorum.

3 Beğeni

Hiç Vonnegut okudunuz mu?

John Scalzi - Yaşlı Adamın Savaşı ve Joe Haldeman - Bitmeyen Savaş geldi aklıma.

1 Beğeni

@Lucifer
Evet, Mezbaha no.5’i okuyorum ama hikaye biraz fazla kopuk ilerlediğinden dolayı ara sıra bakıyorum.

@Leingrad
İkisini de okudum ama ikisinin de senaryoları aksiyon üzerine kulurulu olduğu için Arkadi- Boris Strugatski kitaplarına benzetmedim.

Strugatski kardeşlerin kıymetini bilen birisini görmek mutlu etti. :slight_smile: Bir benzerlerini bulursanız ben de okumak isterim. Belki Lem’in kitaplarını biraz Strugatski kardeşlerin eserlerine benzetebilirim. Bilim kurgu soslu eleştiri ve felsefi kitaplar sonuçta Lem’in eserleri de. Bir de Vonnegut da girebilir bu katagoriye.

2 Beğeni

Arkadi-Boris Kardeşler için söylememiştim. Yaşlı Adamın Savaşı ve Bitmeyen Savaş birbiri ile çoğu konuda fazlaca örtüşüyor.

1 Beğeni

:smile: Olsun, onlarda da sistem eleştirisi var.

Bunlara Yıldız Gemisi Askerleri de eklenebilir. Tabii onlar kadar hareketli değil ama.

Çok güzel ve faydalı bir başlık. Bazen benzer bir kitap ararken ömür geçiyor. Bu tür listeler ve tavsiyeler hayat kurtarır.

Ben Jaguar Yayınları’ndan çıkan iki kısa romandan bahsedeceğim. Novella bile denebilir. Yılanlarla Dans ve Felaketzedeler Evi. Birbirinden çok farklı konulara, dertlere ve üsluplara sahip olmalarına karşın birçok benzer yöne sahipler.

İkisi de kısa ve vurucu. Güçlü bir atmosfer var. Latin Edebiyatı bu konuda gerçekten fark yaratıyor. Okurken karanlık ve melankolik bir ruh haline geçiyorsunuz. Eski noir filmlerin tadını alıyorsunuz. Her iki romanda da çaresizlik ve kapana kısılmışlık duygusunu yaşıyorsunuz. Hem de çok derinden. İsyan edesiniz geliyor. Bolca delilik, çılgınlık var. Bolca tekinsizlik. Bir sürü tuhaflık. Büyülü gerçeklik ile kirli gerçekliğin karıştığı yerler. Kendine has bir kara mizah. Mesajları da ince ve yerinde. Benim için ikisi de hazine değerinde.

2 Beğeni

Mat Haig’in Zamanı Durdurmanın Yolları (How To Stop Time), Ken Grimwood’un Zaman Çarkı’na (Elise) çok benziyor. Bu benzerliğe dair biraz araştırma yaptım ama kimse bunu belirtmemiş.

İki romanda da bir sebepten yüzyıllar boyunca yaşamış bir ana karakter var. İkisi de sevdikleri insanları kaybetmenin acısını yaşıyorlar. İki romanda da geçmiş ile şimdi arasında bölüm bölüm geçişler yapılıyor.

İkisi de iyi roman ama bana kalırsa Ken Grimwood’un hikâyesi, karakteri ve anlatımı daha iyi.

3 Beğeni

“Japon Yapmış” ve “Japon ne yapmış” kitaplarına benzer öneriniz var mıdır?

merhaba benimkisi öneriden ziyade fikir danışmak ya da öneri istemek olucak. hüzünlü aşk romanlarını çok seviyorum bir sene kadar önce animal triste yi okumuştum o zamandan beri ona benzer bir kitap arıyorum ama asla bulamadım yardımcı olursanız çok sevinirim.

Yukarıda bahsedilen kitapları araştırma yaparken okuma listeme eklemiştim, henüz hiçbirini okumadım ama yine de paylaşmak istedim. Kitapların ismine tıkladığınızda Türkçe isimleri ve tanıtım yazıları çıkacaktır.