Berserk'in mangasına ne oldu?

Gerekli Şeyler Türkçe olarak basıyordu. Sonra durdular. Ne oldu da durdular, devam edecekler mi? Haberi olan var mıdır?

Eğer kitap takıntın yoksa 357 bölüm yayınlanmış.Türkiyede yayınevleri kaplumbağa dan daha yavaşlar.Bence dijital oku.

1 Beğeni

Mangada günceldeyim zaten. Ama elimde, kaliteli bir Türkçe çeviriyle okumak isterim. Bi ara bi sansür meseleleri olmuştu sanırsam o yüzden anlaşamadılar.

1 Beğeni

Yalan oldu. (20 karakter)

Bunun animesi de varmış.İzlemeye değer mi yoksa mangasını mı sadece okuyalım?

Ben de bilmiyorum ancak Berserk’i TR’de sansürsüz basmak zor diye olabilir mi acaba ?

Hocam 1997 animesiyle başlayıp eğer sararsa mangaya geçmeni öneririm (kaynak materyale en yakın uyarlama). İlk olarak mangadan başlayıp yarım bırakan arkadaşım çok oldu. Ayrıca 2016 animesine hiç bulaşma derim, baştan aşağı çöp.

1 Beğeni

Animeye bulaşmayın hiç. 1997’de yapılan animesi izlenecek seviyede. Golden Age arcı anlatan 3 film de var yakın zamanda yapılan ki bence fena olmamış cgıya rağmen. Ama bir 2016 seri versiyonu var ki fecaat, rezalet ötesi. Biz modelleyip çıkarsak daha iyi çıkarırız. Animelerin tek iyi yönü müzikleri. 97’deki animesinden golden age filmleri ve yakın zamanda çıkan anime serisine kadar hepsinin müziklerini Susumu Hirasawa yapmış ve güzel müzikleri var, son çıkan animesinden bile bazı şeyleri arada açıp dinliyorum.

Kaldı ki animesi iyi olsa bile ben Berserk’in mangadan takip edilmesini önerirdim. Özellikle Gutts’ın tek tabanca takıldığı, oradan oraya savrulduğu feci derecede karanlık arclar mangada çok güzel çizilmiş. Miura bu işi beceriyor, çizimler aşırı güzel. Çizimler ilk başta garip gelebilir, şahsen ben de çok övüldüğü için başta bir acaba demiştim ama golden age arcın belirli bir kısmından itibaren çizimler de iyice güzelleşiyor.

4 Beğeni

Golden Age arcının yani mangada yaşanan olayların öncesinin anlatıldığı bir üçleme film serisi mevcut onu izlemenizi öneririm. Bence çok iyidir. Mangayı okumasanız bile bu 3 film iyi vakit geçirmek isterseniz kesinlikle izlenmeli (Bu arada müziklerde efsane)

1 Beğeni

Berserk’i o kadar şişirdiler ki mangakası seri uzasın diye sekiz ayda bir boş boş bölümler çizmeye başladı.

1 Beğeni

Gerekli Şeyler birkaç sene önce Facebook yorumlarında Berserk’in durumunu soran birine cevap olarak serinin sansür meselesinden dolayı davalık olduğundan devam edemediğini yazmıştı. O zamandan beri de takip ettiğim kadarıyla yeni bir gelişme olmadı.

Seri uzasın diye neden 8 ayda bir bölüm yayımlasın ki?

Uzamasını istese sık sık içeriği boş bölümler yayımlardı.

1 Beğeni

Gelmiş geçmiş en iyi seinen manganın da şişirme olduğunu öğrendik bugün.

1 Beğeni

@Sindella Sık sık yayınlasa iyi, adam boş bölümleri 8 ayda bir yayımlıyor.

@Lezek Berserk’i ben de severim yalnız seriyi o kadar yücelttiler ki manga kıymete bindi, mangaka da marifetmiş gibi bölümlerin arasını uzattı, hele son iki bölümdeki çizim kalitesi de gözle görülür biçimde düştü.

1 Beğeni

1-Mangaka yaşlandı.
2-Rivayete göre asistan kabul etmiyor, çizimlerin ayrıntılılığı da malum.
3-Öyle ünlü ve büyük bir dergide yayınlanmıyor satışları öyle yüksek değil.
4-Çocuk yaştan beri manga çizen mangakanın tutan tek mangası, o yüzden bitirmek istemediği rivayet ediliyor.

Berserkin hızı hep yavaş aslında bakarsanız. 89’dan beri topu topu 358 chapter yayınlanmış. 12x30=360 chapter eder aylık yayınlansa. Yine iyi yayınlanmış aslında.

1 Beğeni

Türkçe çevirisi için sorunun cevabı şöyledir.
Gerekli şeyler kitap içinde onca kan, vahşet ve cinsellik gibi durumlar olan bu mangayı +18 etiketiyle çıkarma tenezzülünde bulunmadı bundan dolayı şu haberden edinebileceğimiz bilgiler doğrultusunda,

Türkiye’de çocuklara uygun olmadığı gerekçesiyle yasaklandı. Aslında Akılçelen bile Gantz’ı basarken bunu hak ederken kendini büyük bir şevk ile öven gerekli şeylerin bunu becerememesi ise ayrı bir komedi…

Sadece böyle basmışlar Berserk’i

önünde gerçekten hiçbir uyarı yok!

bundan dolayı dava yedik :,( çok üzgünüz yapmaları baya saçma aynı konunun Oyasumi Punpun için olmamasını temenni ediyorum fakat onda bile akıllanmayıp yaş sınırı basmadılar önüne…

2 Beğeni

Yeni bölüm ne zaman gelir diye soran okuyucuya “Idolm@ster’in yeni oyunu karşısında sabahlıyorum, sana da öneririm” diyen, günde saatlerce Idolm@ster fanmade klipleri izleyen çok mangaka olmasa gerek? (Skullknight forumundakiler bile adamın bu yönünü savunmuyorlar.) Ayrıca yayın düzensizlikleri yaklaşık 2005’den beri sürüyordu, yani editörler bu denli serbest bırakmasa muhtemelen iyi kötü bir finalle çoktan bitmiş olabilirdi.

not: Berserk okumadım/izlemedim.

İstikrarlı bir çizer değildi ve yazdığı seriye her zaman gereken özeni göstermedi. Ama bu Berserk’in gelmiş geçmiş en iyi seinen manga olduğu gerçeğini değiştirmez.

Bunu çok komik buldum ya :smiley:

En iyi seinen mangakası olmadığını söylediğimi anımsamıyorum. Anlatmak istediğimin özeti, bu sektörde çoğu kişiye tanınmayan serbestlik tanındı, düzgün bir son için yeteri kadar zamanı vardı, bunun yerine bizi yarı kalmış bir hikaye ile bırakmayı seçti.

Sonunda bu konuda bulabildiğim tüm kaynakları düzgünce topladım.
İlk önce Gerekli Şeyler tehlif hakları ile ilgili bir takım sorunlar yaşıyor.

Kaynak: https://twitter.com/Gerekliseyler/status/806847421930229760
Ama sonra 2017’de Muzır Neşriyattan Koruma Kurulu manga serisi ile ilgili bir takım kararlar alıyor. -İlk kez Muzır Neşriyattçılara üzerinde berserk üzerine +18 bile basılmadığı için hak verdim.- Sonra nuzır neşiriyat ilan ediliyor manga. Ve gerekli şeyler davalar açıyor. Fakat bu sorun tehlif ile ilgili sorunlar çözüldükten sonra mı? Bilemiyorum. Yani davayı kazansalar bile tehlif sorunu çözülmemişse basamayabilirler. Fakat tehlif sorununun 3. cilt sonrası olduğu anlaşılıyor yani sorun tehlif değil büyük ihtimal.
Ekran Resmi 2022-01-09 01.59.36
Kaynak: http://turkyaybir.org.tr/wp-content/files_mf/1573199570dusunceifaderapor_2019_web.pdf
Şimdi ne olduğunu bilmiyorum fakat elimden geldiğince bulabildiğim her şey bunlarla sınırlı.
Ve en önemlisi Berserk tam anlamıyla yasaklanmıyor muzır neşiriyat ilan edilince Kalp Çarpıntısı gibi ama belli kanunlar doğrultusunda satışına devam edebilirdi gerekli şeyler neden böyle bir şekilde basmadı orasıda ayrı bir muamma…
KÜÇÜKLERİ MUZIR NEŞRİYATTAN KORUMA KANUNU: https://www.mevzuat.gov.tr/MevzuatMetin/1.3.1117.pdf

2 Beğeni